زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟
سرخط خبرها

آدم‌هایی که در جامعه حکم اکسیژن را دارند!

  • کد خبر: ۸۸۲۹۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳
آدم‌هایی که در جامعه حکم اکسیژن را دارند!
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

جامعه به آدم‌های خوب نیاز دارد؛ نیازی راهبردی از جنس نیاز انسان به اکسیژن. بدون آدم‌های خوب جامعه می‌میرد. روح جاری در رگ‌های حیات جمعی، همین آدم‌های خوب اند که به خاطره «و نفخت فیه من روحی» در یاد آفرینش تکرار می‌شوند. ما هم تلاش کنیم در خوب شدن حال جامعه سهمی داشته باشیم؛ مثل قهرمان این رویداد فردی که می‌خوانیم:

رفتم داخل مغازه تعمیرات کامپیوتر و گفتم ببخشید صفحه تبلت من ناگهان خاموش شد. مغازه دار گفت: «باشد، نگاه می‌کنم.» بعد ادامه داد: «ممکن است ال سی دی تبلت سوخته باشد. اگر سوخته بود، عوضش کنم؟» گفتم بله لطفا، خیلی به تبلتم احتیاج دارم! گفت: «فردا بعدازظهر بیایید تحویل بگیرید.» روز بعد رفتم و تبلت را سالم به من تحویل داد.

هزینه اش را پرسیدم، گفت: «هیچی، چیز مهمی نبود، فقط کابل فلشش شل شده بود، سفتش کردم، همین!» تشکر کردم و بیرون آمدم. نشستم داخل خودرو و یک لحظه با خود گفتم می‌توانست هر هزینه‌ای را به من اعلام کند و من آماده بودم بپردازم. فکری به ذهنم رسید. یک بسته شکلات گرفتم و دوباره رفتم به مغازه اش. گذاشتم روی پیش خوان و به او گفتم دنیا به آدم‌هایی مثل شما نیاز دارد، لطفا هیچ وقت عوض نشوید!

لبخندی زد و گفت: «عین جمله پدرم را تکرار کردید، حیف که ماه پیش به دلیل کرونا از دنیا رفت.» تسلیت گفتم و در راه برگشت به این فکر می‌کردم که تغییر در آدم‌ها به تدریج اتفاق می‌افتد. گاهی تنها چیزی که می‌تواند ما را در مسیر درستکاری و امانت داری حفظ کند، یک جمله ساده از عزیزترین آدم زندگیمان است. گاهی آیه ای، حدیثی یا حکایتی می‌تواند ما را در جایمان نگه دارد. حتی می‌تواند ما را از اوج بدی به مسیر نیک رفتاری بکشاند. مگر قصه فضیل عیاض را نشنیده ایم که از اوج تباهی به اوج سعادت رسید؟ از این دست حکایت‌ها بسیار است.

خوب بمانیم، حتی اگر بدی به رسمی رایج تبدیل شود. خوب بمانیم و نگذاریم دیگران با رفتار نادرست ما را به عمل متقابل و واکنش ناصواب بکشانند. قهرمان زندگی خود باشیم و در نقشه عبودیت با درست زندگی کردن صاحب نقش شویم. نگذاریم دیگران براساس فیلم نوشت شیطان برای ما نقش تعریف کنند.

با این قبیل آدم‌ها نه تنها حالمان خوب نمی‌شود که به ناخوش احوالی مدام گرفتار می‌شویم. ما آدم‌ها هم که ناخوش باشیم، جامعه به بداحوالی گرفتار می‌شود. این دادوستد حال وروز ما و جامعه می‌تواند عرصه را بر زیست مؤمنانه و اخلاقی تنگ کند. خوب باشیم و صالح. بدانیم بنای جامعه را هم مثل هر سازه دیگری با «مصالح» می‌سازند.

انسان‌های صالح را می‌توان در شمار «مصالح» دانست. افراد ناصالح که به زایده و زباله می‌مانند که به کار ساخت وساز نمی‌آیند؛ مگر اینکه در فرایند بازیافت به خودیابی برسند و درست شوند تا بتوان از ظرفیت آنان استفاده کرد.

خوب باشیم و بدانیم که این می‌تواند به توسعه خوبی کمک کند. رفتار جهان همان حکایت مولوی است در «این جهان کوه است و فعل ما ندا / سوی ما آید ندا‌ها را صدا» و به دیگر عبارت، خوبی خوبی افزا می‌شود و از رفتار نادرست جز ناراستی تولید نمی‌شود. پس اگر می‌خواهیم روز‌های بهتری داشته باشیم، بهتر شویم، همین!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->