پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

سندروم فیبرومیالژیا چگونه ایجاد می‌شود؟

  • کد خبر: ۹۱۷۳۶
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
سندروم فیبرومیالژیا چگونه ایجاد می‌شود؟
فیبرومیالژیا سندرمی بلند‌مدت یا مزمن است که می­‌تواند با درد در نقاط مشخص، سختی مفاصل در زمان حرکت، احساس خستگی، اختلال خواب، افسردگی و اضطراب همراه باشد. این نشانه­‌ها و عوارض تنها در صورتی به سندرم فیبرومیالژیا نسبت داده می‌­شوند که با بیماری مشخص و شناخته شده در عضوی از بدن مرتبط نباشند.

به گزارش شهرآرانیوز، فیبرومیالژیا Fibromyalgia اختلالی است که باعث ایجاد درد پراکنده در سراسر بدن، مشکلات خواب، خستگی و مشکلات خلقی می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال به دلیل پردازش غیر طبیعی درد در مغز، معمولا نسبت به افراد دیگر به درد حساس‌تر هستند.

درد به همراه آسیب دیدگی مکرر، خشکی صبحگاهی مفاصل، خستگی بیش از حد، خواب ناکافی، اضطراب، فعالیت بدنی کم، مشکلات تمرکز، مشکلات یادآوری، افسردگی، تهوع و سرگیجه، مشکلات بینایی، درد قاعدگی، درد شکم (از جمله سندروم روده تحریک پذیر)، افزایش وزن، سردرد مزمن، مشکلات پوست، مو و ناخن، انقباض ناگهانی عضلات، ضعف از جمله مهمترین علایم این بیماری است. برخی مواقع درد شدیدی مانند خنجر زدن در بدن رخ می‌دهد. این درد معمولا هشداردهنده است. هنگامی که این درد را احساس کردید، دست از کار بکشید و استراحت کنید.

این سندروم اغلب در ۳.۴ درصد زنان و ۰.۵ درصد مردان دیده می‌شود، اما باید توجه داشت که به علت دشواری تشخیص و درک این بیماری برای افراد مبتلا و پزشکان، آمار و اعداد مرتبط با میزان شیوع این بیماری، تخمینی هستند و نمی‌توان اعداد دقیقی ارایه داد.

علت بروز این سندروم به شکل کامل مشخص نیست، اما به صورت کلی می‌توان سیستم عصبی مرکزی و غیر ارادی، هورمون ها، انتقال دهنده‌های عصبی، دستگاه ایمنی، محرک‌های خارجی، جنبه‌های روانی را به عنوان عوامل بروز این سندرم نام برد.

دستگاه عصبی مرکزی: میزان حساسیت این دستگاه، تعیین کننده میزان درک ما از درد و شدت آن است. برای این منظور، دستگاه عصبی مرکزی از راه‌ها و روش‌هایی استفاده می‌کند که نارسایی آن‌ها می‌تواند منجر به فیبرومیالژیا شود.

انتقال دهنده‌های عصبی: مولکول‌هایی هستند که پیام‌های شیمیایی را بین سلول‌های عصبی منتقل می‌کنند. نقش انتقال دهنده‌های عصبی بسیار پیچیده است. تغییرات در میزان انتقال دهنده‌های عصبی می‌تواند به آشکار شدن نشانه‌های این سندرم کمک کند.

هورمون ها: مولکول‌های انتقال دهنده‌ای هستند که در جریان خون رها می‌شوند تا پیام‌ها و دستورات متنوعی را بین بخش‌های متخلف بدن ما انتقال دهند. احتمال مشاهده اختلالات هورمونی در بیماران مبتلا به سندرم فیبرومیالژیا زیاد است. به عنوان مثال، مشاهده شده که چرخه روزانه هورمون رشد در افراد مبتلا به این سندورم می‌تواند نامنظم باشد.

اختلال خواب: به کاهش کیفیت خواب گفته می‌شود که شامل کاهش زمان خواب، عمق خواب و بیدار شدن‌های متوالی است. افراد مبتلا به فیرومیالژیا معمولا از مشکلات خواب شکایت دارند.

جنبه‌های روانی: مطالعات نشان می‌دهند که مشکلات روانی به بروز فیبرومیالژیا دامن می‌زند. اختلالات روانی در میان افرادی که درگیر فیبرومیالژیا هستند در مقایسه با بیمارانی که از دیگر بیماری‌های روماتولوژیک شکایت دارند، بیشتر است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->