پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

نباید این غذا‌ها را پس از تزریق واکسن کرونا بخورید!

  • کد خبر: ۷۹۷۱۳
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
نباید این غذا‌ها را پس از تزریق واکسن کرونا بخورید!
غذا‌های بسیار فرآوری شده حاوی مواد التهاب‌زا هستند که توانایی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها را کاهش داده و ممکن است به تشدید علائم بیماری منجر شود.

شهرآرانیوز - هنگامی که برای واکسیناسیون کووید-۱۹ آماده می شوید، ممکن است این پرسش برای شما مطرح شود که آیا باید خوراکی خاصی را پس از دریافت واکسن برای تقویت سیستم های دفاعی بدن مصرف کنم.

نخست، باید به این نکته اشاره داشت که رژیم غذایی شما نمی تواند از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ پیشگیری کرده یا درمانی ریشه‌کن کننده برای آن باشد. همچنین، رژیم غذایی نمی تواند اثربخشی واکسن را بیشتر کرده یا عوارض جانبی را به حداقل برساند.

با این وجود، مصرف غذاهای مغذی و ضد التهاب می تواند به پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن که پس از تزریق واکسن باید به سختی کار کند تا پادتن تولید کند، کمک کند. دکتر نیکت سونپال، متخصص دستگاه گوارش در نیویورک، مصرف و پرهیز از برخی خوراکی را توصیه کرده است که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شویم.  

 

۵ ماده غذایی که می توانید مصرف کنید

غذاهای تازه و کامل به بدن کمک می کنند تا آن چه برای حفظ سلامت خود نیاز دارد را انجام دهد.

 

میوه ها و سبزیجات

به گفته دکتر سونپال، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن در پیشگیری از ابتلا و همچنین مبارزه بهتر با بیماری کمک کنند.

به طور خاص، سبزیجات و میوه های سرشار از ویتامین C می توانند به بدن در تولید گلبول های سفید بیشتر که وظیفه مبارزه با عفونت ها و بیماری ها را بر عهده دارند، کمک می کنند. مرکبات مانند گریپ فروت، پرتقال، و لیموها حاوی سطوح بالای ویتامین C هستند، اما فلفل دلمه ای قرمز حتی از محتوای ویتامین C بیشتری نسبت به آنها برخوردار است.

سبزیجات سبز مانند بروکلی و اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که این مواد به محافظت از سلول ها در برابررادیکال های آزاد مضر کمک می کنند. این مساله مهم است زیرا رادیکال های آزاد - مولکول های ناپایداری که به DNA و پروتئین های درون سلول های بدن ما آسیب می رسانند - می توانند موجب استرس اکسیداتیو شوند که ممکن است به طور بالقوه شما را نسبت به ابتلا به بیماری آسیب پذیر سازد.

 

نباید این غذا‌ها را پس از تزریق واکسن کرونا بخورید!

 

مغزدانه ها

مغزدانه ها منابع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به پیشتیبانی از سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد مطلوب قلب کمک می کنند. آنها همچنین به کاهش و مهار التهاب کمک می کنند.

مطالعه ای در سال 2016 که در نشریه The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم مغزدانه ها با مقادیر کمتر نشانگرهای زیستی التهابی مرتبط بوده است.

بادام سرشار از ویتامین E است که به عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

بادام هندی سرشار از منیزیم است که یک ماده معدنی با خواص ضد التهابی محسوب می شود و به کاهش فشار خون و تقویت سلامت قلب کمک می کند.

گردو سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمند است و مطالعه ای در سال 2012 که در نشریه Food & Function منتشر شد، نشان داد که از این نظر بالاتر از بادام، گردوی آمریکایی و پسته قرار می گیرد.

 

نباید این غذا‌ها را پس از تزریق واکسن کرونا بخورید!

 

ماهی های چرب

ماهی های چرب مانند سالمون و تن سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند که چربی هایی دوستدار قلب محسوب می شوند و می توانند التهاب و فشار خون را کاهش داده و از تشکیل پلاک در سرخرگ ها پیشگیری کنند.

