پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود
سرخط خبرها

راه بهبود معیشت مردم

  • کد خبر: ۷۲۰۷۵
  • ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶
راه بهبود معیشت مردم
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی

چگونه می‌توان قدرت خرید مردم را بالاتر برد، سفره‌ها را رنگین‌تر کرد و جیب‌ها را پر پول، به‌ویژه برای اقشار ضعیف و متوسطی که در نتیجه رشد ضعیف اقتصادی، تورم زیاد، فشار تحریم‌ها و کرونا در تله فقر گرفتار شده‌اند؟ بی‌تردید پاسخ به این سؤال بخشی از دغدغه مردم و دولتمردان به‌ویژه دولت آینده خواهد بود.

 

در اقتصادی متعادل که متغیر‌های اقتصادی از ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری صحیح حکایت می‌کنند، میزان و کیفیت مداخله دولت‌ها، «حداقلی» و «هوشمندانه» و معطوف به اهداف ازپیش‌تعیین‌شده است، اما در یک اقتصاد ازمدارخارج‌شده، گرفتار تورم و بیکاری و رکود و در مسیر تندباد‌های بیرونی و تهدید‌ها و شوک‌های خارجی، سیاست‌گذاران به‌ویژه سیاست‌مداران به‌جای آنکه ریشه مشکلات را ببینند، نگاهشان به شاخه‌هاست و خود را در مقام ناجی تصور می‌کنند که قادر به بازگرداندن قطار ازریل‌خارج‌شده اقتصاد با کنترل‌های شدید قیمت‌ها و کالا‌ها هستند. اکنون و در آستانه روی‌کارآمدن دولت جدید لازم است نکاتی را یادآور شویم:


۱. بی‌گمان بخشی از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه نیازمند کمک فوری و یارانه‌های مستقیم برای خارج‌شدن از باتلاق فقر و تنگنای معیشتی هستند و از آنجا که نرخ تورم همچنان بالا باقی می‌ماند، لازم است منابع پایدار و غیرتورمی برای حمایت مستقیم و غیرمستقیم هوشمندانه برای دست‌کم ۳ دهک فقیر جامعه شناسایی شود و در حمایت از آن‌ها تأخیر جایز نخواهد بود.


۲. رنگین‌ترکردن سفره مردم با واردات کالا‌های مصرفی و ارزانی تصنعی به‌مدد دلار‌های نفتی بزرگ‌ترین خطا و باعث ازدست‌رفتن اشتغال ملی و تخریب تولید داخلی است. راه تقویت قدرت خرید و بهبود معیشت دهک‌های متوسط جامعه، پرداخت یارانه‌های نقدی و مستقیم نیست، بلکه بهبود وضعیت دهک متوسط در گرو رشد پایدار و مستمر اقتصادی است، به‌نحوی‌که شهروندان با بهره‌وری و اشتغالشان، درآمدشان بیشتر شود تا محتاج یارانه‌های نقدی دولت‌ها نباشند.


۳. رفع تحریم‌های ظالمانه و گشایش در روابط مالی و پولی ایران با جهان برای بهبود وضعیت کسب‌وکار‌ها و کاهش هزینه‌های تولید و تجارت یک ضرورت است و مهم‌تر از آن البته داشتن یک برنامه مشخص برای کاهش نرخ تورم و پایین‌آوردن درجه تب اقتصاد ایران است. در غیر این صورت همه تلاش‌ها و حمایت‌های نقدی و غیرنقدی با تورم بالا، به‌مثابه آب‌شدن قالب یخ یارانه‌ها در برابر گرمای تورم خواهد بود.


۴. دولت می‌تواند هزینه‌های عمومی مانند هزینه آموزش، سلامت و بهداشت و نظایر آن را برای شهروندان کم کند و از سوی دیگر با گرفتن مالیات عادلانه و شفاف جلو شکاف درآمد‌ها و تشدید تبعیض و فقر را بگیرد، مشروط به اینکه گرفتن مالیات فقط با رویکرد‌های رابین‌هودی انجام نشود، زیرا ممکن است نیمه شفاف فعالیت‌های اقتصادی ایران را هم خاکستری کند. دولت خدمتگزار مردم است و باید تورم را پایین بیاورد، کیک اقتصاد را بزرگ کند و آن را با منطق و درایت عادلانه بین شهروندان توزیع کند. دولت پول‌بده، لزوما دولت خوبی نیست. دولتی خوب است که راه پول‌درآوردن سالم را باز بگذارد تا برکت به سفره‌ها اضافه شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->