رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

سفر گروهی خرچنگ‌های قرمز از «کریسمس»

  • کد خبر: ۸۸۶۵۳
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳
سفر گروهی خرچنگ‌های قرمز از «کریسمس»
هرسال کمی بعد از اولین فصل بارانی در استرالیا، خرچنگ‌های قرمز برای تولیدمثل از جنگل به ساحل می‌روند. حدود ۱۲۰ میلیون گونه کمیاب خرچنگ هرسال باید مسیر به نسبت طولانی جزیره «کریسمس» به ساحل را طی کنند و دولت استرالیا برای تلف نشدن این خرچنگ‌ها در مسیر اصلی مهاجرت آن‌ها پل کوچکی ساخته است.

عروجی | شهرآرانیوز؛ هرسال کمی بعد از اولین فصل بارانی در استرالیا، خرچنگ‌های قرمز برای تولیدمثل از جنگل به ساحل می‌روند. حدود ۱۲۰ میلیون گونه کمیاب خرچنگ هرسال باید مسیر به نسبت طولانی جزیره «کریسمس» به ساحل را طی کنند و دولت استرالیا برای تلف نشدن این خرچنگ‌ها در مسیر اصلی مهاجرت آن‌ها پل کوچکی ساخته است؛ مکانی که حالا به جاذبه‌ای گردشگری برای علاقه‌مندان و عکاسان طبیعت تبدیل شده است. دولت استرالیا جاده‌هایی را که در مسیر حرکت این جانور وجود دارد، مسدود می‌کند تا بتوانند مسیر مهاجرت سالانه خود را بدون مشکل بپیمایند.

بیشتر از هر چیز، سازوکار اداره حیات وحش استرالیا برای این نوع از خرچنگ‌ها باعث تحسین فعالان محیط زیست شده است؛ کشوری که چندی پیش در پی افزایش دما شاهد آتش سوزی گسترده‌ای در جنگل هایش بود و خیلی از گونه‌های گیاهی و جانوری در آن تلف شدند. با این حال، دولت تلاش کرد با همه امکانات به حیوانات که در آتش سوزی گرفتار شده بودند، کمک کند. یکی از آن‌ها باران هویج و سیب زمینی بود. بالگرد‌های نجات چندصد تن هویج و سیب زمینی و موادغذایی را در جنگل‌های در حال سوختن رها کردند تا باقی حیوانات را نجات بدهند.

«خرچنگ قرمز» بومی جزیره کریسمس استرالیاست و در هیچ جای دیگر جهان دیده نمی‌شود، اما در این زیستگاه خود، یکی از بیشترین گونه به شمار می‌رود؛ ۱۲۰ میلیون خرچنگ سطح جنگل‌های بارانی را می‌پوشانند و نقش مهمی در تعیین ساختار اکوسیستم ایفا می‌کنند.

با بازگشت فصل باران در اکتبر یا نوامبر خرچنگ‌ها مهاجرت عظیم افسانه‌ای خود به کنار دریا برای تخم ریزی را شروع می‌کنند و در موج‌هایی به رنگ قرمز حرکت می‌کنند و همه موانع ازجمله جاده‌ها و حتی پرتگاه‌های کنار دریا را پشت سر می‌گذارند (که ساخت تونل‌هایی برای عبور خرچنگ و بستن جاده‌ها را ایجاب می‌کند). این سفر سالانه با برنامه حرکت ماه کاملا گره خورده است. خرچنگ‌ها به ساحل می‌رسند و جفت گیری می‌کنند، ماده‌ها تخم می‌گذارند و آن‌ها را به مدت حدود ۱۲ روز در سوراخ‌هایی که نر‌ها در زمین حفر کرده اند، نگه می‌دارند. سپس آن‌ها را دقیقا هنگام مد بین آخرین ربع ماه و ماه جدید، در دریا رها می‌کنند.

در طول این دوره سطح دریا در ساحل کمترین تغییر را دارد و کار را آسان‌تر می‌کند. این عامل بسیار مهمی است و درصورتی که آب وهوا مهاجرت خرچنگ‌ها را به تأخیر بیندازد، تخم ریزی تا ماه بعد به تعویق می‌افتد. تخم‌های خرچنگ‌های قرمز خیلی سریع باز می‌شود و خرچنگ‌های نوزاد یک ماه را در دریا می‌گذرانند و سپس به ساحل برمی گردند و با پوست اندازی به حیوانات هوازی تبدیل می‌شوند و به آرامی به جزیره بازمی گردند و این چرخه را دوباره ایجاد می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->