صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

نگاهی به تاثیر پائیز بر کاهش استرس

  • کد خبر: ۸۶۵۷۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
نگاهی به تاثیر پائیز بر کاهش استرس
محققان می‌گویند مشاهده برگ‌های پاییزی و افتادن آن‌ها از درخت می‌تواند باعث کاهش استرس در انسان شود.

عروجی | شهرآرانیوز؛ برگ‌های پاییز انگار قرن هاست که دیگر آشغال ِ حیاط خانه‌ها و خیابان‌های کوچه‌های تنگ و باریک شهر نیستند. مصیبت نیستند، چرک نیستند، کسی دست نمی‌زد بهشان و حالا مدت هاست که جمعشان نمی‌کنند و برعکس ترجیح می‌دهند همه جا از آن‌ها پر شود. میانه‌های پاییز آن قدر برگ جمع می‌شد که به بهانه‌های مختلف دلمان می‌خواست حتی به دست شویی مخوف انتهای حیاط برویم تا زیرپاهایمان بشکنند و موسیقی دلچسبی بلند شود، حالا، اما دانشمندانی پیدا شده اند که برای همین یک ذره زیبایی و لطافت هم دلیل علمی پیدا کرده اند.

آلبرت کامِس، فیلسوف فرانسوی، گفته ما در فصل پاییز شاهد یک بهار دوم هستیم، به طوری که هر برگ خزانی که بر زمین می‌افتاد مانند گلی با رنگ‌های دلرباست، اما چرا انسان به این اندازه به برگ‌های پاییزی که از شاخه می‌افتند، علاقه‌مند است؟ آقای برانت، یک استاد برجسته، دراین باره می‌گوید: «تضاد‌های بصری توجه انسان را از دوران کودکی به خود جلب می‌کند.

هم زمان با تغییر رنگ برگ‌های درخت به قرمز روشن، نارنجی، زرد و دیگر رنگ‌های زیبا، یک تضاد بصری ایجاد می‌شود که برای انسان بسیار جذاب است.» در ظاهر این تغییر رنگ از تابستان به پاییز برای ذهن انسان جذاب و منحصر به فرد به نظر می‌رسد. مایکل هریس، یک روان شناس آمریکایی، دراین باره گفته است: «مشاهده برگ‌های پاییزی و افتادن آن‌ها از درخت می‌تواند باعث کاهش استرس در انسان شود.

زمانی که فردی از استرس رنج می‌برد، مغز و بدن او به حالت بقا تغییر می‌یابد.» حالت بقا در ظاهر همان حالت انفعال است. بی انگیزه بودن و احساس پوچی مفرط، اما دیدن این برگ‌ها چه خاصیتی دارد که باعث می‌شود مغز به شما دستور‌های دیگری بدهد. او گفته است: «یک تجربه مثبت می‌تواند باعث انحراف توجه و بازگشت مغز از این حالت شود. تغییر رنگ برگ‌های درختان و افتادن آن‌ها روی زمین یک حالت بسیار جذاب برای ذهن و آرامش آن محسوب می‌شود.»

تغییر فصول همچنین می‌تواند یادآور تجربیات گذشته انسان باشد. برای مثال، غالب افراد بزرگ سال در پاییز به یاد کودکی خود در این فصل می‌افتند. به طورکلی حافظه فصلی می‌تواند هر سال در پاییز رخ دهد، حتی زمانی که فرد به صورت آگاهانه به این موضوع فکر نمی‌کند. با این حال، باید بدانید که لذت انسان از برگ‌های پاییزی بی دلیل نیست. این فصل به انسان این امکان را می‌دهد تا به محیط‌های طبیعی برود و با مشاهده تضاد رنگ‌های پاییزی، به زیبایی جهانی پی ببرد که در آن زندگی می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->