علت حادثه مرگبار اتوبوس زائران بوشهری مشهد مشخص شد حریق خودرو در عنبرآباد کرمان سه کشته بر جای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) عملیات حساس آتش‌نشانان مشهدی برای نجات جان شهروند معلق در ارتفاع ۳۵ متری+عکس(۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف ۲ پراید در جاده قوچان-مشهد هشت مصدوم بر جای گذاشت (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه تولید ابر در جاده کلات (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف اتوبوس با ساینا در گناباد ۴ کشته و مصدوم بر جای گذاشت (سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) پلیس فراجا: دستگیری پسر خداداد عزیزی صحت ندارد احکام کمیته‌های انضباطی دانشجویان به دستور وزیر بهداشت متوقف شد تخلف بهزیستی و کمیته امداد در اجرای کامل قوانین حمایت از مددجویان ۲۸ شهریور زمان اعزام نخستین گروه از زائران عمره به سرزمین وحی مهار آتش سوزی یک منزل مسکونی در محله طلاب مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) حمله شیر نر باغ وحش ارم تهران به شیشه و شکستن آن + فیلم چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار هزینه استفاده زندانیان از پابند الکترونیکی چقدر است؟ برای کاهش چربی خون چه مواد غذایی مفید است؟ یک متخلف کشتار غیرمجاز گاو در سبزوار به پرداخت هزینه نقدی محکوم شد هوشمندسازی پرونده سلامت بیماران و دسترسی به تصاویر پزشکی بیماران در سامانه PACS تغذیه سالم و مقوی نقش زیادی در سلامت و یادگیری دانش‌آموزان دارد رئیس جدید دانشگاه تهران منصوب شد + بیوگرافی و سوابق اجساد فوتی‌های واژگونی اتوبوس بوشهر-مشهد، احراز هویت نشده است | همه فوت شدگان، زن هستند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) مشاور وزیر آموزش و پرورش: روز بازگشایی مدارس مشکلی در زمینه نیروی انسانی و فضا در خراسان رضوی نداریم + فیلم واکسیناسیون سالانه مؤثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا
سرخط خبرها

مصرف یک هات داگ چند دقیقه از عمر انسان کم می‌کند؟

  • کد خبر: ۸۳۱۹۵
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۵
مصرف یک هات داگ چند دقیقه از عمر انسان کم می‌کند؟
تعداد دقایق سالم زندگی به دست آمده یا از دست رفته در هر وعده غذا با شاخص تغذیه سلامت (HENI) که محققان آن را به ادبیات علمی معرفی کرده اند، اندازه گیری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد: یک هات داگ به تنهایی می‌تواند ۳۶ دقیقه از عمر انسان را به دلیل اثرات سوء غذا‌های فرآوری شده کوتاه کند.

 این مطالعه همچنین نشان داد که غذا‌های تازه مانند میوه ها، آجیل، حبوبات و سبزیجات بدون نشاسته با هر لقمه لحظات ارزشمندی به طول عمر انسان می‌افزایند.

محققان بهداشت و تغذیه در دانشگاه میشیگان در این مطالعه، پنج هزار و ۸۵۳ غذای موجود در رژیم غذایی آمریکایی‌ها را تجزیه و تحلیل کردند و میزان سالم یا ناسالم بودن آن‌ها را با یک اندزه گیری استاندارد (مقدار زمانی که به طول عمر اضافه می‌کند یا از آن کم می‌کند) مقایسه کردند.

آن‌ها به منظور فهرست بندی بار‌های مفید و مضر سلامتی هر ماده غذایی از جدیدترین متون علمی تغذیه‌ای برای برآورد بیماری‌های مربوط به دسته خاصی از غذا‌ها استفاده کردند، به عنوان مثال، نویسندگان مطالعه فرض کردند که ۴۵ صدم دقیقه به ازای مصرف هر گرم گوشت فرآوری شده از عمر کاسته می‌شود. برعکس به ازای مصرف هر گرم میوه یک دهم دقیقه به طول عمر اضافه می‌شود.

تعداد دقایق سالم زندگی به دست آمده یا از دست رفته در هر وعده غذا با شاخص تغذیه سلامت (HENI) که محققان آن را به ادبیات علمی معرفی کرده اند، اندازه گیری می‌شود.

شاخص تغذیه سلامت، ۱۵ عامل رژیم غذایی از مطالعه «بار جهانی بیماری» که بار ناتوانی و مرگ را به دلایل مختلف بررسی می‌کند، در نظر می‌گیرد.

این‌ها مزایای سلامتی مرتبط با غذای حاوی شیر، آجیل و دانه ها، میوه ها، کلسیم، اسید‌های چرب امگا ۳ از غذا‌های دریایی، فیبر‌ها و اسید‌های چرب غیر اشباع (PUFAs) و آسیب‌های سلامتی مرتبط با غذای حاوی گوشت فرآوری شده، گوشت قرمز، اسید‌های چرب ترانس و نوشیدنی‌های شیرین شده با قند و سدیم را پوشش می‌دهند.

محققان برای هر یک از این عوامل رژیم غذایی، دقیقه‌های سالم زندگی را از دست داده یا بدست آمده را به ازای هر گرم غذای مصرف شده برآورد کردند.

آن‌ها با استفاده از این تخمین‌ها به عنوان مثال، محاسبه کردند که یک هات داگ معمولی گوشت گاو روی نان با توجه به محتوای بالای گوشت فرآوری شده، سدیم و اسید‌های چرب ترانس، ۳۶ دقیقه از زندگی انسان کوتاه می‌کند.

سایر غذا‌های فرآوری شده که ممکن است عمر انسان را کوتاه کنند شامل بیکن (۶ دقیقه و ۳۰ ثانیه در هر وعده)، پیتزا (۷ دقیقه و ۸ ثانیه) و چیزبرگر دو نفره (۸ دقیقه و ۸ ثانیه) است. در طرف مقابل طیف، غذا‌هایی که به طول عمر انسان می‌افزایند عبارتند از: ماهی قزل آلا (۱۳ دقیقه و ۵ ثانیه در هر وعده)، موز (۱۳ دقیقه و ۳۰ ثانیه) و آووکادو (۲ دقیقه و ۸ ثانیه).

غذا‌های دریایی از حدود ۱۰ دقیقه تا حدود ۷۰ دقیقه به عمر انسان می‌افزایند که علت آن دامنه وسیع محتوای اسید‌های چرب امگا ۳ سالم است که میزان آن در ماهی تا سخت پوستان به طور گسترده‌ای متفاوت است.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->