پردیس سینمایی ویلاژتوریست مشهد تعطیل شد! (۱۱ دی ۱۴۰۳) انتشار فصل دوم «بازی مرکب» با دوبله فارسی فاطمه هاشمی درباره تابوشکنی جوکر بانوان: می‌‎خواستم در کاری پرچالش برای مدیران حضور داشته باشم! آخرین خبر‌ها از ساخت سریال‌های زیرخاکی و پایتخت مستند دریاشوب روی آنتن شبکه سه + زمان پخش تقاضای عفو الهه محمدی و نیلوفر حامدی درگذشت آنگوس مک‌اینز، بازیگر کانادایی، در هفتادوهفت‌سالگی فیلم سینمایی باد وحشی با بازی نوید محمدزاده در مرحله پیش‌تولید لیلا حاتمی، امین حیایی و حامد بهداد؛ پرکارترین بازیگران احتمالی فجر ۴۳ گزارشی از نمایشگاه «نقش خیال دوست» در نگارخانه رضوان مشهد سریال انیمیشن گروه لندی در راه تلویزیون + زمان پخش جشنواره مردمی فیلم عمار و حضور پررنگ فیلم‌سازان مشهدی اهدای جایزه جشنواره دسینه آرژانتین به انیمیشن پیانو پاپان دعواهای برد پیت و آنجلینا جولی پس از ۸ سال فیلم سینمایی ایستاده در غبار در شبکه نمایش + زمان پخش اسامی آثار نهایی بخش «مرور تئاتر ایران» جشنواره تئاتر فجر اعلام شد انتشار ۲ رمان «ناقوس نیمه‌شب» و «آوای باد» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ مجید درخشانی، آهنگساز و نوازنده پیشکسوت تار، روی صحنه می‌رود مراسم بزرگداشت مسعود کیمیایی در تهران برگزار شد
سرخط خبرها

پیام آیت‌الله بیات زنجانی در پی تحرکات جدید طالبان در افغانستان

  • کد خبر: ۷۶۳۹۱
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳
پیام آیت‌الله بیات زنجانی در پی تحرکات جدید طالبان در افغانستان
آیت الله بیات زنجانی با ارسال پیامی به تحریکات اخیر طالبان در افغانستان واکنش نشان داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیت‌الله اسدالله بیات زنجانی از مراجع تقلید شیعه در پی تحرکات اخیر طالبان در کشور افغانستان، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

 

متن این اطلاعیه به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

قدرت‌گرفتن دوباره جریان طالبان در افغانستان هم هشدار است و هم آزمون. هشداری است برای آن‌که یادمان نرود جریان خشونت، تحجر و ترور در دینداران قشری‌مسلک هنوز زنده است و خودش را بازتولید می‌کند و فقط پرچم و نام خود را عوض می‌کند. لذا مبارزه فکری و عملی با آن، تکلیفی است که تعطیل‌بردار نیست.

 

اما قدرت‌گرفتن این جریان یک امتحان هم هست برای همۀ ما اعم از سنتی و نوگرا، اصلاح‌طلب و اصول‌گرا و حتی مسلمان و غیرمسلمان.امتحانی فکری تا محک و معیاری باشد برای سنجش و شناخت سه صنف از دینداری و مسلمانی در روزگار ما.

 

اول: آنهایی که با ظهور مجدد طالبان گویی همزاد و همذات خود را دوباره یافته‌اند و با هفت آب می‌خواهند آنها را تطهیر کنند؛ دوم: آنهایی که در برابر این جریان سکوت کرده‌اند و التفاتی به خطرات آن ندارند و سوم هم آنهایی که موضع‌گیری علیه طالبان و مرزبندی شفاف با آنها را تکلیف عقیدتی و فکری خود می‌شمارند. این امتحان و آزمونی است که روزگار کنونی دارد از ما و از نوع دینداری مسلمانانۀ ما می‌گیرد و خواسته یا ناخواسته در حال شرکت در این امتحان هستیم.

 

بر این اساس اینجانب یک توصیه به علمای حوزه و دانشگاه و حوزه‌های علمیه و صاحبان خطبه و منبر دارم و یک توصیه هم به عموم برادران و خواهران دینی. توصیه‌ام به علمای حوزه و دانشگاه، فعالان اجتماعی و جریان‌های سیاسی آن است که به طور آشکار و علنی مرز خود را با این جریان تندرو، خشن و تروریست بیان و ابراز کنند و دیگران را هم به این کار تشویق کنند و همچنین نقد آن را از لابه‌لای گفتار و متون متقدم و معاصر بازگو و تبیین کنند، وگرنه به مرور و بر اثر سکوت و سکون و بی‌اعتنایی، می‌بینم آن روزی را که باید خودمان با عمّال و نمایندگان همزاد و همذات داخلی این جریان تندرو و خشن در داخل کشور بجنگیم که شاهدهای آن هم نمایان است.

