غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کدام داروی ضدافسردگی برای شما مناسب‌تر است؟

  • کد خبر: ۹۱۵۵۸
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
کدام داروی ضدافسردگی برای شما مناسب‌تر است؟
مصرف قرص‌های ضد افسردگی یکی از گزینه‌های اولیه در درمان افسردگی است. در صورتی که این دارو‌ها به طور مداوم و به درستی مصرف شوند تاثیر چشمگیری در بهبود علائم این بیماری خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، روانپزشکان برای انتخاب یک داروی ضد افسردگی معین و دوز مناسب آن به عواملی بسیاری توجه می‌کنند:

تشخیص: دارو‌های معینی ممکن است در افراد با علائم معین و نوع معین افسردگی بهتر باشند. برای مثال، داروی ضدافسردگی که شما خواب‌آلوده می‌کند، ممکن است در صورتی که بیخوابی هم داشته باشید، برای شما بهتر باشد. شدت افسردگی یا وجود علائم همراه اضطراب،  وسواس فکری یا عملی نیز ممکن است روانپزشک را به انتخاب یک نوع معین دارو سوق دهد.

اثرات جانبی: روانپزشکتان ممکن است دارو را بر اساس عارضه جانبی که شما می‌خواهید دچار آن نشوید، انتخاب کند. دارو‌های ضدافسردگی از لحاظ احتمال ایجاد عوارض جانبی از قبیل عوارض جنسی، افزایش وزن یا خواب‌آلودگی متفاوت هستند و پزشکتان بسته به وضعیت شما با این موضوع هم توجه خواهد کرد.

سن: با افزایش سن، سرعت سوخت‌وساز در بدن شما کاهش می‌یابد و دارو‌هایی که مصرف می‌کنید، آهسته‌تر تجزیه می‌شوند؛ بنابراین افراد سالمند ممکن است نیاز به دوز پایین‌تری از دارو داشته باشند. از طرف دیگر، برای کودکان فقط دارو‌های ضد افسردگی معدودی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

سلامت: اگر شما یک بیماری زمینه‌ای دیگر هم داشته باشید، شاید لازم باشید از مصرف برخی از دارو‌ها اجتناب کنید. برای مثال، اگر  پزشکتان ممکن است هنگام توصیه داروی ضد افسردگی عواملی مانند دچار بودن شما به بیماری قلبی یا مغزی را مد نظر قرار دهد. به همین دلیل، مهم است که پیش از شروع داروی ضد افسردگی تاریخچه بیماری‌های دیگرتان را با پزشک یا روانپزشک در میان بگذارید.

داروها، مکمل‌ها و رژیم غذایی: اثربخشی برخی از دارو‌های ضد افسردگی در ترکیب با دارو‌ها یا مواد دیگر کاهش پیدا می‌کند یا ممکن است عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. برای مثال مصرف همزمان دارو‌های ضدافسردگی از نوع «مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین» (SSRI) با داروی گیاهی «گل راعی» یا  St John’s wort می‌تواند میزان واسطه عصبی سروتونین را به میزان خطرناکی در بدن بالا ببرد.

یا زنانی که داروی تاموکسیفن را برای درمان سرطان دریافت می‌کنند، باید داروی ضدافسردگی را مصرف کنند که با اثربخشی تاموکسیفن تداخل نداشته باشد.

خوردن برخی از انواع غذا‌ها از جمله پنیر کهنه و گوشت‌های فراوی‌شده در افرادی که دارو‌های ضد افسردگی گروه MAOI (مهارکننده آنزیم مونوآمین اکسیداز) را مصرف می‌کنند، ممکن است بالا رفتن خطرناک فشار خون شود.

الکل و مواد مخدر: الکل و سایر مواد روانگردان از یک طرف  ممکن است باعث افسردگی شوند و از طرف دیگر ممکن است اثربخشی دارو‌های ضدافسردگی را کاهش دهند. پزشکان گر تشخیص دهند اعتیاد به الکل یا مواد مخدر عامل افسردگی است، اول آن را درمان می‌کنند. در بسیاری از موارد درمان همزمان اعتیاد و افسردگی لازم است انجام شود.

سابقه شخصی یا خانوادگی و سابقه دارویی: اگر عضوی از خانواده‌تان که او هم به افسردگی مبتلا است، درگذشته پاسخ خوبی به یک دارو داده باشد، این اطلاعات ممکن است به پزشک برای انتخاب داروی شما کمک کند. بسته به ماهیت و سیر افسردگی شما (برای مثال، اگر افسردگی شما درازمدت یا به خوبی درمان پاسخ نداده باشد) ممکن است لازم باشد دوز‌های بالاتر دارو یا ترکیی از دارو‌ها لازم باشد. همچنین اگر یک داروی ضدافسردگی پس از مدتی اثربخشی‌اش را در شما از دست داده باشد، ممکن است انجام چنین کاری لازم باشد.

هزینه: از آنجایی که اثربخشی همه برند‌های یک نوع داروی ضدافسردگی تقریبا معادل هم است،  امتحان کردن شکل ژنریک ارزان‌تر دارو در ابتدا ضرری ندارد.

ترجیحات شما: هنگامی که شما تا جایی که می‌توانید درباره گزینه‌های درمانی برای افسردگیتان آموختید، دکترتان ممکن است ترجیحات شما از لحاظ سبک زندگی و علائق را هم از لحاظ تجویز دارو مد نظر قرار دهد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->