الزامات جذب سرمایه در نمایشگاه مشهد اینوکس–فاینکس تأمین برق صنایع با هزینه گزاف از طریق دیزل‌ژنراتور‌ها | بار اضافه روی دوش صنعت زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ ویژه دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد ۶۰ لیتر بنزین سهمیه خرداد امشب شارژ می‌شود (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد

  • کد خبر: ۷۱۵۷۷
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۸
زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: با وجود افزایش قیمت تمامی کالاها در کشور، زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد.

یه گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا میری در خصوص موانع و مشکلات موجود در بازار زعفران اظهار کرد: از مشکلات موجود در کشت زعفران، علاوه بر خشکسالی و کم‌آبی می‌توان به مسئله بی‌انگیز بودن کشاورزان برای کشت و تولید زعفران اشاره کرد. با وجود افزایش قیمت تمامی کالاها در کشور، زعفران به مدت سه سال است که قیمت ثابتی دارد. کشاورز برای کاشت پیاز زعفران و با مصرف آب چیزی حدود ۶۰۰ هزار تا یک میلیون‌تومان پرداخت کند و با این شرایط بعید است که کشاورز رغبتی به تولید داشته و یا اگر هم این کار را انجام دهد، برایش مقرون به صرفه نیست.   

 

وی درخصوص پیش‌بینی آینده بازار زعفران افزود: پیش‌بینی بنده این است که با توجه به وضعیت خشکسالی، قیمت پایین خرید زعفران و از طرف دیگر هزینه بسیار بالای تولید، کشاورزان دیگر اقدام به تولید زعفران نکنند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان همچنین به نقش پررنگ دولت در بهبود وضعیت بازار زعفران اشاره کرد و گفت: البته هنوز دیر نشده و تا فصل برداشت حدودا ۵ ماه باقی مانده است و در این فرصت خواهش بنده از مسئولین محترم این است که به داد کشاورزان برسند و به آنان کمک کنند. این کمک‌ها چه با ارائه تسهیلات از جمله در زمینه آب، زمین، کود و... و چه با تشکیل جلساتی مبنی بر تصمیم‌گیری افزایش قیمت زعفران می‌تواند باعث ایجاد انگیزه در کشاورزان شود.

 

میری افزود: صادرکنندگان و تولیدکنندگان راهی برای نجات زعفران ندارند اما دولت می‌تواند ظرف مدت ۲۰ روز الی یک ماه، ناجی بازار زعفران شود و پیشنهاد خرید زعفران را با قیمتی که به صرفه باشد به کشاورزان ارائه دهد که پس از این جریان بازار جهانی زعفران نیز حفظ شده و توسعه خواهد یافت. اکنون که دولت به دنبال اشتغالزایی و توسعه اقتصادی است، بهترین راه نجات بازار زعفران است زیرا هنوز برای احیاء این بازار فرصت هست و این مساله نوعی پیشگیری محسوب می‌شود.

در سال گذشته صادرات زعفران ۳۰ درصد رشد داشته است

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به فعالیت‌های صادراتی زعفران در سال گذشته عنوان کرد: صادرکنندگان همواره به وظایف خود عمل کرده‌اند. در سال گذشته صادرات زعفران ۳۰ درصد رشد داشته است و کشورهای مقصد صادراتی از ۴۷ کشور به ۶۴ کشور افزایش پیدا کرده‌اند. میزان صادارت در فروردین سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵۰ درصد رشد داشته است. این کارها توسط صادرکنندگان انجام شده و صادرکنندگان طبق وظیفه‌شان پیش رفته‌اند.

میری با بیان مشکلات حاضر در خصوص فعالیت‌های صادراتی زعفران بیان کرد: مشکل صادرکنندگان در خصوص صادرات زعفران این است که اگرچه اکنون کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد،صادرکنندگان باز هم ریسک کرده و به آمریکا زعفران صادر می‌کنند و ارز حاصل از صادرات را نیز دریافت می‌کنند. در مقابل، انتظار دارند از صادرکنندگان حمایت شود. متاسفانه نه تنها حمایتی صورت نمی‌گیرد بلکه بیشتر مانع‌ فعالیت صادرکنندگان می‌شوند.

وی افزود: روزی که زعفران صادر می‌شد، تفاوت سامانه نیما و بازار آزاد، به ازای هر دلار ۴۰۰ تومان بود، اکنون که زمان تسویه حساب رسیده است، هر دلار ۳۰۰۰ تومان اختلاف دارد. یعنی اگر ما یک کیلو زعفران را با ارزش ۵۰۰ الی ۶۰۰ دلار صادر کردیم، اکنون باید یک میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون تومان خسارت بپردازیم و اگر پرداخت نکنیم با تهدیدهای مختلفی از جانب دولت مواجه می‌شویم. خواهش من از دولت این است که اجازه دهد ارز را به قیمت آزاد بفروشیم نه اینکه از طریق سامانه نیما ۳۰۰۰ تومان ارزان‌تر به فروش برسانیم.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->