زلزله ۴.۶ ریشتری سالند در استان خوزستان را به لرزه درآورد (۲۶ تیر ۱۴۰۳) عبور ۱۵۲ هزار زائر عتبات از مرز مهران تا صبح عاشورا (۲۶ تیر ۱۴۰۳) مصرف سالانه ۶ کیلو نمک توسط هر ایرانی‌ ادامه آتش سوزی در جنگل اولنگ| ۵ هکتار دیگر سوخت دستگاه قضایی علیه ناشران شایعه انفجار در حرم شاهچراغ (ع) اعلام جرم کرد (۲۶ تیر ۱۴۰۳) زمان انتشار کلید اولیه سوالات نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ مشخص شد وزش باد پدیده غالب جوی در خراسان رضوی برخورد پراید وانت با گاردریل کنار بزرگراه مشهد-قوچان حادثه آفرید (۲۶ تیر ۱۴۰۳) حریق منزل مسکونی در خیابان سیدی مشهد + تصاویر وضعیت جاده‌های کشور در روز عاشورا (۲۶ تیر ۱۴۰۳) ۱۵ نکته مهم برای مصرف ویتامین‌های مختلف آیا تخم مرغ‌های قهوه‌ای ارزش غذایی بالاتری دارند؟ مشعل گردانی تجلی گر میراث مشترک و ناملموس ایران و عراق هشدار یک متخصص: درمان سنتی جایگزین درمان‌های پزشکی سرطان نیست شکسته شدن حکم متهم پرونده آزار بانوان در پارک مهرگان تکذیب شد هشدارهای ایمنی استفاده از وسایل سرمایشی زندگی محیط‌بانان فیلم سینمایی می‌شود ایجاد خانه‌های همیار طبیعت برای مشارکت مردم در نگهداری محیط زیست حجم بالای استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف در محرم| این ظرف‌ها تا ۵۰۰ سال تجزیه نمی‌شوند فعالیت ۱۰ پایگاه انتقال خون خراسان رضوی در تاسوعا و عاشورای حسینی
سرخط خبرها

واکسن‌ها چگونه وارد دنیا شدند؟

  • کد خبر: ۸۲۶۶۱
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
واکسن‌ها چگونه وارد دنیا شدند؟
داستان کشف اولین واکسن برمی گردد به ادوارد جنر انگلیسی در ۲۸۰سال پیش. ادوارد که پزشک حاذقی بود در کودکی مبتلا به بیماری آبله می‌شود.

راستگو | شهرآرانیوز؛ در این روز‌ها که همه مردم جهان درگیر بیماری ناشی از ویروس منحوس کرونا هستند، بین مردمان کشورها، دو قطبی بر سر اعتقاد به واکسینه شدن و نشدن به وجود آمده است. عده‌ای موافق واکسیناسیون و بعضی مخالف سرسخت آن هستند و معتقدند که سیستم ایمنی شان از پس این ویروس به طور طبیعی برخواهد آمد. همین موضوع باعث شد تا به این سؤال پاسخ دهیم که واکسیناسیون از چه زمانی رواج یافته؟ چه کسی آن را کشف کرده؟ و واکنش‌های ابتدایی مردم در مقابل آن چه بوده است؟

داستان کشف اولین واکسن برمی گردد به ادوارد جنر انگلیسی در ۲۸۰سال پیش. ادوارد که پزشک حاذقی بود در کودکی مبتلا به بیماری آبله می‌شود. سال‌ها از عوارض آن رنج می‌برد. همین موضوع باعث شده بود تا به فکر پیدا کردن راهی برای مبارزه و مقاومت در برابر این بیماری خطرناک باشد. او بعد از دریافت مدرک پزشکی اش، زمانی که پس از سال‌ها دستیاری در کلینیک جراحی توانسته بود در طبابت مهارت خوبی به دست بیاورد، توانست شنیده هایش از دوران کودکی درباره این بیماری را پیگیری و مایعی تولید کند که امروز از آن به عنوان واکسن یاد می‌شود. کشفی که به نجات جان میلیارد‌ها انسان منجر شد. ادوارد در کودکی شنیده بود که شیردوشان پس از ابتلا به آبله گاوی، هرگز به بیماری آبله مبتلا نمی‌شوند و همین موضوع نیز باعث شد تا حس کنجکاوی اش برانگیخته شود.

پس از اینکه جنر پزشک شد به بی فایده بودن تلاش هایش برای درمان این بیماری با روش‌های کلاسیک پی برد و به این فکر افتاد که به نوعی از بروز این بیماری خطرناک پیشگیری کند. او تحقیق کرد و متوجه شد حتی وقتی شیردوشان از مبتلایان به آبله، پرستاری می‌کنند دچار آبله نمی‌شوند. به همین دلیل تصمیم گرفت ویروس آبله گاوی را به شکل خفیف تری، خودش به بیماران انتقال دهد تا مردم را از ابتلا به بیماری مرگبارتر آبله مصون سازد که البته در آن دوران مثل هر پدیده علمی دیگری با آن به شدت مخالفت شد.

عده‌ای معتقد بودند که تزریق پادتن حیوانی به انسان، شیطانی و شوم است، اما سرانجام پس از تلاش‌های مستمر، ادواردجنر توانست به پسربچه هشت ساله‌ای که فرزند باغبان خانه شان بود، واکسن تزریق کند.
او در نهایت پس از چندین سال توانست پادشاه آن زمان را راضی کند و خیلی زود واکسیناسیون در سراسر جهان اتفاق افتاد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->