به‌نام غیرت ناب مدافعان حرم | گزارش شهرآرانیوز از مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم در مشهد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جوهره اصلی مقاومت، ایمان به خداست | ترویج فحشا، راهبرد دشمن برای تضعیف غیرت انقلابی تولیت آستان قدس رضوی: آموزه‌های قرآن را در زندگی عینیت دهیم آثار اجرای عدالت در کلام فاطمه‌زهرا (س) تلاش با چاشنی علم و عشق | با چه کار‌هایی می‌توانیم به امام عصر (عج) نزدیک شویم نشست ادبی «کلمات ملکوت» در مشهد برگزار شد بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است برفی که بر رکوع نشست بنده خدا، عیسی مسیح (ع) | مروری بر روایات به جامانده از امام رضا (ع) پیرامون پیامبری که مبشر بود کربلای ۴؛ این حماسه ماناست پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، پنجشنبه در مشهد تشییع می‌شود سومین اجتماع بزرگ دختران سلیمانی در مشهد برگزار خواهد شد برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان مشهدی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) + فیلم (۴ دی ۱۴۰۳) برگزاری مراسم وداع با پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، در حرم امام‌رضا(ع) لزوم تعامل و همگرایی دستگاه‌های اجرایی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی برای خدمات‌رسانی شایسته به زائران رضوی و مسافران نوروزی رابطه تعقل با سخن گفتن امروز را غنیمت بدان! | درباره جایگاه و اهمیت بهره‌مندی از نعمت عمر در کلام اهل‌بیت (ع) وقتی شیطان با «واجب» ما را از عمل به «اوجب» بازمی‌دارد! ۸ زندانی جرائم غیرعمد به همت خادمان بارگاه منور رضوی آزاد شدند
سرخط خبرها

درباره صحن آزادی حرم مطهر امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۹۱۱۸۵
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
درباره صحن آزادی حرم مطهر امام رضا (ع)
این صحن در شرق حرم مطهر و در پایین پای مبارک حضرت، با ۴۳۳۵ متر مربع مساحت ساخته شد. در یک نگاه کلی، می‌توان صحن آزادی را بنای برجای مانده از دورۀ قاجاریه دانست؛ زیرا ساخت آن به دستور فتحعلی شاه و به مباشرت فرزندش علی نقی میرزا و با معماری حاج آقاجان، صاحب بازارچۀ معروف حاج آقاجان در مشهد، آغاز شد و در روزگار ناصرالدین شاه قاجار بنای آن به پایان رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درواقع قسمت‌های مختلف صحن عتیق، بین ۴۰۰ تا ۵۵۰ سال عمر دارند، اما صحن نو حدودا دویست ساله است. هرکس که در صحن نو قدم می‌گذارد، پیش از هرچیز متوجه ایوان طلایی می‌شود که در جانب غربی صحن و متصل به رواق دارالسعاده ساخته شده است. این ایوان که ۲۰/۱۰ متر ارتفاع دارد، در دوره ناصرالدین شاه طلاکاری شده و از این رو به «ایوان ناصری» معروف است. پس از ایوان طلا، ایوان جنوبی که ساعتی بر فراز آن قرار گرفته است، بیشتر به چشم می‌آید؛ ساعتی که در بالای ایوان نصب شده، هدیه مظفرالدین شاه است.

مشهدی‌های قدیمی از این ساعت خاطره‌ها دارند؛ زیرا در گذشته که شهر کوچک بود و کم هیاهو، صدای زنگ شبانگاهی آن، همه جا طنین می‌افکند و مردم را نه فقط متوجه گذران زمان که متوجه آستان امام هشتم (ع) می‌کرد.

ایوان جنوبی ۲۰ متر ارتفاع دارد. ایوان شرقی و شمالی صحن نو نیز به ترتیب با ۲۰/۱۰ و ۲۰ متر ارتفاع در زمان محمدشاه و ناصرالدین شاه قاجار تزیین یافته اند، ولی ایوان شمالی در دوره پهلوی، بار‌ها مرمت اساسی شده و کاشی کاری آن در سال ۱۳۴۸ خورشیدی عوض شده است.

صحن نو همچنین دارای ۵۶ حجره تحتانی و به همین تعداد، حجره فوقانی است که دورادور صحن را فراگرفته اند و به تشکیلات آستان قدس اختصاص دارند. در ایوان و حجره‌های دورادور صحن نو کتیبه‌های تاریخی بسیاری به چشم می‌آیند که در بردارنده سوره‌هایی از قرآن، احادیثی از معصومین، برخی ادعیه و نام بانیان، معماران یا تزیین کنندگان حجره هاست.

برخی کتیبه‌ها نیز اشعاری مشتمل بر مدح امام هشتم (ع)، نام بانیان حجره و اختصاص آن به آرامگاه خانوادگی را دربردارند. غرض اینکه در صحن نو کتیبه‌های تاریخی بسیار است و شاید اگر کسی بخواهد همه آن‌ها را بخواند، لازم باشد یک هفته‌ای را در این صحن اتراق کند.

گفتگو‌ با پیمان اسحاقی درباره مؤلفه‌های فرهنگ رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->