مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

چالش‌های پیش‌روی وزیر بهداشت کابینه جدید

  • کد خبر: ۷۵۹۸۲
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶
چالش‌های پیش‌روی وزیر بهداشت کابینه جدید
دکتر علی شمسا - استاد دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد

در دنیای علم و نیز در بین وزارتخانه‌ها، هیچ علم و وزارتی نیست که حیطه کاری‌اش قبل از تولد تا مرگ و حتی پس از مرگ باشد. پزشکی و وزارتش بسیار گسترده است؛ از تشکیل جنین، غربالگری جنین، اقدامات درمانی قبل از تولد تا مسائل بعد مرگ.


وزارت بهداشت در یک‌طرف به تربیت نیرو می‌پردازد؛ هم رده‌های پزشکی و هم پرستاری. اما طرف دیگر وزارت، بیماران هستند و ارائه‌دهندگان خدمات، پزشک و پرستار. متأسفانه همه‌گیری کرونا اوضاع را بس بغرنج‌تر کرده است. تسریع در واکسیناسیون عمومی و تأمین دارو‌های بیماران بستری در آی‌سی‌یو از ضروریات است. بخشی از وظایف وزارت بهداشت خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی است که روزبه‌روز پیشرفته‌تر و گران‌تر می‌شود. تحریم‌ها و گاهی هم انسان‌های طماع با دست‌های آلوده را هم به آن اضافه کنید.
متأسفانه گه‌گاهی خروج پزشکان و پرستاران را از کشور شاهدیم. ریشه‌یابی این پدیده ناخرسند و رفع علت‌ها در حیطه کاری وزارت بهداشت است. آنچه مردم ما از وزارت بهداشت انتظار دارند، موضوع خدمات است. رهبر فرزانه انقلاب نزدیک به این مضمون در جایی فرموده‌اند که آلام بیماری برای شخص کافی است، سعی کنیم آن را تخفیف بدهیم، نه اینکه بر آن بیفزاییم.


متأسفانه در این بخش ضعف عملکرد وزارت بهداشت و بیمه‌ها، صدای بیمار و پزشک و پرستار را بلند کرده است. تعرفه‌های پزشکی به‌هیچ‌وجه عادلانه نیست! حتی اگر ویزیت پزشکان را با کشور‌های همسایه هم مقایسه کنیم، وضع آنان بسیار عادلانه‌تر از ماست. از طرف دیگر، بیمه‌ها حتی با همین تعرفه‌های غیرعادلانه فعلی، به عناوین مختلف از نسخه‌ها یا اعمال جراحی ایراد‌های بنی‌اسرائیلی می‌گیرند. «کسورات» فعل تکراری بیمه‌هاست. یعنی همان نرخ غیرعادلانه را نیز هم از خدمات مثل آزمایشگاه، رادیولوژی، ویزیت و هم از اعمال جراحی کسورات می‌زنند. حالا اینکه موقع پرداختش ماه‌ها بعد است، بماند.
اما از نظر بیماران، آن‌ها نباید دغدغه پول و دارو و خدمات داشته باشند. گاهی دارو در داروخانه‌ها موجود نیست یا کمیاب است، اما در بازار سیاه شهر‌های مختلف با قیمتی گزاف موجود است.


به‌تازگی مدیرگروه یکی از رشته‌های پزشکی می‌گفت: بعضی متخصصان ما خرج مطبشان را هم درنمی‌آورند یا به‌زحمت درمی‌آورند. اگر پزشک پا روی وجدانش بگذارد، همین امر ممکن است او را به اعمال نسنجیده و باطل وادار کند.
انجمن‌های مختلف پزشکی، سازمان نظام‌پزشکی و پزشکی قانونی از تشکیلاتی هستند که می‌توانند در کنار وزارتخانه بایستند و آن را یاری کنند. تعامل و همدلی با این تشکیلات به انجام کار‌ها و وظایف وزارت بهداشت کمک می‌کند.


بودجه تحقیقاتی وزارت هم متأسفانه بسیار کم است. آیین‌نامه‌های ارتقا باید به تلاش هرچه بیشتر عضو هیئت‌علمی دانشگاه منجر و از اعضای هیئت‌علمی که مقاله یا کتاب می‌نویسند، بیشتر قدردانی شود.
به‌تازگی چندتن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه‌ای تهیه کرده‌اند که در صورت تصویب ممکن است مشکلات زیادی به وجود بیاورد. لایحه این است: افرادی که در حوزه‌های علمی تا «سطح» را خوانده‌اند، می‌توانند به طبابت (سنتی) مشغول شوند. درحالی‌که حضرات آیات ناصر مکارم و وحید خراسانی و دکتر مرندی، رئیس فرهنگستان پزشکی، با آن مخالفت کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->