عراقچی به امارات سفر کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وزیر امور خارجه روسیه: توافق راهبردی ما و ایران آماده امضا است مشکل سکونت ثمینه باغچه‌بان در تهران با کمک دولت برطرف خواهد شد چهارمین سانحه پی‌درپی هوایی، این‌بار در هلند رخ داد (۹ دی ۱۴۰۳) صفحه ویژه با عنوان «قهرمان؛ سلیمانی» در وبگاه مقام معظم رهبری به‌روزرسانی شد سخنگوی وزارت امور خارجه سانحه هوایی در کره جنوبی را به خانواده قربانیان تسلیت گفت بابک زنجانی آزاد شد؟ + عکس آیت‌الله علم‌الهدی: حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه‌داری بود | دشمن تحریم‌های توفنده و کوبنده اقتصادی نسبت به ما دارد بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست عارف: تکمیل و بهره‌برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت‌های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است
سرخط خبرها

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۹۱۳۴۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران
شامگاه سه شنبه ۱۶ آذر، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در تماسی ویدئویی که بیش از دو ساعت به طول انجامید، درباره گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور، نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز اوکراین و همچنین تلاش‌های مشترک بر سر مسائل منطقه‌ای از جمله ایران به گفتگو پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخش عمده این گفتگو به صورت محرمانه و پشت در‌های بسته انجام شد. این پنجمین مذاکره بین دو رئیس جمهوری از زمان ورود بایدن به کاخ سفید است. پوتین و بایدن سه بار تماس تلفنی و یک بار هم اواسط ژوئن، نشست کوتاهی در ژنو داشتند.

روسیه و آمریکا، در مسیر عادی سازی روابط؟

یوری اوشاکف، دستیار کرملین، پس از گفت وگوی پوتین با همتای آمریکایی اش، گفت: سخت است انتظار پیشرفت‌های ناگهانی را داشته باشیم، اما رؤسای جمهور تمایل خود را برای ادامه کار عملی و شروع بحث درباره موضوعات حساسی که به طور جدی مسکو را نگران می‌کند، نشان دادند؛ از جمله رفتار تحریک آمیز اوکراین و اتخاذ یک خط ویرانگر با هدف از بین بردن توافق‌های سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که برای پایان دادن به جنگ با جدایی طلبان مورد حمایت روسیه طراحی شده بود.

وی افزود: در نتیجه روسیه به طور جدی علاقه‌مند به دریافت تضمین‌های قابل اعتماد و قانونی ثابت است که گسترش ناتو به شرق و استقرار سیستم‌های تسلیحات تهاجمی در کشور‌های مجاور روسیه را رد کند. در همین حال رئیس جمهوری آمریکا به پوتین هشدار داد که چنانچه روسیه به اوکراین حمله کند، غرب تدابیر اقتصادی قدرتمند و سایر موارد را اعمال می‌کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ضمن بیان این نکته، درباره سایر نتایج گفت وگوی اخیر دو رئیس جمهور به خبرنگاران گفت: هر دو طرف توافق کردند که ارتباطات را ادامه دهند؛ تحولی که می‌تواند تنش‌های جهانی را کاهش دهد. وی با اشاره به واکنش به الحاق کریمه به روسیه از اوکراین گفت: اکنون آماده انجام کار‌هایی هستیم که در سال ۲۰۱۴ انجام ندادیم. در صورت وقوع حمله، اگر متحدانمان در بالتیک درخواست قابلیت‌ها یا استقرار‌های بیشتر از ایالات متحده را داشته باشند، ایالات متحده پاسخ مثبت خواهد داد.

ایران یکی از محور‌های گفتگو

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، نیز درباره رایزنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درخصوص ایران و برجام گفت: پوتین در اظهارات خود بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامتر‌های اولیه مورد توافق در سال ٢٠١٥ تأکید و خاطر نشان کرده است که مواضع مسکو و واشینگتن در این زمینه چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. به گفته این مقام روس، جو بایدن نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که اواخر نوامبر از سر گرفته شد، در فضایی سازنده‌تر پیش برود و سرانجام راه حل‌های پذیرفتنی برای همه شرکت کنندگان به دست آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->