معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی

  • کد خبر: ۷۵۹۸۷
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
چند تدبیر ساده برای صرف‌جویی در آب مصرفی
صرفه جویی در مصرف آب اهمیت بسیار زیادی دارد. آب از منابع طبیعی است که از آن استفاده زیادی می‌شود؛ بنابراین حفظ و نگه داری این منبع طبیعی و صرفه جویی در آن اهمیت بسیار زیادی دارد.
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ متوسط بارندگی سالیانه درجهان حدود ۸۶۰ میلی‌متر است. این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک‌سوم و حدود ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی داریم. یعنی دسترسی ما به منابع آبی کمتر است، مسئله‌ای که همواره یک عامل مهم محدودکننده فعالیت‌ها در کشورمان محسوب می‌شود.
 
با همه این‌ها، سرانه مصرف آب هر ایرانی در همه بخش‌ها روزانه ۲۲۴ لیتر است. این آمار برای کشوری مانند لهستان ۹۸ لیتر، بلژیک ۱۱۲ لیتر، آلمان و هلند ۱۲۹ لیتر، فرانسه ۱۳۹ لیتر، انگلیس ۱۵۳ لیتر و سوئد ۱۶۴ لیتر است. میزان مصرف آب با گرم‌شدن هوا هم به طور چشمگیری افزایش می‌یابد، مسئله‌ای که امسال به یک معضل جهانی در همه دنیا از جمله کشور خودمان تبدیل شده‌است و با نجومی‌شدن قبض آب تابستانه هم رابطه مستقیمی دارد؛ بنابراین حتی اگر مسئله کمبود منابع آبی در این روز‌های سخت هم چندان نگرانمان نکند و چشم به آسمان داشته باشیم، باز هم برای کاهش صفر‌های روی قبض آب، چاره‌ای جز صرفه‌جویی نداریم. اشتباه نکنید. صرفه‌جویی به معنای مصرف کمتر نیست بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است. برای این منظور هم کافی است چند تدبیر ساده را در خانه به کار ببندید.

راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی در این روز‌های کم‌آب

-یک فلاش‌تانک معمولی روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند که اگر یک بطری بزرگ نوشابه را پرآب کنید و درون مخزنش قرار دهید، تا ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

-سعی کنید زمان دوش گرفتن را هربار کمتر از نوبت قبل کنید. اگر بتوانید آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، ماهیانه به ازای هر دقیقه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه‌جویی می‌کنید. حتما از سردوش‌های فشار قوی و کاهنده مصرف آب در حمام استفاده کنید.

-از سایه‌بان برای کولر‌های آبی استفاده کنید. هرچه میزان تابش نور خورشید بر بدنه کولر بیشتر باشد، آب بیشتری تبخیر می‌شود.

-قبل از شستن ظرف‌ها، باقی‌مانده موادغذایی را از آن جدا کنید. ظرف‌ها را درون تشتی بزرگ یا سینک ظرف‌شویی خیس کنید و پس از چند دقیقه با اسکاچ و مایع ظرف‌شویی بشویید.

-برای آبیاری باغچه یا گلدان‌ها صبح اول وقت یا غروب را انتخاب کنید و آب آن را از جمع‌آوری آب‌هایی تأمین کنید که از مایع شوینده برای آن‌ها استفاده نمی‌کنید، مانند شست‌وشوی دست، میوه و سبزی یا آب‌های زاید تولیدشده در فریزر‌ها و کولر‌های گازی. آب تولید شده در کولر‌های گازی در روز‌های بسیار گرم، روزانه تا ۴۰ لیتر هم می‌رسد.

-اگر از ماشین ظرف‌شویی یا لباس‌شویی استفاده می‌کنید، ظرفیت آن را کامل پر کنید. کاری که انجام می‌دهید باید با راندمان آن هم‌خوانی داشته باشد. با این کار، آب هم در مرحله شست‌وشو و هم آب‌کشی صرفه‌جویی می‌شود.

-از آب شرب برای شست‌وشوی خودرو، پارکینگ، حیاط و پیاده‌رو استفاده نکنید. در صورت نیاز نیز قبل از شست‌وشو محل یا وسیله را با اسفنج، دستمال یا جارو از گردوغبار و آشغال تمیز کنید، سپس با مقدار کمی آب بشویید. برای شست‌وشو هم حتما از کارواش‌های خانگی استفاده کنید. با این روش، مصرف آب کم و فشار آن افزایش می‌یابد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->