کشف هفت کیلوگرم زعفران تقلبی در مشهد گازگرفتگی در طرقبه و درگز باعث مسمومیت شدید سه نفر شد(۱۵ مهر ۱۴۰۳) تلاش آتش نشانان برای مهار حریق خودرو داخل مغازه صافکاری در مشهد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) خسارت سیل به یکی از ترمینال‌های ضبط پسته در بخش انابد شهرستان بردسکن + فیلم پرواز‌ها از ساعت ۲۱ امشب لغو می‌شود (۱۵ مهر ۱۴۰۳) خبر خوش وزیر کار به بازنشستگان: اعتبار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تأمین شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳)+ فیلم برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد پلاک سوم خودرو چیست؟ مشاهده گونه کمیاب روباه شنی در پناهگاه حیات‌وحش فردوس کمک ۴۰ میلیاردی ایرانی‌ها به جنگ‌زدگان لبنان، غزه و یمن تأثیر قطعی معدل در کنکور لغو نمی‌شود وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت است شهر دوستدار سالمند فرصتی مناسب برای ارتقای سلامت این قشر از جامعه حفظ جوانی و زیبایی با مصرف تخم کتان جانباز دفاع مقدس در مشهد زندگی‌بخش ۴ بیمار نیازمند به عضو شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۲ نفر در حادثه واژگونی و حریق خودرو در کمربند سبز مشهد + عکس (۱۵ مهر ۱۴۰۳) پنج مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه فرهنگیان چیست؟ طرح تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها در مجلس اعلام وصول شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳) | روند کاهشی دما تا فردا صبح ادامه دارد بازنشستگان تامین‌اجتماعی همچنان منتظر واریز علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق خود هستند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت اعزام دانش‌آموزان به اردو‌های راهیان نور معرفی مهم‌ترین بیماری‌هایی که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند + راه‌های پیشگیری مصرف مشروبات الکلی در همدان ۹ نفر را به کام مرگ کشاند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) دستگیری تامین‌کننده مشروبات الکلی مرگبار شمال کشور (۱۵ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فضای مجازی را دریابید

  • کد خبر: ۷۲۹۵
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۱
فضای مجازی را دریابید
سید اسماعیل هاشمی رکاوندی عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد مشهد
رشد فناوری و سرعت باورنکردنی امکانات و سیستم‌های ارتباطی و اختراع دستگاه‌های متنوع، زمینه بسیار مناسبی برای جوامع و رشد فکری آن‌ها فراهم آورده و بسیاری از مسائل ناممکن برای بشر را ممکن ساخته است. مشکل از آنجا شروع می‌شود که به موازات رشد امکانات و استفاده بشر از این ابزار، به همان اندازه، امکان استفاده سوء و نامناسب را برای عوامل استکبار و هنجارشکن و مخالفان حقوق بشر فراهم کرده است. این سوء برداشت از امکانات به حدی بر جامعه تأثیر گذاشته که به‌تدریج نگاه انسانی و عقلایی به این ابزار فناوری را تغییر داده و به سوی مقابله با تحریم آن سوق داده است؛ زیرا در شرایطی که امکان مقابله با این هنجارشکنی وجود نداشته باشد، مسلما تحریم و دوری و استفاده نکردن پیش می‌آید، چیزی که با روح پیشرفت و توسعه تعارض می‌یابد؛ زیرا این شیوه ارتجاعی تلقی می‌شود و عملا مسیر رشد را مسدود می‌سازد.