پژوهش ها نشان داده اند که چربی های امگا-3 نه تنها به پیشگیری از بیماری قلبی و سکته مغزی کمک می کنند، بلکه به مدیریت بیماری های خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز کمک کرده و به طور بالقوه در برابر سرطان و شرایط دیگر از انسان محافظت می کنند.

 

سوپ مرغ

زمانی که بیمار هستید سوپ مرغ یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید برای تقویت بدن خود بخورید.

سوپ مرغ دارای خواص ضد التهابی است که به تسکین علائم ناشی از مقابله با بیماری کمک می کند.

به عنوان مثال، هویج، پیاز و کرفس موجود در این سوپ مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و آهن را ارائه می کنند و منابع خوبی از بتاکاروتن هستند که شکلی از ویتامین A است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.

افزون بر این، مرغ میزان قابل توجهی از پروتئین را ارائه می کند که به تقویت پادتن ها و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

آب سوپ نیز برای هیدراته نگه داشتن بدن مفید است و به پاکسازی حفره های بینی کمک می کند.

 

آب

مصرف مایعات به میزان زیاد یکی از توصیه های همیشگی پزشکان برای بیمارانی است که با یک عفونت مبارزه می کنند.

زمانی که فردی بیمار است، بدن وی به واسطه مواردی مانند تب، گرفتگی بینی، اسهال و استفراغ آب از دست می دهد، از این رو، جبران مایعات از دست رفته اهمیت دارد.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، نوشیدن آب فراوان پس از دریافت واکسن کویید-19 را برای کمک به کاهش ناراحتی ناشی از عوارض جانبی احتمالی، مانند تب توصیه کرده است.

افزون بر این، هیدراته نگه داشتن بدن در وهله نخست به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کمک می کند.

آب به مرطوب نگه داشتن مسیرهای بینی کمک می کند، از این رو، مخاط می تواند با ویروس ها و عوامل بیماری‌زای دیگر پیش از این وارد بدن شوند، مقابله کند.

همچنین، آب میزان اکسیژن خون را افزایش می دهد که به سیستم ایمنی بدن برای عملکرد موثرتر کمک می کند.

 

نباید این غذا‌ها را پس از تزریق واکسن کرونا بخورید!

 

۲ خوراکی که باید از آنها پرهیز کرد

پس از دریافت واکسن کویید-19 بهتر است از مصرف خوراکی های زیر پرهیز کنید.

 

غذاهای بسیار فرآوری شده

در شرایطی که مصرف گاه به گاه خوراکی هایی مانند چیپس سیب زمینی یا کلوچه ها مشکلی ایجاد نمی کند، اما زمانی که در تلاش برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هستید، این قبیل خوراکی ها گزینه های خوبی نیستند.

غذاهای بسیار فرآوری شده می توانند موجب افزایش قند خون شوند که به نوبه خود می تواند افت عملکرد سیستم ایمنی بدن را موجب شود. زمانی که سیستم ایمنی عملکرد درست خود را ارائه نکند، ورود ویروس ها یا دیگر عوامل بیماری‌زا به بدن نیز راحت‌تر صورت می گیرد.

همچنین، غذاهای بسیار فرآوری شده حاوی مواد التهاب‌زا هستند که توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ها را کاهش داده و ممکن است به تشدید علائم بیماری منجر شود.

 

الکل

اگر قصد دارید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و از آن پشتیبانی کنید، بهتر است از مصرف الکل پرهیز کنید. الکل می تواند به طور مستقیم سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. به بیان دیگر، بدن شما عملکرد موثر و کارآمد در مبارزه با ویروس ها و بیماری را نخواهد داشت.

همچنین، الکل موجب کاهش باکتری های خوب در دستگاه گوارش می شود که محافظت در برابر عفونت را دشوارتر می کند.

افزون بر این، الکل موجب کم آبی بدن می شود که ممکن است برخی عوارض جانبی واکسن مانند بدن درد را تشدید کند.

منبع: عصرایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->