باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

انگشت پای کوویدی، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا!

  • کد خبر: ۸۵۹۹۱
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
انگشت پای کوویدی، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا!
پیش از این محققان از بین رفتن حس بویایی و سرخی چشم را به عنوان علایمی از ابتلا به کووید ۱۹ معرفی کرده‌اند، اما انگشتان کبود و ملتهب که به نظر می‌رسد دچار سرمازدگی شده باشند، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا است.

به گزارش شهرآرانیوز، از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ تا کنون عوارض مختلفی برای بیماری این بیماری شناسایی شده است. یکی از آن‌ها انگشت پای کوویدی است که به صورت ضایعاتی التهابی بر روی پوست دست یا پا ظاهر می‌شود.

مدت کوتاهی پس از شیوع بیماری کووید-۱۹ در سال گذشته، پزشکان با موجی از بیماران، عمدتاً نوجوانان و جوانان مواجه شدند که علائم مختلفی داشتند: از گلودرد شکایت می‌کردند، ضایعات دردناک در انگشتان پا و گاهی اوقات در انگشتان دست داشتند. این بیماری به نام کووید انگشتان پا نامیده شد که مانند از دست دادن بویایی و چشایی به عنوان یکی دیگر از علائم گوناگون عجیب این بیماری دیده شده است. هرچند تست کرونای اکثر بیماران منفی بود. پزشکان برای توضیح این ارتباط دشواری‌های بسیار داشتند.

ضایعات در افراد سفید پوست قرمز یا بنفش و در افراد رنگین پوست اغلب مایل به ارغوانی یا قهوه‌ای است. این ضایعات باعث احساس سوزش یا خارش دردناک می‌شوند و گاهی اوقات پوشیدن کفش یا راه رفتن را برای افراد دشوار می‌کنند.

مطالعه‌ای از فرانسه، که در مجله درماتولوژی بریتانیا منتشر شده است، علل ایجاد این زخم‌ها انگشتان پا را نشان می‌دهد. این تحقیق نشان می‌دهد که ضایعات ممکن است یک عارضه جانبی سیستم ایمنی بدن در واکنش به قرار گرفتن در معرض ویروس باشد، که می‌تواند به سلول‌ها و بافت‌ها در این فرآیند آسیب برساند.

محققان فرانسوی نمونه‌های خون و بیوپسی پوست ۵۰ بیمار را که برای اولین بار در آوریل ۲۰۲۰ دچار ضایعات بودند و به بیمارستان سنت لوئیس پاریس ارجاع داده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. تقریباً بیش از نیمی از بیماران علائم دیگری داشتند که نشان دهنده کووید -۱۹ بود. علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و از دست دادن بویایی، اما همه آن‌ها در آزمایش PCR از نظر ابتلا به ویروس منفی بودند.

نمونه‌ها سطوح بالای اینترفرون نوع ۱ را نشان دادند، پروتئینی که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با ویروس‌ها فعال می‌کند، اما ممکن است باعث آسیب شود. محققان همچنین سطح بالایی از آنتی بادی را پیدا کردند که می‌تواند به طور ناخواسته به سلول‌های بدن حمله کند. این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات غیرطبیعی در پوشش رگ‌های خونی نیز می‌تواند در ضایعات نقش داشته باشد.

اگرچه رابطه بین عفونت ویروس کرونا و این ضایعات التهابی که به آن به ضایعات چیلبلین‌لایک گفته می‌شود، هنوز بحث برانگیز است، اما قله‌های مراجعه بیماران با ضایعات شبیه چیلبلین همراه با قله‌های مرگ ناشی از کووید -۱۹ در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که این اختلال با عفونت ویروس‌های خانواده کرونا ارتباط تنگاتنگی دارد.

زخم شدن انگشتان پا که ناشی از کووید باشد کاملاً شگفت آور نیست. یکی از ویژگی‌های بارز بیماری، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به نام طوفان سایتوکاین است که در نهایت ممکن است بیماری بیشتری نسبت به خود ویروس ایجاد کند.

دانشمندان آلمانی سال گذشته مقاله‌ای را منتشر کردند که می‌گفت در سه مرد جوان که با چیلبلین مراجعه کرده بودند، واکنش موضعی قوی اینترفرون پیدا کرده‌اند. آن مقاله نشان داد که مردانی که آزمایش کروناویروس منفی دارند و دچار این زخم‌ها هستند، ممکن است چند هفته پس از ایجاد عفونت اولیه دچار بیماری خفیف یا بدون علامت شوند. پاسخ ایمنی ناشی از اینترفرون ممکن است منجر به کنترل زودهنگام ویروس و جلوگیری از تنفس شود.

متخصصان پوست می‌گویند افراد مبتلا به کووید انگشتان سیر درمانی خوبی دارند و بعید است به کووید شدید مبتلا شوند و علائم آن‌ها نشان دهنده یک پاسخ ایمنی سالم به ویروس است.

بسیاری از مطالعات درباره ابتلا به کرونا، درباره ابتلای شدید به این بیماری است و بیماری خفیف و متوسط ​​اغلب نادیده گرفته می‌شوند. بیماری کووید انگشتان پا تقریباً مانند یک عارضه جانبی است که بدن شما می‌تواند بر آن غلبه کند. مطالعه جدید نشان داد که درمان کووید انگشتان پا با دارو‌های ضد التهابی موضعی یا سیستمیک ممکن است مؤثر باشد.

منبع: آخرین خبر 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->