الغرض، فضای مجازی که یک سوی آن همان فضای حقیقی جامعه است، در قالب دوربین و تلفن همراه و اینترنت به ثبت و ضبط این وقایع می‌پردازد، و موجب تسریع در روند ارتباطی جامعه و افراد می‌شود. بسیاری از مشکلات جوامع شهری و مسائل سخت گذشته با این ابزار عملا آسان شده است و کار‌ها در مسیری درست، و سرعت همراه با آرامش و بدون دغدغه انجام می‌پذیرد. چیزی که این ابزار را در بین انسان‌های واقع‌بین کمی با شک و تردید و بدبینی همراه ساخته، همان نقل‌وانتقال و شرح وقایع به همان شکل اصلی خصوصی یا گزینشی آن است؛ یعنی افراد یا جریانی به صورت گزینش‌شده، به فضای تصویری و خبری وارد می‌شوند و آن را مطابق با میل خود به دیگران انتقال می‌دهند، یا به شکل دیگر، حریم خصوصی افراد را در اختیار دیگران قرار می‌دهند که این امر موجب آزار و اذیت افراد و مردم آبرومند می‌گردد. از طرفی دیگر، این‌گونه باب شده است که اگر خبری یا تصویر و فیلمی از یک جریان یا افراد به فضای مجازی وارد شد، بدون تفکر و در نظر گرفتن عاقبت کار، در گروه‌ها و جوامع دیگر به اشتراک گذاشته می‌شود که بازخورد آن مسلما یکسان نیست و تبعات منفی زیادی در پی دارد. از طرفی، این وضعیت به نحوی درآمد که افراد یا جریانی که قصد تخریب اشخاص دیگر را دارند برای پیشبرد هدف خود با استفاده از فضای مجازی به تخریب افراد می‌پردازند که مسلما موجب افزایش بزهکاری و رواج منهیات و منکرات در جامعه و کشور می‌شود، خواه این امر در حوزه سیاست باشد، خواه در حوزه اقتصاد یا دین یا هر موضوع دیگر. در هر صورت، باید از این روند جلوگیری شود و مانع از انتشار حریم خصوصی افراد و حیثیت و آبروی دیگران گردد.
این روز‌ها شاهد به‌ظاهر افشاگری و پخش کلیپ‌هایی از افراد و شخصیت‌های ملی و علمی و مذهبی هستیم که گاه موجب آبروریزی و ترور شخصیت‌های آن‌هاست. اگرچه البته افراد متهم‌شده به نوعی مقصر به‌حساب می‌آیند که در فضای گناه‌آلود و منکرآفرین، بهانه دست دیگران می‌دهند و عملا باید متوجه حرکات و گفته‌های خود باشند، اما پخش این تصاویر به‌مراتب رواج منکر را افزایش می‌دهد و گناه را صدچندان می‌کند، و دیگر نمی‌شود آب رفته را به جو برگرداند. انتشار تصاویری روابط نا مشروع برخی از مسئولان، شخصیت‌هایی نظیر استاندار یا نماینده مجلس یا شهردار و سایر اشخاص و مقامات مذهبی و ملی اکنون جامعه را به‌شدت تیره تار ساخته و استفاده از فضای مجازی بزرگ‌ترین شکل ترویج گناه را در جامعه به نمایش گذاشته است به طوری که میلیون‌ها نفر آن را دست‌به‌دست می‌کنند. در چنین شرایطی است که باید فکری کرد و چاره‌ای اندیشید.
جامعه باید ظرفیت‌های خود را بشناسد، زیرا هنوز تازه آغاز راه است و ممکن است امکانات و دستگاه‌های قوی‌تر و سیستم‌های هوشمندتری اختراع گردد که هر حرکت انسانی را از ابتدای تولد تا مرگ رصد کند. پس در چنین شرایطی هم جامعه باید سمت‌وسوی سالم و درستی در پیش گیرد و هم کسانی که متصدی نظام سیاسی و اجتماعی آن هستند، تا بتوانیم زندگی سالمی را به تصویر بکشیم. ترویج منکر و تخریب افراد و جامعه از سوی هر کسی باشد، محکوم است و دین اسلام آن را به‌شدت تحریم کرده است و فضای مجازی را که اکنون در دست منکران و منهیان قرار دارد به سمت فضای دوستی و حقیقی و راستی سوق دهیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->