بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

با این ۱۰ قرص درد دندان خود راتسکین دهید

  • کد خبر: ۸۹۹۲۵
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
با این ۱۰ قرص درد دندان خود راتسکین دهید
درمان قطعی دندان درد، مراجعه سریع به دندانپزشک متخصص است. اما همیشه این کار امکان‌پذیر نیست. وقتی که دندان درد دارید و دسترسی به دکتر دندانپزشک برایتان امکان‌پذیر نیست، می‌توانید از روش‌هایی موقتی برای کاهش و درمان دندان درد تا رسیدن زمان ویزیت دندانپزشک استفاده کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، درد دندان دردی است که داخل یا اطراف دندان احساس می‌شود و عموماً درد از درون دندان یا اطراف لثه و استخوان ناشی می‌شود. دندان درد می‌تواند ثابت یا متناوب باشد و به صورت خود به خود یا به دلیل یک عامل محرک بیرونی به وجود آمده باشد. چشم پوشی کردن از درد دندانی که در طول یا یا در مواقع خاص نظیر غذا خوردن و یا خوابیدن احساس می‌شود بسیار سخت است و باید دانست که علت درد دندان چیست و سریعاً برای درمان آن اقدام کرد.

دندان درد، علائم، شدت و تظاهر متفاوتی می‌تواند داشته باشد. نکته جالب اینکه علت برخی از دندان درد‌ها می‌تواند حتی دندان نباشد! برخی مشکلات پزشکی دیگر مثل سردرد‌های میگرنی، درد عضلانی،  سینوزیت و حتی در موارد نادر مواردی مثل سکته قلبی می‌توانند درد دندان را تقلید کنند و درحالی که منشأ درد جای دیگری است فرد مبتلا، درد را به صورت دندان درد احساس کند.

اما اگر علت دندان درد شما پوسیدگی دندان ومشکلات مربوط به دندان بود، باید راهی برای ساکت کردن این درد تا مراجعه به دندان پزشک بیابید. این بخش شما را با انواع دارو‌هایی که می‌توانند درد دندان را کاهش دهند، آشنا می‌کند بنابراین اگر دندان درد دارید حتما این مقاله را مطالعه فرمایید.

۱. استامینوفن برای دندان درد

پس از کشیدن دندان و به ویژه دندان‌های عقل که در فک پائین قرار دارند بهترین دارو برای کنترل درد استفاده از استامینوفن است.

پس از کشیدن دندان ممکن است مسکن‌های متنوعی برای بیمار تجویز شود که به نظر می‌رسد بسیاری از آن‌ها حداکثر به اندازه استامینوفن کارایی داشته باشند و با توجه به اینکه استامینوفن در بین دارو‌های ضد درد مختلف عوارض نسبتاً کمتری دارند بهتر است از این دارو در کنترل درد بیماران استفاده شود، در غیر این صورت بیمار ممکن است ناخواسته متحمل عوارض زیادی شود.

استامینوفن با نام Paracetamol هم در دنیا معروف است. هرچند خاصیت ضددردی دارد، ولی خاصیت ضدالتهابی شناخته شده‌ای ندارد. استامینوفن بیشتر در ترکیب با سایر دارو‌های ضددرد تجویز می‌شود. در خانم‌های باردار هم استامینوفن ضددرد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی می‌شود.

۲. ایبوپروفن برای دندان درد

ایبوپروفن یک مسکن دندان درد است که در دو دوز ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم در داروخانه‌ها وجود داررد. البته کسانی که دچار خونریزی یا مشکلات قلبی هستند نمی‌توانند از قرص ایبوپروفن استفاده کنند.

این دارو بدون نسخه در ایران و بیشتر کشور‌ها قابل تهیه است و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلا خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو و...) می‌توانید آن را برای دندان درد خود استفاده کنید. شکل ژلاتینی کپسولی این دارو (با نام ژلوفن در ایران شناخته شده) جذب گوارشی راحت تری نسبت به قرص دارد.

کتوپروفن دارویی هم خانواده با ایبوپروفن است که اثر قوی‌ای بر تسکین دندان درد دارد، ولی در حال حاضر در بازار ایران به طور عمومی وجود ندارد. پیروکسیکام و کتورولاک در بازار ایران موجود است. کتورولاک از جمله دارو‌های این خانواده است که شکل تزریقی آن هم در بازار وجود دارد.

۳. ژلوفن برای درمان دندان درد

ژلوفن (Gelofen) از مسکن‌های غیرکورتونی و از خانواده ایبوپروفن می‌باشد. از این تسکین دهنده درد در موارد بسیار استفاده می‌شود. دندان درد معمولا با مصرف این دارو رفع می‌شود. علاوه بر این از داروی ژلوفن در تسکین درد‌هایی مثل آرتریت یا درد مفاصل، درد استخوان، تب، نقرس و درد‌های دوران قاعدگی استفاده می‌شود. این دارو معمولا به صورت کپسول یا قرص ژلوفن ۴۰۰ یا ۲۰۰ گرمی در داروخانه‌ها موجود است.

