شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) در یزد به‌دلیل قطع‌بودن آب تعطیل شد انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شرایط دریافت ۹ ماه مرخصی زایمان بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۰ + جزئیات

  • کد خبر: ۸۶۴۶۱
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۱
شرایط دریافت ۹ ماه مرخصی زایمان بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۰ + جزئیات
مهدی شکوری، مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره برخورداری بیمه شدگان زن از ۹ ماه مرخصی زایمان توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مرخصی زایمان یکی از مهمترین خدمات سازمان تامین اجتماعی است که به بیمه شدگان واجد شرایط تعلق می‌گیرد.مهدی شکوری، مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره این موضوع به سوالاتی پاسخ داده است که در ادامه می خوانید:

۱-مرخصی زایمان جزو چه نوع از خدمات سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود و به کدام گروه از بیمه شدگان تعلق می‌گیرد؟

مرخصی زایمان در زمره تعهدات کوتاه مدت این سازمان است و به بیمه‌شدگان زن شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تأمین‌اجتماعی که دارای رابطه مزد بگیری با کارفرما باشند، پرداخت می‌شود.

۲‏-بیمه شدگان چه شرایطی برای استفاده از آن باید داشته باشند؟

براساس ماده ۶۷ قانون تامین اجتماعی «بیمه‌شدگان زن که ظرف یک سال قبل از زایمان، سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز کار را داشته باشد می‌تواند به شرط عدم اشتغال بکار و مزد بگیری، از کمک بارداری استفاده کنند.» ضمن آنکه بیمه شده باید در تاریخ شروع استراحت، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی ‏استحقاقی باشد.

۳‏-بیمه شدگان چندبار می‌توانند از این خدمت استفاده کنند؟

محدودیتی در مرتبه استفاده از مرخصی زایمان نبوده و بابت هر زایمان در صورت احراز شرایط قانونی قابل پرداخت است.

۴‏-در حال حاضر مدت مرخصی زایمان چند ماه است؟ آیا مدت زمان برای کارکنان دستگاه‌های مختلف، متفاوت است؟

مدت مرخصی زایمان برای تمامی بیمه شدگان مشمول، یکسان است و برای زایمان های یک قلو و دو قلو ۹ ماه و برای وضع حمل‌های سه قلو و بیشتر، یکسال است.

۵‏-سال‌های گذشته بسیاری از بیمه شدگان برای استفاده از ۹ ماه مرخصی زایمان به دیوان عدالت اداری مراجعه و شکایت تنظیم می‌کردند، چه تعداد شکایت علیه سازمان ثبت می‌شد و چه مشکلاتی در این خصوص ایجاد شده بود؟

در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۷ هزار دادخواست در دیوان عدالت اداری برای پرداخت ۹ ماه کمک بارداری علیه این سازمان ثبت شد که اجرای دادنامه‌های مذکور علاوه بر مشکلات اداری و حقوقی بارمالی قابل توجهی را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرد که خوشبختانه با صدور مصوبه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ توسط دولت، مشکلات مربوط به نحوه تامین بارمالی مربوط به افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه و همچنین ضرورت مراجعه مردم به دیوان عدالت اداری مرتفع شد.

۶‏-به طور متوسط سالانه چه تعداد از بیمه شدگان از این مزایا استفاده می‌کنند؟ هزینه سالانه سازمان به چه میزان است؟

در سال گذشته ۱۹۲ هزار و ۳۱۵ سند کمک بارداری به مبلغ ۵۵۰ میلیارد تومان و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ نیز ۹۲ هزار و ۷۸۴ سند کمک بارداری به مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان صادر و به حساب متقاضیان واریز شده است.

۷‏-بیمه شدگان برای برخورداری از مرخصی زایمان چگونه باید اقدام کنند؟ آیا به شیوه غیرحضوری می‌توانند درخواست دهند؟

به منظور تسهیل در پرداخت مرخصی زایمان به مادران و کاهش مراجعه آنان به واحد‌های اجرایی، امکان ارائه درخواست و بارگذاری مستندات و مدارک مربوطه از طریق مراجعه به درگاه غیرحضوری به نشانی ES.tamin.ir فراهم شده است.

۸‏-چه مدارکی برای درخواست استفاده از مرخصی زایمان موردنیاز است؟

برای استفاده از مرخصی زایمان لازم است گواهی ولادت یا شناسنامه نوزاد، شناسنامه بیمه شده و گواهی پزشک متخصص در سامانه خدمات غیرحضوری بارگذاری شود. ضمنا با بهره گیری از سرویس‌های سایر مراجع ذیربط از جمله سازمان ثبت احوال کشور کنترل‌هایی در زمینه تاریخ ولادت فرزند و ارتباط نسبی مادر و فرزند به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

۹‏- آیا بیمه شدگان زن باردار می‌توانند قبل از زایمان از مرخصی زایمان استفاده کنند؟ در صورتی که بیمه شدگان نیاز به استراحت‌های بیشتری داشته باشند سازمان تامین اجتماعی چه تمهیداتی در این زمینه دارد؟

بیمه شده می‌تواند حداکثر سه ماه از مدت مرخصی بارداری را قبل از تاریخ زایمان استفاده کند، ضمنا در صورت ابتلا بیمه شده به به بیماری‌هایی که سلامت جنین یا مادر را تهدید می‌کند، متقاضیان می‌توانند با ارائه گواهی پزشک متخصص و تایید شورای پزشکی، در دوره بارداری از غرامت دستمزد ایام بارداری و مازاد بر استراحت زایمان استفاده کنند.

۱۰‏-مبلغ مرخصی زایمان چگونه محاسبه می‌شود؟

میزان کمک هزینه بارداری، معادل دوسوم آخرین مزد یا حقوق بیمه‌شده است که با در نظر گرفتن روز‌های استراحت پرداخت می‌شود.

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->