حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان برای کاهش ضریب جینی

  • کد خبر: ۹۰۹۴۶
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵
اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان برای کاهش ضریب جینی
یک فعال صنفی بازنشستگان: تا قبل از هدفمندسازی یارانه‌ها، ضریب جینی، ۳۶ صدم بود و امروز برای اینکه به همان عدد یا حتی کمتر بازگردیم، لازم است حقوق حداقل بگیران رشد خوبی داشته باشد، شمار نجومی بگیران کاهش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان و کارشناس مسائل بودجه) در ارتباط با عدالت اجتماعی و حقوق‌های نجومی در بخش‌های مختلف اقتصاد گفت: در مطالعات اقتصادی، برای اندازه گیری موارد مختلف، سنجه‌هایی وجود دارد و برای اینکه بدانیم در جامعه‌ای تبعیض وجود دارد یا خیر، از شاخصی علمی به نام ضریب جینی کمک می‌گیریم. عدد ضریب جینی بین صفر تا یک است.

او توضیح می‌دهد: اگر ضریب جینی ۱ باشد، یعنی همه ثروت جامعه در دست یک نفر است و بقیه آحاد جامعه جیره‌خوار آن یک نفر و اگر این ضریب ۷۰ صدم و بیشتر باشد، یعنی تبعیض و نابرابری بیداد می‌کند و این اعداد در کشور‌های آمریکای لاتین سابقه دارد. بهترین ضریب جینی که نشان دهنده عدالت کامل در جامعه است، رقم ۱۵ صدم است. کشور‌های اسکاندیناوی، مانند سوئد، سوییس، دانمارک، نروژ و بقیه، برای چند سال متوالی، عدد ۱۵ صدم را تجربه کردند و به جهانیان نشان دادند که عدالت کامل، امری نایافتنی نیست. اینک در تمامی کشور‌های اسکاندیناوی، رقم ضریب جینی ۲۵ صدم است که در جهان کنونی، عددی مطلوب تلقی می‌شود.

سوری افزود: در کشور ما، در دولت قبلی، رقم ضریب جینی از ۴۱ صدم عبور کرد که این عدد نشان می‌دهد نجومی بگیران زیادند و در عین حال، افرادی هم که حقوق‌های اندک می‌گیرند، بسیارند. یعنی فاصله طبقاتی نمود زیادی دارد. اگر دولت حقوق اندک بگیران را افزایش چشمگیر بدهد و از حقوق نجومی بگیران بکاهد، ضریب جینی کاهش چشمگیر خواهد داشت، اما اگر این فاصله حفظ یا حتی بیشتر شود، نرخ ضریب جینی نیز افزایش خواهد داشت.

به گفته وی، تا قبل از هدفمندسازی یارانه‌ها، ضریب جینی، ۳۶ صدم بود و امروز برای اینکه به همان عدد یا حتی کمتر بازگردیم، لازم است حقوق حداقل بگیران رشد خوبی داشته باشد، شمار نجومی بگیران کاهش یابد و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان اجرایی شود.

سوری اضافه می‌کند: اگر دولت مجری عدالت باشد و در جهت کاهش تبعیض‌ها گام بردارد، حتی به نرخ‌های پایین‌تر ضریب جینی نیز خواهیم رسید. خلاصه اینکه ضریب جینی فاصله طبقاتی یا تبعیض را نشان می‌دهد. اگر حقوق حداقل بگیران بالا رود، فاصله طبقاتی کم می‌شود. اگر حقوق نجومی بگیران هم کاهش یابد، باز فاصله طبقاتی کم می‌شود.

منبع: ایلنا


اخبار ویژه بازنشسته‌ها در لینک زیر:

instagram.com/bazneshasteh.news

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->