قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!

  • کد خبر: ۸۷۰۲۱
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۰
مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!
لوپوس یک بیماری خودایمنی است، که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و اندام‌های خود حمله می‌کند. التهاب ناشی از لوپوس می‌تواند بر بسیاری از سیستم‌های مختلف بدن مانند مفاصل، پوست، کلیه‌ها، سلول‌های خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، پوست مهم‌ترین بخش در زیبایی ما محسوب میشود. بروز مشکلات پوستی از جمله لک، جوش و مشکلات رنگدانه‌ای دلیلی خاص و مشخص و البته قابل درمان دارند.

تغییر و علامتی نگران کننده روی پوست

پوست بزرگ‌ترین اعضای بدن محسوب می‌شود. بسیاری از ما سعی داریم که آن را جوان و بدون چین و چروک نگه داریم، اما ممکن است به دلیل بیماری‌ها و برخی از شرایط مختلف آسیب ببیند.

شروع ناگهانی جوش، زخم، مشکلات رنگدانه‌ای یا حتی خارش و حساسیت می‌تواند نشان دهنده یک وضعیت خود ایمنی، یک آلرژی، ویروس یا حتی بیماری قلبی باشد. اگر حساسیتی که در این بخش خواهیم گفت را در یک ناحیه از پوست خود احساس کردید، زمان آن است که حتماً وضعیت خونی تان را بررسی کنید.

سرخی پروانه‌ای می‌تواند علامت لوپوس باشد

اگر متوجه یک سرخی روی گونه‌ها و پل بینی خود شدید، احتمالاً مشکلی وجود دارد که به آن سرخی پروانه‌ای می‌گویند؛ در آن قسمت‌هایی از پوست به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش در می‌آیند و شاید کمی ورم کنند. البته این وضعیت ممکن است بعد از چند روز یا چند هفته خود به خود برطرف شود، اما می‌تواند علامت مشکلات زمینه‌ای مثل لوپوس باشد.

۵۰ درصد بیماران مبتلا به لوپوس هم ممکن است با این مشکل مواجه شد باشند. لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که روی پوست افراد اثر می‌گذارد. حتی ممکن است کلیه ها، مغز، قلب و ریه و مفصل‌ها را هم درگیر کند. دیگر علائم لوپوس شامل خستگی، ریزش مو، حساسیت به نور،  خشکی چشم، توهمات ذهنی و درد مفصل است.

حساسیت پروانه‌ای را با رزاسه اشتباه نگیرید

حساسیت یا سرخی پروانه‌ای اغلب با رزاسه اشتباه گرفته می‌شود. حساسیت و قرمزی پروانه‌ای معمولاً علائم بیماری رزاسه را دارد؛ رزاسه یک نوع عفونت باکتریایی است که به آن سلولیت و یا بیماری لایم هم گفته می‌شود. حتی ممکن است پروانه‌ای را با آفتاب سوختگی هم اشتباه بگیرند بنابراین بسیار مهم است که پزشک وضعیت را بررسی کند و آن را معاینه کرده تا ببیند که لوپوس است یا خیر.

لزوم آزمایش خون برای تشخیص لوپوس

از آنجا که ممکن است این وضعیت را با دیگر مشکلات اشتباه بگیرید، به همین دلیل پزشک آزمایش خون را تجویز می‌کند تا علت ریشه‌ای را پیدا کند. همچنین ممکن است به دنبال پادتن‌های آنتی فسفولیپید باشد و تعداد آن‌ها را بشمارد تا متوجه شود که آیا به لوپوس مبتلا هستید یا خیر.

به طور کلی تشخیص لوپوس کار سختی است، زیرا وضعیتی است که شبیه بیماری‌های دیگر بروز می‌کند، علائم آن می‌ایند و می‌روند و تغییر می‌کنند. معمولا مطالعات نشان می‌دهد که خانم‌ها بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. علائم آن بین سن ۱۰ الی ۳۰ سال بیشتر نمایان می‌گردد.

لوپوس به راحتی تشخیص داده نمی‌شود، زیرا علائم آن در هر فرد متفاوت است حتی علائم آن ممکن است با دیگر اختلالات پوشش داده شود و خیلی قابل تشخیص نباشد و باعث شود که پزشک تشخیص درستی ندهد؛ حتی ممکن است در بعضی از شرایط پزشک آزمایش خون یا ادرار را تجویز کند تا تشخیص دقیق تری داشته باشد.

اهمیت شناسایی انواع لوپوس

انواع لوپوس متفاوت است، در نتیجه درمان‌های آن نیز متنوع هستند. لوپوس باید تحت یک تشخیص دقیق و واضح قرار بگیرد. هیچ دو موردی در بیماری لوپوس دقیقاً مانند یکدیگر نیستند.

انواع مختلفی از آن وجود دارد بنابراین تشخیص دقیق، راه حل کلیدی برای ارائه برنامه درمانی فرد است که برای بعضی از آن‌ها دارو‌های رقیق کننده خون، برای بعضی استروئید یا بعضی دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی یا حتی شیمی درمانی و دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی و حتی پیوند اعضا نیز تجویز می‌کنند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->