پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو ثبت سالانه ۵۰ هزار عقرب‌گزیدگی در کشور کودکان ایرانی ۲ تا ۵ دندان پوسیده دارند آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۱۴۰۴ ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار
سرخط خبرها

جدیدترین خاصیت زردچوبه کشف شد

  • کد خبر: ۸۶۳۸۱
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۰
جدیدترین خاصیت زردچوبه کشف شد
داروهای گیاهی سنتی یک گزینه امیدوارکننده در درمان مکمل برای بیماری کووید ۱۹ محسوب می‌شود و در این مورد ریشه زردچوبه (Curcuma longa) یکی از گزینه‌های محبوب است که با خواص ضد ویروسی قوی همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیقات جدید نشان داد که ریشه زردچوبه و ترکیب زیست فعال آن یعنی کورکومین در مقابله با سندرم حاد تنفسی سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) کارایی دارد.

محققان فعالیت خنثی‌کننده عصاره ریشه زردچوبه (محلول در آب)، کپسول‌های مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص را در برابر ویروس سارس-کوو-۲ در شرایط آزمایشگاهی در غلظت‌های غیرسمی بررسی کردند.

همه‌گیری بیماری کروناویروس که ناشی از گسترش ویروس سارس-کوو-۲ است، همچنان در سراسر جهان ادامه دارد. راهبرد‌های مختلف و واکسیناسیون میزان و شدت عفونت را کاهش داده است؛ با این حال در حال حاضر گزینه‌های درمانی محدودی برای درمان کووید ۱۹ در دسترس است.  

دارو‌های گیاهی سنتی یک گزینه امیدوارکننده در درمان مکمل برای بیماری کووید ۱۹ محسوب می‌شود و در این مورد ریشه زردچوبه (Curcuma longa) یکی از گزینه‌های محبوب است که با خواص ضد ویروسی قوی همراه است.

ترکیبات فعال آن شامل کورکومین (۷۵ درصد)، دمتوکسی کورکومین (۲۵ تا ۲۰ درصد) و بیس دمتوکسی کورکومین (پنج تا ۱۵ درصد) است که همگی دارای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های زیستی مانند آنتی‌اکسیدان، خواص ضد التهاب، ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد تومور است.  

فعالیت ضد ویروسی کورکومین در برابر انواع ویروس‌ها ازجمله ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، ویروس هپاتیت C (HCV)، آنفلوآنزای A و سندرم حاد تنفسی کروناویروس یک (SARS-CoV-۱) مشخص شده، اما مطالعات کمی در حال بررسی نقش آن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.

سه ترکیبی که در این مطالعه برای کارایی آزمایشگاهی این ترکیبات در برابر سارس-کوو-۲ مورد آزمایش قرار گرفت شامل عصاره ریشه زردچوبه، کپسول مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص بود.

برای به دست آوردن عصاره ریشه محققان ریشه زردچوبه را به قطعات ریز تقسیم و برای حذف اجزای جامد آن را سانتریفیوژ کردند. آنان بیشتر مایع را با اولتراسانتریفیوژ خالص کردند.

کپسول تغذیه‌ای در دی متیل سولفوکسید (DMSO) حل شد و برای استفاده در محیط کشت رقیق شد. محققان گزارش کردند که یک کپسول حاوی ۶۴۰ میلی‌گرم پودر زردچوبه، ۱۰۵ میلی‌گرم عصاره زردچوبه (حاوی ۹۹.۹ میلی‌گرم کورکومین) و پنج میلی‌گرم فلفل سیا (حاوی ۴.۷ میلی‌گرم پیپرین) بود. کورکومین خالص نیز به‌طور مشابه حل و رقیق شد.

محققان در این خنثی‌سازی سارس-کوو-۲ توسط عصاره ریشه زردچوبه محلول در آب، کپسول‌های مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص غلظت مورد نیاز برای خنثی‌سازی کامل ویروس را محاسبه کردند.

آنان دریافتند که غلظت‌های کم ۵۸.۶ میکروگرم در میلی‌لیتر از کپسول‌های مکمل محلول، ۱۵.۶ میکروگرم در میلی‌لیتر کورکومین و محلول با غلظت بالای ۱:۱۲۸ عصاره ریشه زردچوبه برای خنثی کردن قابل توجه سارس-کوو-۲ کافی است.

علی‌رغم توانایی زیستی کم و مشکلات حلالیت در آب، نتایج حاصل از این مطالعه کورکومین را به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی قوی در غلظت‌های پایین در برابر سارس-کوو-۲ برجسته می‌کند. محققان نشان دادند عصاره ریشه زردچوبه و کپسول‌های مکمل غذایی محلول همچنین کورکومین به‌طور موثر سارس-کوو-۲ را در مدل‌های کشت سلولی Vero E ۶ و Calu-۳ خنثی می‌کنند.

در حالی که نتایج حاصل از انجام مطالعات بالینی در مورد ارزیابی مزایای کورکومین در درمان بیماران کووید-۱۹ مورد انتظار است، اما نتایج این مطالعه فعالیت آن در برابر سارس-کوو-۲ در شرایط آزمایشگاهی برجسته می‌کند.

نتایجی این تحقیق مجددا تایید می‌کند که دارو‌های گیاهی مقرون‌به‌صرفه با فعالیت ضد ویروسی که به راحتی در سراسر جهان در دسترس است، گزینه‌های امیدوارکننده‌ای برای درمان تکمیلی عفونت‌های ویروسی مانند عفونت‌های سارس-کوو-۲ محسوب می‌شود.

نتایج این تحقیق در نشریه Viruses منتشر شده است.

منبع: همشهری آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->