مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند
سرخط خبرها

رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر

  • کد خبر: ۹۱۲۰۰
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome) اختلالی گوارشی است که در دراز مدت می‌تواند باعث عوارض مداومی گردد. با این که عوارض شدید و جدی ندارد، اما یک بیماری شایع میان افراد است.

به گزارش شهرآرانیوز،نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBS) یک اختلال شایع گوارشی است که تا یک دهم افراد را گرفتار می‌کند. علائم این نشانگان شامل دل‌پیچه، اسهال، نفخ و آروغ زدن است. جای تعجب نیست که دچار بودن به IBS بر کیفیت زندگی شخص تاثیر بگذارد.

رژیم غذایی یک راه برای کنترل علائم IBS است. یک رویکرد درمانی شایع این است که از غذا‌هایی که باغت تحریک علائمتان می‌شوند، پرهیز کنید.

اما اگر در شناسایی غذا‌هایی که علائمتان را تشدید می‌کنند، مشکل دارید، ممکن است از یک رژیم غذایی حذفی به شما کمک کنید. یکی از بهترین رژیم‌های غذایی برای روده تحریک‌پذیر رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» (FODMAP) است.

«فودمپ» (FODMAP) کلمه‌ای اختصاری است به معنای «اولیگوساکاریدها، دی‌ساکارید‌ها و پلیول‌های تخمیرپذیر» است. این ترکیبات در واقع کربوهیدرات‌های کوتاه‌زنجیره هستند که در روده‌ها به خوبی جذب نمی‌شوند. این ترکیبات در بسیاری از غذا‌ها یافت می‌شوند و علائم IBS مانند اسهال، نفخ، درد شکمی و گاز روده‌ای را بدتر می‌کنند.

آز جمله غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها می‌ةوان به این‌ها اشاره کرد:

الیگوساکارید‌ها شامل فراکتان‌ها (موجود در گندم، پیاز و سیر) و گالاگتان‌ها (موجود در لوبیا، عدس و سویا).

دی‌ساکارید‌ها شامل لاکتوز (موجود در شیر و فراورده‌های لبنی).

مونوساکارید‌ها شامل فروکتوز (موجود در سیب و عسل).

پلیول‌ها شامل سوربیتول و مانیتول (موجود در برخی از میوه‌ّها، سبزی‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی).

رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در دو مرحله تجویز می‌شود. شما در مرحله اول در طول دو تا چهار هفته اغلب غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها را از رژیم غذایی‌تان حذف می‌کنید. بعد آن‌ها را با غذا‌هایی جایگزین می‌کنید که میزان «فودمپ»‌ها در آن‌ها کم باشد. در این مدت باید تغییر علائمتان را زیر نظر داشته باشید.

در مرحله دوم هر غذای معین حاوی «فودمپ» را در طول یک دوره شش تا هشت هفته‌ای بسته به میزان تحملتان به دوباره به رژیم غذایی‌تان اضافی می‌کنید. پزشک یا کارشناس تغذیه ممکن است به شما توصیه کند در این مدت یادداشت‌های روزانه غذایی بردارید و نموداری از علائمتان بکشید تا بتوانید غذا‌های مشکل‌آفرین و میزان آن‌ها را ردیابی کنید.

هدف این است که غذا‌هایی را پیدا کنید که علائم روده تحریک‌پذیر را در شما ایجاد می‌کنند تا بتوانید با محدود کردن یا حذف این غذا‌ها از رژیم غذایی‌تان بهبود پیدا کنید.

بررسی‌های انجام‌شده نشان‌دهنده موفقیت رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در بهبود علائم روده تحریک‌پذیر بوده‌اند. پزشکتان هم می‌تواند به شما در به کار رفتن رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» کمک کند. توجه داشته باشید که هر کسی به طور متفاوتی به «فودمپ»‌ها پاسخ می‌دهد و برخی از افراد دچار روده تحریک‌پذیر می‌تواند میزان کم این ترکیبات را تحمل کنند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->