تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی احتمال افسردگی در شب‌زنده‌دار‌ها بیشتر است سهم ۵ درصدی خراسان رضوی از ۵ هزار کشته تصادفات نوروزی در ۵ سال گذشته | مرگ یک تن هم زیاد است نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج
سرخط خبرها

سکانس آخر یک کارگردانی شوم

  • کد خبر: ۹۱۰۵۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
سکانس آخر یک کارگردانی شوم
هر دو کارگردان، استاد دانشگاه، همکار و از آن مهم‌تر با هم رفیق بودند. از روزی که مشکلاتی در فضای مجازی گریبان گیر یکی از این کارگردان‌های مطرح کشوری شد و ذره ذره آبروی او را در کوره جرائم غیراخلاقی آب کرد، هیچ کس گمان نمی‌برد که یک کارگران دیگر پشت این سناریوی کثیف باشد و آن را کارگردانی کند، آن هم تنها برای جلب توجه دیگران به خود.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ هر دو کارگردان، استاد دانشگاه، همکار و از آن مهم‌تر با هم رفیق بودند. از روزی که مشکلاتی در فضای مجازی گریبان گیر یکی از این کارگردان‌های مطرح کشوری شد و ذره ذره آبروی او را در کوره جرائم غیراخلاقی آب کرد، هیچ کس گمان نمی‌برد که یک کارگران دیگر پشت این سناریوی کثیف باشد و آن را کارگردانی کند، آن هم تنها برای جلب توجه دیگران به خود. اما این تنها یک نمونه از جرائم غیراخلاقی در فضای سایبر است که این روز‌ها جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

پیچیدن سناریوی کثیف برای یک کارگردان

با شکایت یک کارگردان مشهدی که وجهه کشوری دارد و خیلی‌ها آثار ش را در فضای ملی دنبال می‌کنند، او برای پیگیری شکایتش راهی پلیس فتای خراسان رضوی شد.
با گشوده شدن مشکلاتی که از مدتی پیش، زندگی را بر این کارگردان حرام کرده بود، کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی متوجه شدند که مدتی قبل صفحه این فرد هک شده است. بعد از مدتی نیز مطالب توهین آمیز و غیراخلاقی همچون ارتباط داشتن آقای کارگردان با شاگردانش در صفحه اش بارگذاری شده بود، به نحوی که او دیگر نمی‌توانست سرکلاس هایش حاضر شود تا چه رسد پا به محافل هنری بگذارد.

با شروع اقدامات فنی-پلیسی در این پرونده، مأموران متوجه شدند که شاکی امنیت صفحه اش را بالا نبرده و از تأیید دو مرحله‌ای استفاده نکرده است و همین موضوع باعث شده تا سودجویان از این موضوع سوءاستفاده کنند. بررسی‌های بعدی پلیس منجر به کشف سرنخ‌هایی در فضای سایبر شد که نشان می‌داد یکی از همکاران شاکی که او نیز کارگردان و استاد دانشگاه است در این پرونده نقش داشته است. کارشناسان با دعوت از مظنون و طرح اتهام، او را متهم به مزاحمت سایبری کردند که با واکنش منفی این فرد روبه رو شدند. اما سرانجام متهم با مشاهده مدارک و مستندات مستدل در پرونده، اتهامش را پذیرفت و اعتراف کرد که با توجه محافل هنری مشهد و کشور و همچنین رشد روزافزون همکارش در حوزه دانشگاه، برای انتقام گیری و پیشگیری از رشد او صفحه اش را از دسترس خارج کرده و اقدام به ایجاد یک صفحه دیگر در فضای اینستاگرام کرده است.

سوء استفاده از معلمان و پرستاران

بررسی پرونده‌های موجود در پلیس فتای خراسان رضوی نشان می‌دهد که این روز‌ها هیچ قشری در جامعه از مشکلات ناشی از بی احتیاطی در فضای مجازی مصون نیستند و یگانه راه در امان ماندن از مشکلات، آموزش استفاده اصولی و فرهنگ سایبری است.

یکی دیگر از پرونده‌هایی که کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی به آن ورود کردند ماجرای هک شدن صفحه یک معلم بود که شیادان با در اختیار گرفتن این صفحه در شبکه اجتماعی اینستاگرام، در پیام‌هایی به مخاطبانش از آن‌ها درخواست پول کرده بودند. یا در پرونده دیگری، سودجویان صفحه شخصی یک پرستار در فضای مجازی را از دسترس خارج کرده و برای بازگرداندن این صفحه به مالک اصلی از او درخواست باج کرده بودند. این مشکل برای یکی از مربیان ورزشی بنام مشهدی که دارای باشگاه معتبری در مشهد است، نیز رخ داده بود و افرادی ناشناس با در اختیار گرفتن صفحه شخصی او، اقدام به سم پراکنی درباره اعتبار شاکی کرده بودند.

ورود دانش آموزان به حوزه جرائم مجازی

آموزش آنلاین در کشور فرصتی مهیا کرد تا بیشتر دانش آموزان برخلاف سنت آموزش و پرورش که از همراه داشتن تلفن همراه در مدارس پیشگیری می‌کرد، گوشی‌های هوشمندی در اختیارشان قرار گیرد.
در این میان نبود نظارت‌های کافی بر عملکرد کودکان و نوجوانان، آموزش ندیدن دانش آموزان درباره مخاطرات در فضای مجازی، همه و همه موجب شده تا مشکلاتی گریبان خانواده ها، معلمان و حتی خود دانش آموزان را بگیرد. به طوری که شیادان با شناسایی دانش آموزان در فضای سایبر با تهدید و تطمیع آن‌ها را مجبور به اقداماتی علیه دیگران می‌کنند. مثلا در یک پرونده شیادی از دانش آموز خواسته بود که در ازای منتشر نکردن تصاویر پروفایلش مبلغی به او بپردازد، دانش آموز هم که نمی‌دانسته همه افراد می‌توانند تصاویر پروفایل او را ببینند و این موضوع یک تهدید نیست به خواسته‌های نامشروع این فرد پاسخ داده و مبالغی را به او داده بود.

۱۲ درصد پرونده‌های سایبری جرائم غیراخلاقی است

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، امروزه ۱۲ درصد از کل پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتای استان مرتبط با جرائم غیراخلاقی در فضای سایبر است.
سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه بسیاری از افراد به خصوص دانش آموزان، آموزش‌های لازم برای استفاده از فضای مجازی را نیاموخته اند بیان کرد: در یکی از پرونده‌ها که استیکر معلم یکی از مدارس خوب مشهد با الفاظی زشت در شبکه شاد منتشر شده بود، کارشناسان متوجه شدند که این اقدام از سوی یکی از دانش آموزان همان معلم انجام شده و انگیزه اش انتقام گیری از معلم برای کمبود توجه به این دانش آموز بوده است.

وی ادامه داد: امروز که تمام دانش آموزان به فضای سایبر دسترسی دارند، خانواده و معلمان باید دوشادوش فرزندان و دانش آموزانشان در این فضا حرکت کنند و هرکجا مشکلی برای آن‌ها رخ داد، مشکل را مرتفع کنند. اما گاهی این دو قشر رودرروی دانش آموز می‌ایستند و چنان عرصه را بر کودک یا نوجوان سخت می‌کنند که او برای انتقا م گیری از خانواده یا مدرسه دست به جرائم غیراخلاقی می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->