هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

برکت زندگی در سایه فرزندآوری

  • کد خبر: ۷۹۴۴۹
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹
برکت زندگی در سایه فرزندآوری
حجت‌الاسلام میرزایی - قائم‌مقام شبکه کشوری «فرزند بیشتر» و مشاور خانواده

یکی از موضوع‌های زیرمجموعه سبک زندگی، مسئله فرزندآوری است که در دیدگاه اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. از این رو، دین درباره ازدواج که یکی از نتایج مهم آن فرزندآوری است، تأکید دارد و ازدواجی را خوب، موفق و پربرکت می‌داند که به زیادی نسل و اولاد منجر شود. پیامبر (ص) توانایی فرزندآوری را در مقایسه با زیبایی زن ارجح دانسته است. از این مهم نیز غافل نشویم که در مباحث روان‌شناسی حوزه خانواده، برای رسیدن به آرامش، راهکار‌های متعددی ارائه می‌شود که توجه به مسئله فرزندآوری یکی از راه‌های اصلی است. این در حالی است که آموزه‌های دین هم بر این مهم تأکید دارند که اگر خانه‌ای کم‌اولاد باشد، برکت در آن یافت نمی‌شود، چه رسد به خانه‌ای که اصلا کودکی در آن نیست.

شاید نکته درخور توجهی که هم‌اکنون افراد پیگیر و درگیر آن هستند هزینه زندگی باشد. در روایات آمده است رزق و روزی از سوی حضرت حق تأمین می‌شود و خداوند در قرآن می‌فرماید نترسید و نگران هزینه‌اش نباشید.
به‌جرئت می‌توان گفت فرزندآوری با همه سختی‌های پیش رو، آثار و برکاتی به همراه دارد. بگذارید کمی مصداقی‌تر سخن بگوییم. بی‌شک، قبول دارید که که برای خرید یک کالای قیمتی باید هزینه هنگفتی متقبل شویم، چه برسد به فرزندی که مایه خیر و برکت است.

نکته مهم دیگر آن است که مؤلفه‌های مختلفی در همه جوامع بشری برای پیشرفت و ارتقای عرصه‌های اقتدار، اقتصاد، تولید و ... وجود دارد. یکی از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های پیشرفت و موفقیت، سرمایه انسانی آن جامعه است. قدرتمندین جوامع نیز آن‌هایی هستند که سرانه جمعیت بیشتری دارند. برای نمونه، چین با سرمایه انسانی‌اش به طور روزافزون رشد می‌کند. در واقع، همان‌طور که راهبردی‌ترین واحد در هر مجموعه بخش نیروی انسانی آن است، در یک جامعه نیز همین مسئله از جایگاه بسیار مهم و ویژه‌ای برخوردار است.
اگر کشوری بخواهد وضعیتش در افق آینده خراب‌تر نشود، دست‌کم باید آمار سرانه جمعیت خود را حفظ و فکری به حال افزایش آن کند. تحقیقات گواهی می‌دهد کشور ما با روندی که تا امروز داشته، به طور قطع در آینده به پیری و سالمندی دچار می‌شود، مگر اینکه تک‌تک افراد جامعه از مردم گرفته تا مسئولان به این درک برسند که جمعیت یک برنامه دیربازده است و پیامدهایش در طول زمان نشان داده می‌شود.

اگر کسی فقط ایران یا حتی آینده کودکش را مدنظر قرار دهد، باید این خطر را احساس و برای جبران کاهش نرخ باروری اقدام کند وگرنه در بیست‌سی‌سال آینده شاهد مشکلات زیادی برای کشور و مردم خواهیم بود و در عرصه‌های مختلف ضعیف خواهیم شد.
امید می‌رود به واسطه همسایگی با امام رضا (ع) که تأکید بر ازدواج و در نتیجه فرزندآوری را در سیره آن حضرت می‌بینیم، و هم‌چنین نام‌گذاری مشهد با عنوان پایتخت فرهنگی کشور و امت اسلام، شاهد نگاه دغدغه‌مند خانواده‌ها البته در سایه برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت و مدیریت دست‌اندرکاران باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->