حرکت جدی بیمارستان منتظریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا؛ فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران!
سرخط خبرها

جمعیت جهان کاهش می‌یابد

  • کد خبر: ۹۱۶۳۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۷
جمعیت جهان کاهش می‌یابد
براساس یافته‌های مطالعاتی که در ژورنال علمی لنست منتشر شده است، جمعیت جهان برای اولین بار در قرن آتی کاهش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حال حاضر جمعیت جهان در حدود ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برآورد می‌شود.

براساس این مطالعه، جمعیت جهان همچنان تا سال ۲۰۶۴ میلادی صعودی باقی می‌ماند و به حدود ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر می‌رسد. اما پس از آن با شروع روند نزولی و در سال ۲۱۰۰ به ۸ میلیارد و ۷۹۰ میلیون نفر کاهش می‌یابد.

۲۳ کشور از جمله ژاپن، تایلند، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، کره جنوبی و ... به دلیل نرخ پایین زاد و ولد و کهولت سن ممکن است با کاهش جمعیت تا ۵۰ درصد مواجه شوند.

چین در حال حاضر پر جمعیت‌ترین کشور جهان است. اما جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری این کشور براساس سرشماری سال ۲۰۱۷ میلادی در سال ۲۱۰۰ به ۷۳۲ میلیون نفر کاهش می‌یابد.

یافته‌های مطالعاتی نشان می‌دهند که روند جهانی جمعیت نزولی است. اما این روند در همه نقاط کره زمین یکسان نیست و در برخی مناطق انتظار افزایش جمعیت نیز وجود دارد. شمال آفریقا، خاورمیانه و حومه صحرای آفریقا از جمله مناطقی هستند که احتمال افزایش ۳ برابری جمعیت در آن‌ها می‌رود.

براساس داده‌های سرشماری سال ۲۰۱۷ جمعیت در این مناطق در حدود یک میلیارد نفر براورد می‌شود که تا سال ۲۰۱۱ می‌تواند به بیش از ۳ میلیارد نفر برسد. در این گزارش همچنین از هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان در حاضر یاد شده است که تا سال ۲۱۰۰ میلادی نیز جمعیت آن به ۲ میلیارد و یکصد میلیون نفر می‌رسد.

کاهش باروری و کاهش جمعیت جهان

آخرین باری که جمعیت جهان روند نزولی را ثبت کرده است به اواسط قرن چهاردهم میلادی باز می‌گردد که به علت شیوع طاعون سیاه بود. اگر برآورد‌های مطالعات منتشر شده در لنست تحقق پیدا کند، جمعیت کره زمین برای اولین بار نه به دلیل قحطی یا همه‌گیری بیماری بلکه به دلیل کاهش باروری روند نزولی پیدا می‌کند.

در این گزارش همچنین اشاره شده است که افزایش سطح تحصیلات دختران و سهولت دسترسی به شیوه‌های پیشگیری نیز موجب کاهش نرخ باروری و کندی نرخ رشد جمعیت شده است.

نرخ زاد و ولد عبارت است از میانگین تعداد فرزندانی که یک زن در طول مدت زندگی خود به دنیا می‌آورد. نرخ زاد و ولد در سراسر جهان به صورت مستمر در حال تنزل است و از ۳۷/۲ در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۶۶/۱ در سال ۲۱۰۰ خواهد رسید. این میزان به طور چشمگیری کمتر از حد مینیموم (۱/۲ کودک برای هر زن) است که برای حفظ تناسب جمعیت در مناطق مختلف ضروری می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->