صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

برکت زندگی در سایه فرزندآوری

  • کد خبر: ۷۹۴۴۹
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹
برکت زندگی در سایه فرزندآوری
حجت‌الاسلام میرزایی - قائم‌مقام شبکه کشوری «فرزند بیشتر» و مشاور خانواده

یکی از موضوع‌های زیرمجموعه سبک زندگی، مسئله فرزندآوری است که در دیدگاه اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. از این رو، دین درباره ازدواج که یکی از نتایج مهم آن فرزندآوری است، تأکید دارد و ازدواجی را خوب، موفق و پربرکت می‌داند که به زیادی نسل و اولاد منجر شود. پیامبر (ص) توانایی فرزندآوری را در مقایسه با زیبایی زن ارجح دانسته است. از این مهم نیز غافل نشویم که در مباحث روان‌شناسی حوزه خانواده، برای رسیدن به آرامش، راهکار‌های متعددی ارائه می‌شود که توجه به مسئله فرزندآوری یکی از راه‌های اصلی است. این در حالی است که آموزه‌های دین هم بر این مهم تأکید دارند که اگر خانه‌ای کم‌اولاد باشد، برکت در آن یافت نمی‌شود، چه رسد به خانه‌ای که اصلا کودکی در آن نیست.

شاید نکته درخور توجهی که هم‌اکنون افراد پیگیر و درگیر آن هستند هزینه زندگی باشد. در روایات آمده است رزق و روزی از سوی حضرت حق تأمین می‌شود و خداوند در قرآن می‌فرماید نترسید و نگران هزینه‌اش نباشید.
به‌جرئت می‌توان گفت فرزندآوری با همه سختی‌های پیش رو، آثار و برکاتی به همراه دارد. بگذارید کمی مصداقی‌تر سخن بگوییم. بی‌شک، قبول دارید که که برای خرید یک کالای قیمتی باید هزینه هنگفتی متقبل شویم، چه برسد به فرزندی که مایه خیر و برکت است.

نکته مهم دیگر آن است که مؤلفه‌های مختلفی در همه جوامع بشری برای پیشرفت و ارتقای عرصه‌های اقتدار، اقتصاد، تولید و ... وجود دارد. یکی از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های پیشرفت و موفقیت، سرمایه انسانی آن جامعه است. قدرتمندین جوامع نیز آن‌هایی هستند که سرانه جمعیت بیشتری دارند. برای نمونه، چین با سرمایه انسانی‌اش به طور روزافزون رشد می‌کند. در واقع، همان‌طور که راهبردی‌ترین واحد در هر مجموعه بخش نیروی انسانی آن است، در یک جامعه نیز همین مسئله از جایگاه بسیار مهم و ویژه‌ای برخوردار است.
اگر کشوری بخواهد وضعیتش در افق آینده خراب‌تر نشود، دست‌کم باید آمار سرانه جمعیت خود را حفظ و فکری به حال افزایش آن کند. تحقیقات گواهی می‌دهد کشور ما با روندی که تا امروز داشته، به طور قطع در آینده به پیری و سالمندی دچار می‌شود، مگر اینکه تک‌تک افراد جامعه از مردم گرفته تا مسئولان به این درک برسند که جمعیت یک برنامه دیربازده است و پیامدهایش در طول زمان نشان داده می‌شود.

اگر کسی فقط ایران یا حتی آینده کودکش را مدنظر قرار دهد، باید این خطر را احساس و برای جبران کاهش نرخ باروری اقدام کند وگرنه در بیست‌سی‌سال آینده شاهد مشکلات زیادی برای کشور و مردم خواهیم بود و در عرصه‌های مختلف ضعیف خواهیم شد.
امید می‌رود به واسطه همسایگی با امام رضا (ع) که تأکید بر ازدواج و در نتیجه فرزندآوری را در سیره آن حضرت می‌بینیم، و هم‌چنین نام‌گذاری مشهد با عنوان پایتخت فرهنگی کشور و امت اسلام، شاهد نگاه دغدغه‌مند خانواده‌ها البته در سایه برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت و مدیریت دست‌اندرکاران باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->