بلاتکلیفی متقاضیان خودرو‌های وارداتی| ثبت‌نام هنوز آغاز نشده است (۱۶ دی ۱۴۰۳) ۱۲۲ کیلوگرم شمش طلا در حراج امروز (۱۶ دی ۱۴۰۳) معامله شد خروج صافولای عربستان از ایران؛ مشکلی ایجاد نمی‌کند| ذخایر روغن کافی است افزایش ۸ درصدی قیمت لاستیک خودروی سواری در مشهد طرح اصلاح سیستم روشنایی معابر در کشور، از خراسان رضوی کلید خورد ویدئو | وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم | پیش‌بینی می‌شود ناترازی به ۲۵ هزار مگاوات برسد؛ خدا کند نرسد پژمان‌فر: اعمال مجازات در انتظار بانک‌هایی که قانون را اجرا نمی‌کنند اگر قصد خرید یا فروش خودرو دارید، این هشدار را جدی بگیرید موبایل‌های آیفون چند؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) واگذاری مشروط زمین‌های ۹۹ساله به کارگران افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت لوازم خانگی تا دوسه ماه آینده مرغ در مشهد ارزان شد | رشد ۱۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در استان + جزئیات قیمت (۱۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت تیگو ۷ پرومکس ۹۰ میلیون تومان ریزش کرد به‌روزترین لیست شرکت‌های پرداخت یار پای عرضه‌کنندگان به بورس باز شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ دی ۱۴۰۳) ۱۶ هزار و ۵۰۲ تن کالای اساسی در خراسان رضوی تأمین و توزیع شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی کاهشی شد (۱۶ دی ۱۴۰۳) | افت ۸ میلیونی تارا گلایه‌های مردم از نبود نرخ‌نامه در تعمیرگاه‌های خودرو | وقتی هزینه تعمیرات سر به فلک می‌کشد رشد قیمت طلا در مشهد (۱۶ دی ۱۴۰۳) فرود اضطراری پرواز جده به تهران هواپیمایی هما به علت نقص فنی (۱۵ دی ۱۴۰۳) زمان شرکت در عرضه اولیه «نبابک» مشخص شد معدوم‌سازی ۳۹۶ لیتر رنگ زعفران تقلبی در مشهد (۱۶ دی ۱۴۰۳) آخر هفته، عرضه اولیه داریم (۱۹ دی ۱۴۰۳) | میزان نقدینگی عرضه اولیه «ومپنا» چقدر است؟ بلبشو قیمت‌ها، قوز بالاقوز گرانی! نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ دی ۱۴۰۳) | دلار به نیمه کانال ۸۰ هزار تومان رسید کدام جایگاه‌های سوخت تهران امروز بنزین سوپر توزیع می‌کنند؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) + آدرس نمایندگان مجلس با حذف آیین‌نامه پوشش نوسانات نرخ ارز موافقت نکردند بدهی ۱۶ میلیارد دلاری بخش خصوصی به صندوق توسعه ملی تردد ناوگان تجاری از مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان افزایش یافت
سرخط خبرها

روش‌های پرداخت سود نقدی سهام به سهامداران + جزئیات

  • کد خبر: ۷۵۵۶۸
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
روش‌های پرداخت سود نقدی سهام به سهامداران + جزئیات
کارشناس بازار سرمایه گفت: پرداخت سود از طریق سجام به نفع سهامداران است. چون بسیاری حتی از داشتن تعدادی از سهام‌های خود بی خبر هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با نحوه و مدل پرداخت سود نقدی شرکت‌های بورسی به سهامداران از گذشته تا به امروز، گفت: در گذشته پرداخت نقدی وجود داشته است و سهامداران با مراجعه به امور سهام شرکت‌ها سود را به صورت نقدی یا چک دریافت می‌کردند، که بعد از مدتی این چک وصول می‌شد.

وی افزود: بعد از مدتی به علت زیاد بودن تعداد سهامداران سیستم پرداخت سود دچار مشکل شد و صدور چک به حساب هر سهام دار کار سختی بود. شرکت‌ها به سهامداران اعلام کردند که شماره حساب و مشخصات بانکی که مدنظر است را اعلام کنند و شرکت‌ها از این طریق سود را پرداخت کنند.

عمیدی عنوان کرد: در روش واریز سود از طریق حساب بانکی سهام دار‌ها مجبور بودند برای دریافت سود، نزد بانکی که شرکت معرفی می‌کرد حساب باز کنند، یعنی سهامداران مجبور بودند در تعداد زیادی از بانک‌ها حساب باز کنند، تا بتوانند سود حاصل از مجامع را دریافت کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: برای سهامداران مراجعه به بانک و افتتاح حساب فقط به علت دریافت سود سخت بود، علاوه بر این گاهی سهامداران از داشتن تعدادی سهم در یک نماد بی اطلاع بودند، که این سهام‌ها به سهام گمشده معروف هستند، به همین جهت برای سهامدار یک مطالباتی ایجاد می‌شد که هیچ وقت دریافت نمی‌شد و در حساب شرکت باقی می‌ماند.

وی افزود: این جمع شدن سود سهام گمشده به نفع شرکت‌ها بود، چرا که پول‌هایی را از سهامداران در اختیار خودشان داشتند و دارند که سهامداران به دریافت آن اقدام نمی‌کنند، بر همین مبنا در تمامی بورس‌های پیشرفته دنیا قرار شد شرکتی باشد که کارش وصول تمامی مطالبات سهامداران است. یک شرکتی که مسئول دریافت تمامی این پول‌ها از شرکت‌های بورسی و پرداخت آن به سهامداران است. در کشور ما نیز برای این که این فرآیند آسان‌تر صورت بگیرد شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه، یک سامانه‌ای را به اسم سجام آماده کرده است.

عمیدی در رابطه با سامانه سجام گفت: در این سامانه سجام تمامی سهامداران یک حساب بانکی معتبر وارد می‌کنند و شرکت‌ها سود سهامداران را به حساب سجامی آن‌ها واریز می‌کنند؛ بنابراین اگر فردی حواسش نباشد که سهمی را در پرتفوی خود دارد، به صورت خودکار پول به حسابش واریز می‌شود.

وی افزود: با این روش پول به جای ماندن در شرکت به حساب سهامداران واریز می‌شود، بنابراین پرداخت سود از طریق سجام به نفع سهامداران است، چون بسیاری از افراد حوصله دریافت سود از بانک را ندارند یا اصلا از داشتن تعدادی از سهام‌های خود بی خبرهستند، که این عوامل باعث می‌شد، از سودی که قرار بود نصیبشان شود جا بمانند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد:البته الزام شرکت‌ها به پرداخت سود از طریق سجام، هنوز تصویب نشده و قرار است با اصلاحاتی که در قانون بازار سرمایه به دست مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود این الزام در نحوه پرداخت سود برای تمام شرکت‌های بورسی لحاظ شود. اما در حال حاضر شرکت‌ها به دلخواه، از روش‌های بالا برای پرداخت سود استفاده می‌کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->