علت حادثه مرگبار اتوبوس زائران بوشهری مشهد مشخص شد حریق خودرو در عنبرآباد کرمان سه کشته بر جای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) عملیات حساس آتش‌نشانان مشهدی برای نجات جان شهروند معلق در ارتفاع ۳۵ متری+عکس(۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف ۲ پراید در جاده قوچان-مشهد هشت مصدوم بر جای گذاشت (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه تولید ابر در جاده کلات (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف اتوبوس با ساینا در گناباد ۴ کشته و مصدوم بر جای گذاشت (سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) پلیس فراجا: دستگیری پسر خداداد عزیزی صحت ندارد احکام کمیته‌های انضباطی دانشجویان به دستور وزیر بهداشت متوقف شد تخلف بهزیستی و کمیته امداد در اجرای کامل قوانین حمایت از مددجویان ۲۸ شهریور زمان اعزام نخستین گروه از زائران عمره به سرزمین وحی مهار آتش سوزی یک منزل مسکونی در محله طلاب مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) حمله شیر نر باغ وحش ارم تهران به شیشه و شکستن آن + فیلم چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار هزینه استفاده زندانیان از پابند الکترونیکی چقدر است؟ برای کاهش چربی خون چه مواد غذایی مفید است؟ یک متخلف کشتار غیرمجاز گاو در سبزوار به پرداخت هزینه نقدی محکوم شد هوشمندسازی پرونده سلامت بیماران و دسترسی به تصاویر پزشکی بیماران در سامانه PACS تغذیه سالم و مقوی نقش زیادی در سلامت و یادگیری دانش‌آموزان دارد رئیس جدید دانشگاه تهران منصوب شد + بیوگرافی و سوابق اجساد فوتی‌های واژگونی اتوبوس بوشهر-مشهد، احراز هویت نشده است | همه فوت شدگان، زن هستند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) مشاور وزیر آموزش و پرورش: روز بازگشایی مدارس مشکلی در زمینه نیروی انسانی و فضا در خراسان رضوی نداریم + فیلم واکسیناسیون سالانه مؤثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا
سرخط خبرها

چرا پس از صرف غذا احساس تنگی نفس می‌کنید؟

  • کد خبر: ۸۳۳۴۵
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵
چرا پس از صرف غذا احساس تنگی نفس می‌کنید؟
به نقل از lybrate، تنگی نفس پس از غذا خوردن در افرادی که با مشکلاتی مانند بیماری قلبی، مشکلات گوارشی یا اختلال اضطراب روبه‌رو هستند، شایع است. تنگی نفس به احساسات ناراحت کننده تنفسی اشاره دارد. عوامل زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به تنگی نفس بعد از غذا شود. برخی از بیماران نیز با مشکلاتی مانند درد قفسه سینه و افزایش ضربان قلب همراه با تنگی نفس مواجه هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، علت تنگی نفس محدود به برخی علائم و بیماری خاص نیست. شرایط متعددی می‌تواند باعث ایجاد آن شود. با این حال توصیه می‌شود در صورت مواجهه طولانی مدت با مشکل تنگی نفس با پزشک مشورت کنید. برخی از علل شایع تنگی نفس عبارتند از: عفونت‌های تنفسی، سوزش سر دل، درد قفسه سینه، نارسایی قلبی، بارداری، واکنش‌های آلرژیک، لخته شدن خون در ریه‌ها، خفگی.

برخی از علل تنگی نفس مزمن نیز عبارتند از: آسم، چاقی، پرخوری، معده پر، فشار خون بالا، آمفیزم، بیماری ریه. 

بیش از حد غذا خوردن

پرخوری یکی از شایع‌ترین علل تنگی نفس است. بیمار عادت به خوردن غذایی که باعث گاز معده و نفخ می‌شود دارد و ممکن است در طولانی مدت با تنگی نفس مواجه شود. از آنجا که غذای مصرفی به دیافراگم متصل است، می‌تواند باعث تنگی نفس همراه با نفخ شود. هنگامی که شما سیر هستید، دیافراگم متصل به لوله غذا ممکن است باریک شود، زیرا قادر به حمل هوا برای عملکرد نیست. این امر باعث ایجاد مشکل در تنفس هنگام خوردن غذای زیاد می‌شود.

احساس خفگی بعد از غذا خوردن

برخی از افرادی که مستعد آلرژی غذایی هستند ممکن است بعد از خوردن غذا احساس خفگی کنند. این وضعیت نباید نادیده گرفته شده و باید با پزشک مشورت شود. به طور کلی این مورد منجر به مشکل آنافیلاکسی می‌شود.

آنافیلاکسی یک وضعیت تهدید کننده زندگی است و اولین علامت آن تنگی نفس بعد از غذاست. مشکل در تنفس می‌تواند در عرض چند دقیقه یا ۲ ساعت پس از غذا رخ دهد. علت اصلی آنافیلاکسی حساسیت غذایی است. اگر حساسیت غذایی دارید و اگر مشکوک به حمله آنافیلاکسی هستید، باید برای تسکین فوری از قلم Epi-injector خودکار خود استفاده کنید.

راه‌های درمان تنگی نفس

اگر بعد از صرف غذا با مشکل تنگی نفس مواجه شدید، پزشک روش‌های ساده‌ای را برای شما توضیح می‌دهد که در صورت بروز این مشکل می‌توانید تنفس خود را آرام کنید. دارو‌های خانگی مفید هستند، اما نباید بدون مشورت پزشک جایگزین شوند.

تکنیک تنفس لب‌های خاردار

این یک راه اساسی و ساده برای آرام کردن تنفس است. شما باید عضلات گردن خود را شل کرده و دو بار از طریق بینی هوا را استنشاق کنید. حالا با لب‌های جمع شده به آرامی از طریق دهان بازدم کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا یک نفس عمیق کشیده و الگوی تنفس را تنظیم کنید.

نشستن به جلو

روی صندلی استراحت کنید و به جلو خم شوید و سعی کنید آهسته و ملایم نفس بکشید. سعی کنید با نگه داشتن دستان خود روی زانو آرامش داشته باشید و به آن زمان بدهید.

فرقی نمی‌کند نشسته باشید یا ایستاده. اگر در تنفس مشکل دارید، پیشنهاد می‌شود تعادل خود را حفظ کرده و استراحت کنید. راهکارهای ذکر شده در بالا باید امتحان و تمرین شوند. اما در صورت احساس حمله شدید، توصیه می‌شود با اورژانس تماس گرفته و به نزدیکترین بیمارستان مراجعه کنید. در صورت داشتن نگرانی یا سوالی، همیشه می‌توانید با یک متخصص مشورت کرده به سوالات خود پاسخ دهید!

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->