فیلم سینمایی «جوکر ۲» در بحران فروش «طنزیم» شهرام شکیبا روی آنتن شبکه نسیم + زمان پخش صدرنشینی «پاندای کونگ‌فوکار ۴» و «سگ‌های نگهبان قدرتمند» از نگاه کودکان ایرانی برگزاری کارگاه آموزشی «هوش مصنوعی در هنر» در مشهد پیام وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی به جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان درخشش «آه سرد» در جشنواره ریچموند آمریکا «اسکن» در راه کانادا آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۱۴ مهر ۱۴۰۳) گروه قمر با کنسرت «بدرود» روی صحنه + جزئیات کلمات فارسی با مضامین عبری! یادی از آتیلا پسیانی به بهانه اولین سالگرد درگذشتش | زندگی را بلد بود انیمیشن «آتل» در راه ۲ جشنواره بین‌المللی جایزه جشنواره بین المللی «عشق» در دستان شبنم مقدمی کارگردان نمایش «برش-کات»: امیدوارم باز هم در مشهد روی صحنه برویم | امروزه مسئولان پشت تئاتر می‌ایستند غوری در فلسفه راویان رنج | درباره کتاب «داستایوفسکی و نیچه (فلسفه تراژدی)» اثر لف شستوف شباهت عجیب علی نصیریان با بازیگر ژاپنی + عکس
سرخط خبرها

نگاهی به وضعیت صنایع دستی چوبی در مشهد

  • کد خبر: ۷۷۴۷۰
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹
نگاهی به وضعیت صنایع دستی چوبی در مشهد
هنرمندان سال‌هاست با ورود دستگاه‌های چینی شاهد غلبه ماشینی‌شدن این هنر دستی هستند. به‌گفته آن‌ها در این چند سال این تقابل به نفع صنایع ماشینی تمام شده است.

قاسمی| گزارش شهرآرانیوز، صنایع‌دستی چوبی ازجمله صنایع‌دستی است که دنیای آن زیر سایه صنایع جدید چوبی هر روز کوچک‌تر می‌شود تا فناوری در این هنر اصیل نقش پررنگ‌تری ایفا کند.

در مشهد ۴۵۸کارگاه مجوزدار در زمینه‌های مختلف چوب فعالیت می‌کنند که ازاین‌میان ۴۰۹مجوز مربوط به تولیدات انفرادی هنرمندان است؛ هنرمندانی که سال‌هاست با ورود دستگاه‌های چینی شاهد غلبه ماشینی‌شدن این هنر دستی هستند. به‌گفته آن‌ها در این چند سال این تقابل به نفع صنایع ماشینی تمام شده است.

از‌همین‌رو کارگاه‌های تولید صنایع‌دستی سال‌هاست محل استقرار دستگاه‌های چینی شده است که منبت‌کاری یا معرق‌کاری و دیگر صنایع‌دستی چوبی را با سرعتی زیاد انجام می‌دهند و به‌شکل انبوه روانه بازار می‌کنند.

هنرمندان فعال در عرصه صنایع‌دستی چوبی معتقدند صنعت نباید جای هنر دست را بگیرد، بلکه باید زیر سایه هنر دست فعالیت کند تا این هنر اصیل ایرانی رو به فراموشی نرود.

از سوی دیگر مسئولان معتقدند نمی‌شود مانع فناوری شد. محمد مطیع، معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی، با بیان اینکه هنرهای چوبی جدا از فناوری نیستند، می‌گوید میزان استفاده از تجهیزات در بین هنرمندان صنایع‌دستی چوبی متفاوت است.

به‌گفته او کارگاه‌هایی که بیش از حد از تجهیزات استفاده کنند، نمی‌توانند مجوز صنایع‌دستی بگیرند.

 

محمد خسروی (منبت‌کار)، جواد هارون‌زاده آرانی (منبت‌کار و معرق‌کار) و طاهره مستنبط (معرق‌کار)، از هنرمندان شاخص هنرهای دستی چوبی در مشهد هستند که به بیان دغدغه‌هایشان در‌این‌زمینه می‌پردازند.

برای تماشای مصاحبه‌ها روی عنوان‌های زیر کلیک کنید.

 

نگاهی به وضعیت صنایع دستی چوبی در مشهد

 

نگاهی به وضعیت صنایع دستی چوبی در مشهد

 

نگاهی به وضعیت صنایع دستی چوبی در مشهد

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->