۴. نوافن و سایر دارو‌های ترکیبی برای دندان درد

نوافن یک قرص دندان درد قوی است و ترکیبی از ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین می‌باشد. هر چند دارو‌های ترکیبی در تسکین دندان درد موثر است، ولی در مصرف آن‌ها باید احتیاط بیشتری نشان داد. چون احتمال آلرژی یا عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب‌های دارو افزایش می‌یابد.

دارو‌های ترکیبی ضددرد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دندان درد موثر شناخته می‌شوند. این دارو‌ها اغلب به شکل کپسول و با نام‌های تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و... عرضه می‌شوند، ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند. ترکیب استامینوفن و کدیین هم در بازار ایران وجود دارد که بدون نسخه در حال حاضر از داروخانه‌ها قابل تهیه است.

در کشور‌های دیگر دارو‌های ترکیبی ضددرد متنوعی که حاوی اکسی کدون (ضددرد مخدر) هستند، وجود دارند. هرچند دارو‌های ترکیبی در تسکین دندان درد تاثیر خوبی نشان داده اند، ولی در مصرف آن‌ها باید احتیاط بیشتری نشان داد، زیرا احتمال حساسیت با عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب‌های دارو ممکن است افزایش یابد.

۵. مفنامیک اسید برای درد دندان

مفنامیک اسید به دسته‌ای از دارو‌ها تعلق دارد که دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی نام دارند. این دارو برای تسکین درد‌هایی مانند دندان درد، درد‌های عضلانی، درد‌های ناشی از قاعدگی، سردرد و... مصرف می‌شود و تنها درد و التهاب را کاهش می‌دهد و تاثیری در درمان بیماری ندارد.

برخی از بیماران، به اشتباه مفنامیک اسید را چرک خشک کن می‌دانند و تصور می‌کنند که عفونت دندان آن‌ها با خوردن این دارو از بین می‌رود. برطرف شدن درد را هم به برطرف شدن عفونت دندان ربط می‌دهند. نام دارو وشکل رایج کپسولی آن هم (در بازار ایران) روی این برداشت نادرست اثر داشته است.

با این ۱۰ قرص درد دندان خود راتسکین دهید

۶. آنتی بیوتیک برای درمان دندان درد

مصرف آنتی بیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد دندان نمی‌کند. در مواقع تورم و تب، آنتی بیوتیک‌ها ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین اثر ضد دردی ندارند.

۷. دگزامتازون برای دندان درد

دگزامتازون و بتامتازون از جمله دارو‌های کورتونی هستند که متاسفانه در کشور ما مصرف و حتی تجویز آن‌ها بیش از حد لازم است که برای سلامت زیانبار است. برای دریافت کورتون از داروخانه تجویز پزشک ضروری و فروش آن‌ها بدون نسخه ممنوع است. کورتون‌هایی مانند دگزامتازون در دندان‌های معمولی نباید استفاده شوند. اثر این دارو‌ها بیشتر ضدالتهابی است. این دارو‌ها اصلا در خط اول و دوم تجویز دندان پزشکان نیستند و بهتر است تا جایی که ممکن است از آن‌ها برای تسکین دندان درد استفاده نشود.

۸. دیکلوفناک برای دندان درد

دیکلوفناک صورت قرص یا شیاف به عنوان ضددرد برای تسکین درد دندان‌ می‌توانند استفاده شوند. ولی حقیقت این است که این دارو‌ها برتری بر دارو‌های معمول ندارند و دلیلی برای استفاده از این دارو‌ها در دندان درد نیست. استفاده از فرم تزریقی دیکلوفناک توصیه نمی‌شود و موارد فلج متعاقب مصرف به نوع تزریقی نسبت داده شده است.

۹. آسپرین برای درد دندان

آسپرین ساده دارویی برای تسکین دندان درد است، اما چون اثرات آن در دوز‌های معمول اندک است در دندانپزشکی به عنوان مسکن قوی برای دندان درد کاربردی ندارد.

آسپرین در دوز‌های خاص ضد درد و ضدالتهاب خوبی است و اثرات جانبی کمی دارد. در کودکان نباید برای دندان درد آسپرین تجویز شود. آسپرین تشکیل لخته را در خون به تأخیر می‌اندازد و در بیمارانی که مشکلاتی مانند خونریزی یا زخم‌های گوارشی دارند نباید استفاده شود.

۱۰. ضددرد‌های مخدر

معروف‌ترین ضددرد مخدر کدیین است که در بازار ایران به صورت ترکیبی وجود دارد. ضددرد‌های مخدر عوارض جانبی زیادی دارند و استفاده از آن‌ها برای دندان درد توصیه نمی‌شود. در برخی کشور‌ها ضددرد‌های ترکیبی قوی تری حاوی مخدر‌هایی مانند اکسی کدون هم برای دندان درد تجویز می‌شود که در ایران این دارو‌ها فعلا برای تجویز دندان پزشکان در دسترس نیست. ترامادول و مخدر‌های صناعی از این قبیل نباید برای دندان درد استفاده شوند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->