از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) روند صعودی شیوع آنفلوانزا کودکان در مشهد | افزایش ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته + فیلم
سرخط خبرها

جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن

  • کد خبر: ۸۰۹۹۵
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲
جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن
محققان هشدار می‌دهند که امسال حفره لایه اُزن در نیمکره جنوبی زمین، بزرگتر از اندازه قطب جنوب شده است و دلیل آن کاملاً مشخص نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، لایه ازن هر سال در فاصله زمانی میان ماه های سپتامبر و اکتبر در منطقه قطب جنوب تخلیه می شود و اندازه حفره آن به حداکثر خود می رسد.

بر اساس تازه ترین گزارش های علمی، اندازه این حفره هفته گذشته «به میزان قابل توجهی» افزایش یافته است و اکنون ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های قبلی لایه ازن در این زمان از فصل از سال ۱۹۷۹ شده است .

محققان سرویس «نظارت بر جو کوپرنیکوس» (CAMS) تحولات لایه ازن را از طریق مدل سازی کامپیوتری و رصدهای ماهواره ای ، شبیه به پیش بینی آب و هوا ، زیر نظر دارند. آنها گفتند که از روز گذشته ، این حفره مساحتی در حدود ۸.۸ میلیون مایل مربع (۲۳ میلیون کیلومتر مربع) را پوشانده است. 

این در حالی است که در سال هایی که شرایط آب و هوایی معمولی دارد، اندازه این حفره به طور معمول به حداکثر مساحت حدود ۸ میلیون مایل مربع (۲۰.۷ میلیون کیلومتر مربع) می رسد. با وجود این نوسانات طبیعی، کارشناسان انتظار دارند که این حفره در واکنش به محدودیت های استفاده از مواد شیمیایی از بین برنده ازن که در سال ۱۹۸۷ اعمال شد، تا سال ۲۰۵۰ به طور دائمی بسته شود ،

«وینسنت-هنری پوچ» ، سرپرست سرویس نظارت بر جوی کوپرنیک ، گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که حفره لایه ازن امسال به حفره ای بزرگتر از حد معمول تبدیل شده است و ما به دنبال یک حفره ازن بسیار بزرگ و بالقوه عمیق هستیم.

سال گذشته نیز اوج حفره ازن در اوایل اکتبر به ۲۴ میلیون کیلومتر مربع رسید که بزرگتر از سال پیش بود.

در حقیقت ، اندازه گیری های ماهواره Copernicus Sentinel-۵P نشان داد که حفره سال گذشته لایه ازن نیز یکی از بزرگترین و عمیق ترین حفره های سال های اخیر بود و مساحت آن به ۹.۷ میلیون مایل مربع (۲۵ میلیون کیلومتر مربع) رسید.

طبق اعلام سازمان فضایی اروپا ، حفره سال گذشته لایه ازن توسط «گرداب قطبی قوی ، پایدار و سرد» ایجاد شد که به طور مداوم دمای لایه ازن را بر روی قطب جنوب کاهش می داد.

به نظر می رسد تکامل حفره ازن امسال در مسیر مشابهی در حال پیشرفت است ، زیرا اکنون اندازه این حفره برای این زمان از فصل ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های لایه ازن از سال ۱۹۷۹ شده است.

ازن حدود ۱۱ تا ۴۰ کیلومتر (هفت تا ۲۵ مایل) بالاتر از سطح زمین ، در استراتوسفر وجود دارد. ازن یک سپر گازی است که مانند «کرم ضد آفتاب برای کره زمین» عمل می کند ، اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را که می تواند باعث آسیب چشم ، سرکوب سیستم ایمنی و سرطان پوست و نیز آسیب به گیاهان و حیات دریایی شود، جذب می کند.

لایه اُزن پرتوهای پرانرژی فرابنفش را جذب کرده و آن‌ها را به شکل پرتوهای فروسرخ درمی‌آورد و به سطح زمین می‌فرستد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->