پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!

  • کد خبر: ۸۸۵۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
این باور‌های غلط دارویی در مورد سرماخوردگی را دور بریزید!
در مورد سرماخوردگی و راه‌های درمان آن باور‌های گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها اشتباه هستند. با آگاهی از باور‌های غلط سرماخوردگی، از مسیر اشتباه برای درمان این بیماری خارج شوید.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است. ویروس‌ها ساختار سلولی ندارند و تنها شامل ژنوم و پوششی از پروتئین در اطراف آن هستند.

 ویروس‌ها در صورت حمله به بدن، معمولا توسط سیستم دفاعی از بین می‌روند و تنها کافی است با رعایت بعضی موارد در خوردن و آشامیدن، به سیستم دفاعی بدن خود در راه مبارزه با ویروس ها، کمک کنیم. اما در این میان، باور‌های غلطی در بین مردم ایجاد و منتشر می‌شود که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد

سیستم دفاعی بدن سالم می‌تواند به سادگی با ویروس‌های سرماخوردگی مبارزه کند و نسبت به آن نوع ویروس ایمنی پیدا کند، اما به دلیل تنوع بسیار زیاد ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند ایمنی در مقابل همه انواع ویروس‌ها تقریبا غیر ممکن است.
گاهی در داروخانه‌ها به اشتباه عبارت ((واکسن سرماخوردگی رسید)) را مشاهده می‌کنید، اما این واکسن‌ها مخصوص آنفلوآنزا هستند که به دلیل محدودتر بودن انواع ویروس‌های مولد آنفلوآنزا واکسن آن‌ها نیز قابل ساخت است، اما برای سرماخوردگی با توجه به انواع بسیار متنوع ویروس‌های مولد بیماری، واکسن موثری که بتواند ایمنی قابل قبولی ایجاد کند، تا کنون ساخته نشده است.

۲. خوردن ویتامین C زیاد از سرماخوردگی جلوگیری نمی‌کند

بدن ما در تمام طول زندگی احتیاج به انواع مختلفی از مواد غذایی و معدنی در حد مشخص دارد و کمبود هر یک از این مواد می‌تواند روی عملکرد سیستم‌های مختلف بدن موثر باشد و موجب ضعف عمومی بدن و ایجاد آمادگی برای انواع بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی شود. کمبود انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین C هم می‌تواند از آن جمله باشد.
اما  اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C  هم مانند سایر ویتامین‌ها و بسیاری از دیگر مواد در حد مشخصی مورد نیاز بدن است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که مقدار لازم آن برای بدن یک فرد عادی، حدود ۶۰ میلی گرم در روز است و معمولا از طریق مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی تامین می‌شود. مازاد ویتامین C از طریق ادرار دفع می‌شود بنابراین خوردن ویتامین C  بیش از نیاز روزانه بدن باعث ذخیره ان در بدن نمی‌شود و تنها می‌تواند باعث فشار به کلیه ها، افزایش ادرار و… شود.

۳. در سرماخوردگی عادی آنتی بیوتیک در معالجه تاثیری ندارد

ویروس‌ها و باکتری‌ها از جهت ساختمان، نحوه تکثیر و… با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی دارند. بر خلاف ویروس ها، باکتری‌ها ساختار سلولی دارند. اکثر بیماری‌های عفونی نتیجه فعالیت باکتری‌ها هستند و هر نوع  آنتی بیوتیک روی انواع خاصی از باکتری‌ها موثر است، اما هیچ یک از انواع آنتی بیوتیک‌ها روی ویروس‌ها تاثیری ندارند؛ بنابراین مصرف آنتی بیوتیک نمی‌تواند باعث بهبود سرماخوردگی شود.

از سویی مصرف آنتی بیوتیک بدون رعایت شرایط و نحوه مصرف آن می‌تواند منجر به مقاومت باکتری‌ها در مقابل آن نوع آنتی بیوتیک شود و با توجه به اینکه تنوع انواع آنتی بیوتیک هم محدود است، مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد و در زمان هجوم باکتری‌ها به بدن ما وسیله‌ای موثر برای مقابله با آن‌ها نداشته باشیم.   هر ساله تعداد بیشتری از بیماران عفونی در اثر مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌میرند. پس، هرگز از آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

۴. دارو‌های سرماخوردگی رایج تنها علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهند

دارو‌های مسکن و سایر دارو‌هایی که برای سرماخوردگی مصرف می‌شوند می‌توانند علائم آزاردهنده سرماخوردگی را کاهش دهند و این خود می‌تواند تحمل بیماری را برای ما آسان کند. از طرفی کاهش برخی از علائم مانند آبریزش و یا عطسه می‌تواند در جلوگیری از شیوع بیماری و سرایت آن به دیگران موثر باشد. دارو‌های حاوی آنتی هیستامین به دلیل عملکرد آنها، در کاهش موقت آبریزش و احساس سبکی در روز‌های اول سرماخوردگی بطور موقت می‌توانند تاثیر گذار باشند و علائم ظاهری بیماری را کاهش دهند، اما در دراز مدت (بیش از دو سه روز) تاثیر خود را تا حد زیادی از دست می‌دهند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->