ویدئو| بمباران وحشیانه جنوب لبنان از سوی رژیم اسرائیل بامداد جمعه (۱۳ مهر ۱۴۰۳) ویدئو| تصاویر حمله حزب الله لبنان به مقرهای موساد و یک پایگاه نظامی اسرائیل ویدئو| گفت‌وگوی جالب رئیس‌جمهور با خلبانان نیروی هوایی ارتش ویدئو| جمعه نصر | گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله در نماز جمعه (۱۳ مهر ۱۴۰۳) انگلیس و ایرلند: خواهان برقراری آتش‌بس فوری در غزه و لبنان هستیم پزشکیان: رژیم صهیونیستی بعد از فلسطین و لبنان شاید به دیگر کشورها حمله کند رهبر معظم انقلاب: یاد شهدا، حرکت آفرین و حیات‌بخش است نامه فرزند امام(ره) به مقام معظم رهبری | انقلاب اسلامی با رهبری حضرتعالی یک درخت تنومند و تفکر شکست‌ناپذیر است همه یک ملتیم، ملتِ ایران!  فرزندان رهبر انقلاب از مجروحان لبنانی عیادت کردند (۱۲ مهر ۱۴۰۳) + تصاویر سخنگوی وزارت امور خارجه: برای جلوگیری از نسل کشی فلسطینیان، گروه «هفت» از اهرم‌های خود استفاده کند ادامه حملات تلافی‌جویانه حزب‌الله لبنان علیه مواضع نظامی صهیونیست‌ها ماجراجویی صهیونیست‌ها با پاسخ قاطع‌تری همراه خواهد شد شهادت مستشار نظامی سپاه در دمشق (۱۲ مهر ۱۴۰۳) بغض و شادی به وقت مرگ بر اسرائیل دیدار نخست وزیر تایلند با رئیس جمهور در دوحه برگزاری نشست هماهنگی برای میزبانی مشهد از دیدار «ایران-قطر» در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ پاسخگویی مدیران خراسان رضوی در سامانه الکترونیکی «سامد» به هم‌استانی‌ها امیر قطر: اسرائیل در حال سوء‌استفاده از عجز جامعه بین‌الملل است آغاز اجلاس سران مجمع گفتگوی همکاری آسیا | سخنرانی رئیس جمهور ایران متلاشی‌شدن شبکه تروریستی مستقر در سیستان و بلوچستان نگاهی به ۴ خطبه تاریخی مقام معظم رهبری در نماز‌های جمعه به امامت ایشان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل: پاسخ ما به ایران حساب‌شده خواهد بود
سرخط خبرها

چرا مردم اعتماد ندارند؟

  • کد خبر: ۷۷۷۲۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴
چرا مردم اعتماد ندارند؟
محمد رضا زائری

در اوضاع آشفته فعلي كه مشكلات اقتصادي و اجتماعي داخلي با اوج گرفتن بحران افغانستان همزمان شده است، فقدان منبع يا منابع رسانه اي اثربخش و مورد اعتماد بيش از هميشه احساس مي شود.


پرسشهاي فراوان مردم در باره موضوعات گوناگون از واكس كرونا تا موضوع طالبان همچنان از سوي منابع رسمي داخلي بي پاسخ مي ماند و تصوير غالب اذهان مخاطبان را رسانه هاي بيگانه يا اطلاعات فضاي مجازي شكل مي دهد.


چرا مردم براي اين همه پرسش يك پاسخ دقيق دريافت نمي كنند و براي اين تحولات عجيب و پيچيده يك تحليل درست نمي شنوند؟


اگر قبول داريم كه رويارويي رسانه اي، نوعي تقابل و جنگ نرم است، چرا شهروندان خود را در ميانه اين ميدان بي دفاع رها كرده ايم؟


شايد كسي بگويد رسانه ملي يا مطبوعات داخلي يا برخي سايت هاي خبري در اين زمينه تلاش هايي دارند و مشغولند.


نكته مهم اين ماجرا دقيقا همين جاست كه بخشي گسترده از بدنه جامعه با رسانه هاي رسمي فاصله گرفته و اساسا هيچ نسبتي با ادبيات رسمي ندارد.


در واقع اکثر رسانه هاي حاكميتي در طي سالهاي اخير، مرجعيت خود را از دست داده يا با كاهش جدي مرجعيت خود روبرو شده اند.


مشكل هم بيشتر با نسل جديد و جواني است كه هم با رسانه هاي بين المللي و شبكه هاي اجتماعي فضاي مجازي بيشتر در ارتباط است و هم زبان هاي خارجي را تا حد زيادي آموخته، در عين حال به دليل شكاف نسلي به طور طبيعي و به صورت اجتناب ناپذيري به گفتماني كاملا متفاوت تعلق پيدا كرده است.


اگر پرسشهاي حساس و مهم اين مخاطب به صورت قانع كننده و روشن پاسخ داده نشود، فرصت باقي مانده در ارتباط با افكار عمومي هم از ميان خواهد رفت.


امروز اگر براي اقناع افكار عمومي در مورد سياست کشور نسبت به موضوع طالبان قدمي برنداريم، شايد مردم حتى به عملكرد ما در سایر کشورها هم دچار ترديد و ابهام شوند.


بايد اكنون به پشت سر خود بنگريم و بپرسيم كه چرا مخاطب عمومي ديگر اعتماد چنداني به رسانه هاي رسمي ندارند و پاسخ سؤالات خود را در منابع خبري غير رسمي جستجو مي كنند؟


چرا كاري كرده ايم كه چهار دهه بعد از انقلاب اسلامي، رسانه هاي بيگانه بر بخش انبوهي از شهروندان ما اثرگذار باشند و بتوانند چشم و گوش آنها را در اختيار بگيرند؟

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->