 

اما توصیه‌ام به عموم خواهران و برادران مسلمان، به ویژه در ایران، آن است که همان‌قدر که بر اهتمام فرزندان و خانوادۀ خود به انجام واجبات دینی و فضائل اخلاقی همچون نماز و روزه و انفاق و نوع‌دوستی، شوق و رغبت دارید، بر تقویت فکری و عقیدتی آنها در پرتو اسلام عقلانی، رحمانی و انسانی هم همت کنید. کمک کنید که نسل‌های بعد و بعدتر بدانند و یادشان نرود که فرق اسلام ناب و اصیل محمدی و علوی با اسلام داعش و طالبان این است که در اسلام اصیل آیۀ «لا إکراه فی الدین» همان مفهومی را دارد که در نگاه نخست و در ترجمۀ ساده و سلیس و ظاهر آن به هر زبانی از آن فهمیده می‌شود و تفسیربردار نیست.

 

مسلمان‌شدن وابسته به تحقیق فردی و شخصی است و تقلید در آن ممنوع، مذموم و نارواست و هر کس جز این بخواهد، در پی قدرت و مطامع دنیوی خویش است. پدران و مادران عزیز! در روزگاری که برخی منابر و مواعظ آلوده به مطامع قدرت و ثروت شده‌اند، خودتان کمک کنید و حساس باشید که فرزندان‌تان یادشان نرود که اسلام، خادم انسان است و آمده تا او را رفعت مقام ببخشد و هر فکر، نهاد و دستگاهی که گفتار و رفتارش با قداست، حرمت و آزادی خدادادی انسانها منافات داشته باشد خارج از اسلام بوده و اسلام خوارج است.

 

بارها گفته‌ام که آزادی انسان، حق نیست بلکه فوق حق است، چون مبنای بعث انبیای الهی آزادی انسان است و اگر بشر آزاد نبود، اصولاً بعثت و دعوت انبیا هم بی‌معنا بود. به فرزندانتان بیاموزید که اگر آزادی انسان را برداریم، قیامت و حساب و کتاب پس از مرگ هم بی‌معنا و لغو است و این چیزی است که مع‌الأسف این تندروهای داخلی و خارجی آن را نفهمیده‌اند.

 

طالبان و داعش نه‌فقط یک جریان سیاسی و اجتماعی و نظامی، بلکه یک فکر بی‌مرز است که منحصر به افغانستان و عراق و سوریه و پاکستان و کشورهای عربی نیست. مگر می‌شود اطراف ما باشند و در میان ما نباشند؟ این تفکر در ایران ما هم هست ولی هنوز متحد نشده و اضلاع آن به همدیگر متصل نشده‌اند. اگر مراجع آزاده و مستقل، وعاظ اندیشمند و دردمند، دانشگاهیان انسان‌ساز، فعالان اجتماعی و عموم خانواده‌ها و پدران و مادران آگاه دست به دست هم بدهند و بر آگاهی عمومی نسبت به اسلام عقلانی و رحمانی و انسانی بیفزایند و اسلام طالبانی و داعشی را محکوم کنند، این تفکر هیچگاه در ایران ما قدرت نخواهد گرفت و مناسبات اجتماعی و سیاسی ما هم طالبانی و داعشی نخواهد شد، اما اگر خدای ناکرده نسبت به قرائت‌های خشن و غیرانسانی از اسلام بی‌اعتنا باشیم، از آنجا که اسلام به هر حال اسماً یا رسماً در این سرزمین هست و خواهد بود، همین قرائت خشن و غیرانسانی مقتضیات متحجرانۀ خود را بر زندگی همۀ ما تحمیل خواهد کرد و زمام همه امور دنیوی و معنوی مردم را در دست خواهد گرفت. لذا در عین احترام به تلاش‌های اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی برای محکومیت و تضعیف طالبان، معتقدم که توسعۀ اسلام عقلانی، رحمانی و انسانی در شرایط کنونی همچنان بهترین و ماندگارترین وسیله و رقیب برای مواجهه با اسلام داعشی و طالبانی است.

 

اللهم لا تجعل مُصیبَتنا فی دینِنا و لا تَجعل الدنیا أکبر هَمِّنا و لا مَبلَغَ عِلمِنا و لا تُسلِّط علینا من لا یَرحَمنا برحمتک یا ارحم الراحمین

 

اسدالله بیات زنجانی

 

دهم مردادماه ۱۴۰۰

 

قم المقدسه

 

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->