آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی دز خوزستان + فیلم ویدیو | سقوط یک هواپیمای کوچک در منطقه مسکونی سن‌دیه‌گو آمریکا انجام عمل قلب در تبریز توسط پزشکیان + عکس فوت یک زائر ایرانی هنگام طواف مستحبی در حج (۱ خرداد ۱۴۰۴) اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص پخش برنامه «الو امتحان» اصلاح شرط سنی شرکت در آزمون نظام روانشناسی و مشاوره صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی و ۳ استان دیگر در پی پیش‌بینی رگبار باران (یکم خرداد ۱۴۰۴) ظفرقندی: سازمان بهداشت جهانی توجه بیشتری به حضور ۴.۵ میلیون پناهجو در ایران داشته باشد برخورد با اوباش، زورگیری در تهران را ۳۳ درصد کاهش داده است همکاری شهرداری مشهد و دانشگاه علوم پزشکی برای نجات بینایی هزاران نفر | شرایط اهدای قرنیه: از مرگ مغزی تا مرگ قلبی + فیلم جزئیات جدید از متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (یکم خرداد ۱۴۰۴) اسراف در مصرف، بلای جان کشور | روایت شهرآرانیوز از ناگفته‌های تلخ الگوی مصرف، به‌مناسبت روز ملی بهره‌وری پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (یکم خرداد ۱۴۰۴) شیرین‌بیان، گیاهی تلخ با خواصی شیرین برای بدن واکسن زونا می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند هشدار به زنان: از هر ۸ زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور
سرخط خبرها

خواب رفتن عضلات بدن، خطرناک است؟

  • کد خبر: ۸۸۲۷۷
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۲
خواب رفتن عضلات بدن، خطرناک است؟
برای همه ما پیش آمده بعد از نشستن طولانی سعی کنیم بایستیم و ناگهان متوجه شویم که یکی از پاها کار نمی‌کند! اصطلاحا پای ما جدا از خودمان خوابش برده است.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو خواب رفته را ابتدا نمی‌توانیم حرکت دهیم، سپس احساس می‌کنیم که هزاران سوزن در سراسر پای ما فرو می‌رود. برای یک یا دو دقیقه احساس ناراحتی عجیبی می‌کنیم، اما خیلی زود می‌توانیم دوباره روی پای خود بایستیم و انگارنه‌انگار که برای چند دقیقه کنترل یک عضومان را از دست داده بودیم.

هدف بسیاری از تحقیقات فیزیولوژیست‌های ورزشی این بوده که متوجه شوند مغز چگونه با قسمت‌های مختلف بدن ما صحبت می‌کند و آن را کنترل می‌کند. وقتی پای شما به خواب می‌رود، یعنی مشکلی در ارتباط بین مغز و ماهیچه‌های آن ناحیه وجود دارد.

مغز مرکز فرماندهی بدن

«زاخاری گیلان» از دانشگاه می‌سی‌سی‌پی که تحقیقاتی در این زمینه انجام داده یادآور می شود که مغز مرکز فرماندهی بدن است و خواب‌رفتگی اندام را این‌گونه توضیح می‌دهد: هر بار که تصمیم می‌گیرید بدن خود را حرکت دهید، چه این حرکت ایستادن باشد یا راه رفتن و یا ورزش کردن، مغز پیام‌هایی را به ماهیچه‌های شما ارسال می‌کند تا از حرکت صحیح آن‌ها مطمئن شود. وقتی مغز نتواند با یک عضله یا گروهی از عضلات صحبت کند، ممکن است اتفاقات عجیبی رخ دهد؛ از جمله این که قسمتی از بدن احساس عجیب خواب رفتن می‌کند.

خواب رفتن معمولا با احساس بی‌حسی یا گزگز در آن ناحیه شروع می‌شود. این احساس که مردم اغلب آن را «سوزن سوزن شدن» نیز می‌نامند از نظر فنی به عنوان «پارستزی» شناخته می‌شود.

برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند کمبود جریان خون موجب به وجود آمدن این احساس می‌شود. آن‌ها تصور می‌کنند که احساس «خواب‌رفتگی» زمانی رخ می‌دهد که خون شما که مواد مغذی را در سراسر بدن شما حمل می‌کند، نتواند به‌عنوان‌مثال به پای شما برسد، اما این درست نیست.

وقتی پای شما به خواب می‌رود در واقع به این دلیل است که اعصابی که مغز را به پا ارتباط می‌دهند به لطف مدل نشستنتان، فشرده می‌شوند. به یاد داشته باشید این اعصاب هستند که پیام‌ها را رد و بدل می‌کنند تا مغز و اندام‌های شما با هم ارتباط برقرار کنند. اگر عصب‌ها برای مدتی فشرده شده باشند، حس چندانی در پای خود نخواهید داشت زیرا عصب‌ها نمی‌توانند پیام‌های عادی خود را در مورد اینکه پا، چه حسی دارد یا چگونه حرکت می‌کند را به مغزتان برسانند.

هنگامی‌که دوباره شروع به حرکت می‌کنید، فشار روی عصب‌ها برداشته می‌شود. آن‌ها «بیدار می‌شوند» و شما احساس «سوزن و سوزن» شدن در پایتان می‌کنید. نگران نباشید، این احساس تنها برای چند دقیقه ادامه خواهد داشت و سپس همه چیز دوباره عادی خواهد شد.

آیا خواب رفتن برای عضلات خطرناک است؟

زمانی که پای شما یا هر عضو دیگری از بدن شما به خواب می‌رود، این حالت موقتی است و جای نگرانی نیست.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، البته احتمالا نمی‌توانید ۱۰۰ درصد از خوابیدن پای خود جلوگیری کنید، اما چند نکته وجود دارد که ممکن است برای پیشگیری خواب‌رفتگی مفید باشد:

- مرتباً وضعیت نشستن خود را تغییر دهید.

- برای مدت طولانی پاهای خود را روی هم قرار ندهید.

اگر شغل شما به‌گونه‌ای است که برای مدت طولانی در یک حالت باقی می‌مانید فراموش نکنید هر چند وقت یک‌بار چند حرکت نرمشی ساده انجام دهید. اگر آن‌قدر در کار غرق می‌شوید که ممکن است فراموش کنید، می‌توانید برای یادآوری ساعت خود را کوک کنید تا هر ساعت به شما بگوید وقت حرکت کردن است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->