پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟

  • کد خبر: ۸۷۴۳۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟
محققان دریافتند بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سردرد (۵۱ درصد) به شرایط آب و هوایی حساس بوده و مبتلا به سردرد شدید شده اند. تفاوت جنسیتی نیز وجود نداشته و هر دو جنس زن و مرد حساسیت به آب و هوا را گزارش داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردردی که برخی افراد با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل دارند باعث نگرانی آن‌ها میشود، زیرا دلیلی برای سردرد‌های فصلی پیدا نمیکنند.

علل و دلایل بروز سردرد با تغییرات آب و هوایی

تغییر فشار هوا، تغییر دما و رطوبت عاملی برای سر درد برخی از افراد است. آیا شما خودتان متوجه شده اید که با تغییرات هوا به سر درد مبتلا می‌شوید؟ تغییرات آب و هوایی معمولاً یک فشار بارومتریک ایجاد می‌کند که باعث سر درد و ایجاد علائم شدید میگرنی می‌شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

اما آیا واقعاً این چنین است؟ آیا آب و هوا می‌تواند تنها عامل سردرد باشد؟

بله! بسیاری از بیماران یعنی تقریباً نصف آن‌ها گزارش می‌کنند که تغییرات آب و هوا باعث سردردشان شده است. کسانی که میگرن دارند، تغییرات آب و هوا را عاملی برای تحریک میگرن می‌دانند و ۵۰ تا ۷۰ درصد اوقات این موضوع صدق می‌کند و علت آن هم این است که این افراد تحت فشار بارومتریکِ نور، دما و رطوبت قرار می‌گیرند و در نتیجه وضعیت آب و هوایی خاص باعث درگیر شدن متغیر‌هایی مثل باران شده و سردرد را به وجود می‌آورد و علت آن هم شامل موارد زیر است:

تغییرات فشار بارومتریک

متغیر‌های بارومتریک در هوا یا فشار هوا، اغلب در طول یک طوفان اتفاق می‌افتند. منظور از طوفان زمانی است که هوای گرم و هوای سرد با یکدیگر ترکیب می‌شوند و این تغییرات، فشار بارومتریک را ایجاد می‌کنند که باعث سنگینی وزن هوا شده و تعادل مایعات را در سینوس‌ها به هم می‌ریزند و سر درد را به وجود می‌آورند.

این تغییرات دمایی و سر درد، برای بعضی از افراد در هوای سرد بیشتر اتفاق می‌افتد، اما مشخصاً افت فشار بارومتریک عامل محرک برای میگرن است و پزشکان هم این قضیه را تایید می‌کنند. در حقیقت بعضی از مطالعات در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که کاهش فشار اتمسفر حتی به مقدار خیلی کم، عاملی برای تحریک سر درد مخصوصاً در افرادی است که به میگرن مبتلا هستند.

سر درد حاصل از فشار بارومتریک همچنین دلایل دیگر هم دارد که برای بعضی از آن‌ها تئوری عروقی میگرنی مطرح می‌شود. این تئوری بیان می‌کند که رگ‌های خونی در مغز گشاد می‌شوند و این اتفاق در دوران نوسانات فشار بارومتریک رخ می‌دهد و سپس منقبض می‌شوند و درد میگرن را تشدید خواهند کرد.

نور زیاد

نور زیاد معمولاً عاملی برای ایجاد میگرن در بسیاری از بیماران است که شامل پالس‌های الکترومگنتیک با شدت کم و زمان کوتاه می‌شوند و علائم سر درد را تحریک می‌کنند. روز‌های خیلی پر نور معمولا دمای بالاتری دارند و خطر کم آبی را در بدن افزایش می‌دهند و هر دو عاملی برای افزایش خطر میگرن هستند.

نور خورشید و گرما

همه سردرد‌ها به خاطر هوای سرد یا هوای بد ایجاد نمی‌شوند. برای بعضی از افراد میگرن ممکن است در یک روز با آب و هوای خیلی مطلوب هم اتفاق بیفتد. به عنوان مثال روز‌های آفتابی و گرم هم می‌تواند برای افرادی که میگرن دارند، مشکل ساز باشد.

ترکیب چند عامل

بسیار مهم است به این نکته توجه کنیم که ارتباطی بین میگرن‌ها، فشار بارومتریک و نور خورشید وجود دارد و هنوز علت دقیق آن‌ها مشخص نشده است. اگر از بیماران بپرسید، آن‌ها احتمالاً اشاره کنند در روز‌هایی که آب و هوا کمی بارانی بوده، سر درد بیشتری داشتند، اما بعضی از آن‌ها در روز‌هایی که فشار بارومتریک بالا و پایین بوده، وضعیت بدتری پیدا کرده اند.

پزشکان به این قضیه اشاره کرده اند که این موضوع تحت تاثیر چند عامل قرار می‌گیرد و محرک‌های مختلفی می‌توانند عامل تحرک میگرن باشند.

منبع: نمناک 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->