به گزارش شهرآرانیوز، شهردار مشهد گفت: دولت و مجلس باید به این نتیجه برسند که با تخصیص ۱۵ درصدی بودجه به زیارت، مدیریت شهری مشهد نمیتواند زائران را مدیریت کند؛ زیرا مشهد شهری ملی و فراملی است و باید متناسب با آن برایش اعتبار در نظر گرفته شود.
سیدعبدا... ارجائی در حاشیه بازدید از ایسنا درباره وضعیت کنونی گردشگری در مشهد اظهار کرد: شهروندان مشهد پس از حدود ۲ سال درگیری با کرونا با پیامدهایی همچون کاهش زائر و مسافر، آسیب دیدگی شدید اقتصاد شهری، تنگناهای مالی خانوادهها و از دست دادن تعداد زیادی از عزیزان و شهروندان مواجه شدند که با بالا رفتن ضریب واکسیناسیون و رفع شدن برخی از محدودیتها برای دوران پسا کرونا آماده میشوند.
وی ادامه داد: دوران پسا کرونا برای شهری که اقتصاد آن بر مبنای خدمات است و محور این خدمات هم حضور زائر است، میتواند هم تهدید و هم فرصت باشد؛ تهدید از این منظر که نزدیک به ۲۳ ماه است که زیرساختهای شهری به خواب فرو رفته است و اگر به سرعت خود را بازیابی نکند، ممکن است دچار غافلگیری شود؛ همان چیزی که ما در دهه پایانی ماه صفر مشاهده کردیم.
شهردار مشهد افزود: از طرف دیگر این موضوع میتواند فرصت باشد، زیرا عزیزانی که پیش بینی میشود در ماههای پایانی امسال و نیز سال آینده به مشهد سفر داشته باشند، باید آمادگی شهر و مخصوصا آمادگی مردم را کاملا درک کنند و این فرصت بی بدیلی برای مشهد است. من به عنوان خادم الرضا (ع) میتوانم به همشهریان این نوید را بدهم که باید کم کم همه با هم آماده حرکت به سمت دوران جدیدی از فعالیتهای یک شهر زیارتی در فضای پس از کرونا شویم.
ارجائی بیان کرد: سطح هوشیاری و آمادگی خود را بالا ببریم تا بتوانیم میزبانهای خوبی برای مهمانهای امام هشتم (ع) در عرصههای مختلف باشیم. شهردار مشهد با تاکید بر اینکه هیچ کس قصد ندارد مشهد را به پایگاه گردشگری تبدیل کند، تصریح کرد: افزایش ماندگاری زائر در مشهد از ۲.۸ به ۳.۸ روز، افزایش تعداد زائران در مشهد از ۴۰۰ هزار نفر در شبانه روز به ۶۰۰ هزار نفر، افزایش تعداد روزهای پیک مشهد از ۱۹ به ۲۵ روز و در آخر افزایش تعداد زائران در سال از ۳۰ به ۴۰ میلیون نفر هیچ مغایرتی با زیارت ندارد. باید بدانیم که تسهیل عبور و مرور به مشهد در افزایش تعداد زائران امامرضا (ع) تأثیرگذار خواهد بود.
ارجائی ادامه داد: همچنین به عقیده من افرادی که مخالف این موضوع خوانده میشوند، ذاتا مخالف نیستند، بلکه آنها را میتوان افراد نگران نام گذاری کرد و این وظیفه ماست که با آن ها به گفتگو بپردازیم و نگرانی هایشان را رفع کنیم.
وی درباره ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت و اعتراض هتل داران گفت: بر اساس آمار اتحادیه در روزهای پیک حداقل ضریب اشغال هتلها و تختها بیش از ۷۰ درصد نیست. بر این اساس به این نتیجه میرسیم که برخی از زائران از امکانات هتلها استفاده نمیکنند؛ پس باید برای آنها تسهیلات سفر ارزان قیمت را فراهم کرد.
شهردار مشهد گفت: ما همه نوع زائر داریم. برخی از زائران به هتلهای گران قیمت و برخی به زائرسراهای ارزان قیمت نیاز دارند. در مشهد هتل گران قیمت وجود دارد، اما زائرسرای ارزان قیمت کم است. به همین دلیل باید تعداد آنها را افزایش داد.
طیف علاقهمندان به امامرضا (ع) محدود به یک دهک درآمدی خاص نیست و باید برای همه مردم برنامه داشته باشیم. وی گفت: دولت و مجلس باید به این جمع بندی برسند که امروز هزینه های دولت و هزینههای مدیریت شهری در مشهد فقط برای مردم مشهد نیست و مشهد شهری ملی و فراملی است و باید متناسب با آن برایش اعتبار در نظر بگیرند.
دولت و مجلس نباید به هزینه سالانه حضور ۲۰ تا ۳۰ میلیون زائر در مشهد بی تفاوت باشند و باید سهمشان در تأمین هزینههای مشهد را تقبل کنند که این موضوع مطالبه ما است.