اجرای زنده «بچه مرشد ۲» در مشهد | پویشی برای پاسداشت زبان فارسی + فیلم برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت شهدای خدمت در مشهد تشکیل قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع مالی شهرداری مشهد درباره فروش قدیمی‌ترین میدان شهر مشهد | روزی که میدان ارگ را فروختند کشف یک میلیارد ریال داروی قاچاق از عطاری‌های خواف خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازاری در ساحل شلوغ دریا ناصحی: مشکلات ترافیک مشهد با تکمیل پروژه‌های معابر حل می‌شود شهردار مشهد مقدس: می‌توانیم صادرکننده خدمات مهندسی در حوزه مترو باشیم + فیلم عضو کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مسائل شهر چه کوچک و چه بزرگ برای ما فرق نمی‌کند | افتتاح رسمی فاز یک خط۳ مترو با حضور رئیس‌جمهور بهره‌برداری از دوربرگردان تقاطع سه‌سطحی شهید فهمیده مشهد | معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: گره‌های ترافیکی با افتتاح دوربرگردان شهید فهمیده کاهش می‌یابد هوای مشهد همچنان آلوده است (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخستین جلسه ستاد برگزاری دیدار ایران و کره شمالی در مشهد برگزار شد درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴ دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند
سرخط خبرها

آیا آلودگی در کمین منابع آب شرب مشهد و طرقبه است؟

  • کد خبر: ۸۳۸۹۱
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۱
آیا آلودگی در کمین منابع آب شرب مشهد و طرقبه است؟
بر اساس مصوبه شورای‌عالی شهرسازی، توسعه صنعت و بارگذاری‌های جدید در غرب دشت مشهد ممنوع است و اگر صنعت جدیدی بخواهد بارگذاری شود، باید خارج از این محدوده باشد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، حسینی، فرماندار طرقبه‌شاندیز، پیش از این خبر گفته بود: آب ۲رودخانه مغان و مجد این شهرستان در پشت سد طرق که بخشی از آب شرب شهر مشهد را تأمین می‌کند، ذخیره می‌شود، بنابراین تمام فاضلابی که از این ۲رودخانه وارد سد طرق می‌شود، در پشت این سد جمع و باعث آلودگی کل آب ذخیره‌شده آن می‌شود.

همچنین رودخانه‌های دهبار، کردینه و ازغد در بند گلستان سرریز می‌شوند و با ورود فاضلاب به این رودخانه‌ها همه آب پشت بند گلستان آلوده و در نتیجه آبی که وارد پارک چهل‌بازه می‌شود هم آلوده می‌شود.
محمدعلی نعمت‌نژاد، معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی، درباره میزان اهمیت این موضوع اظهار کرد: غرب دشت مشهد از حساسیت بیشتری از نظر کمی و کیفی برخوردار است، چون محل تغذیه آبخوان (سفره آب) است و نزدیک به ۵۰۰حلقه چاه آب شرب مشهد و شهرها در محدوده این آبخوان قرار دارند که از نظر کمی و کیفی اهمیت دارد.

وی گفت: ما مصوبه شورای‌عالی شهرسازی را داریم که در غرب دشت مشهد، توسعه صنعت و بارگذاری‌های جدید ممنوع است و اگر صنعت جدیدی بخواهد بارگذاری شود، باید در خارج از این محدوده باشد. چیزی که در آب منطقه‌ای مدنظر است، بر اساس همین مصوبه و محدودیت‌هاست و به‌هیچ‌عنوان آب استقرار جدید را تأمین نمی‌کنیم.

نعمت‌نژاد گفت: شهرستان طرقبه‌شاندیز هم به‌لحاظ ژئومورفولوژی و موقعیتش در دامنه ارتفاعات و کوهپایه قرار دارد و در واقع بخشی از آبخوان مشهد است. رودخانه‌هایی که در این منطقه قرار دارند، به‌نحوی آبخوان را تغذیه می‌کنند. این نقطه هم به‌لحاظ موقعیتش همان حساسیت کمی و کیفی را دارد تا منابع آبی این منطقه آلوده نشوند.

به‌گفته معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی، موضوعی که با عنوان نگرانی از آلودگی آب در طرقبه‌شاندیز مطرح است، در قالب کارگروهی که در حوزه کیفیت منابع آب در این شهرستان‌ها تشکیل شده است، به‌نوعی مستمر پایش می‌شود تا از نظر کیفیت و جلوگیری از آلودگی آب کنترل شود. ما هم اگر در این حوزه آلودگی ببینیم، به سازمان محیط زیست به‌عنوان یکی از متولیان در این امر اعلام می‌کنیم.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: این کارگروه پایش حدود 2سال پیش تشکیل شده است و این حوزه را رصد می‌کند و اگر موردی در آلودگی سطحی و رودخانه باشد، گزارش می‌شود. چیزی که در حوزه وظایف آب منطقه‌ای خراسان است، بحث‌ تصرفات رودخانه است. بستر رودخانه نباید تصرف شود. همچنین در حریم رودخانه با مجوز دستگاه‌های متولی نباید ساخت‌و‌ساز شود، چون قطعا بحث پسابشان هم باید مدیریت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری یادآور شد: از نظر موقعیت جغرافیایی سنگ کف در این منطقه بالاست. در نتیجه اگر چاه جذبی باشد، تأثیر زیادی در حریم رودخانه و آلودگی سطحی دارد. آب منطقه‌ای هم به‌دنبال این موضوع است تا جمع‌آوری پساب و احداث تصفیه‌خانه را در این منطقه مدیریت کند. این مهم نیز از طریق سرمایه‌گذار بخش خصوصی یا اعتبارات دولتی انجام می‌شود. اما به‌لحاظ اهمیت موضوع باتوجه‌به اینکه این منطقه حساس است، باید همه دستگاه‌های مربوط اقدامات لازم را انجام دهند تا در رودخانه و آب زیرزمینی آلودگی نبینیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->