ایجاد و توسعه زیرساخت‌های رفاهی برای بانوان مشهدی در شورای ششم انجام حدود ۱۶۰ میلیون سفر با اتوبوس، در شش‌ماهه ابتدایی امسال در مشهد برگزاری نشست «شناسایی رسانه‌های رسمی و غیررسمی فعال در حاشیه شهر و میزان ضریب نفوذ رسانه‌های مشهد در حاشیه شهر» بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی قطعات متروی مشهد نرخ‌نامه ۱۴۰۳ پارکینگ‌های طبقاتی روباز و دارای‌سقف در مشهد اعلام شد مدیریت شهری مشهد پای‌کار برگزاری شایسته دیدار تیم‌های ملی ایران و قطر است ترافیک پرحجم در میدان‌های جمهوری اسلامی و فلسطین و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۹ مهر ۱۴۰۳) پاسخی برای ممنوعیت چادر زدن در سطح شهر مشهد | شهرداری در بوستان غدیر میزبان زائران است ساخت جمعه بازار خودروی مشهد تا پایان دوره ششم مدیریت شهری فقر در اعتبارات حوزه آبخیزداری شهرستان مشهد رفع چالش‌های اجرایی در حریم مسیل‌های شهر مشهد علت آلودگی هوای امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) مشهد چیست؟ هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (۹ مهر ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: خدمات شهرداری ویترین خدمات نظام جمهوری اسلامی است + فیلم مدیر عامل موسسه فرهنگی شهرآرا: «مشهد چهره» بزرگترین سند روایت مشهد الرضا(ع) است + فیلم اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد برگزار شد + فیلم ویدئو | اجتماع بزرگ مردمی «حزب الله زنده است» در مشهدمقدس (۸ مهر ۱۴۰۳) شهروند خبرنگار | درخواست شهروند مشهدی برای احداث جمعه بازار + پاسخ منشأ آلودگی هوای امروز مشهد فعالیت ۲ کانون خارجی گردوغبار است (۸ مهر ۱۴۰۳) برگزاری سومین جلسه هیئت دوام ثامن مشهد با محوریت اخلاق و مهدویت و گرامیداشت یاد شهید سید حسن نصرالله فضاسازی شهر مشهد متناسب با شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان ۱.۲ میلیون مترمربع از معابر شهر مشهد روکش آسفالت شده است
سرخط خبرها

جای خالی مشارکت مردمی در مدیریت پسماند روستایی

  • کد خبر: ۹۲۱۱۰
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
جای خالی مشارکت مردمی در مدیریت پسماند روستایی
علی‌اکبر عنابستانی - مدرس جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی

امروزه افزایش رفت وآمد در مکان‌های روستایی برای زندگی و گذراندن اوقات فراغت، به ویژه در فصل بهار و تابستان، باعث وجود حجم انبوهی از زباله‌های پراکنده در روستا‌ها و از طرفی منجر به بحران جدی و جدیدی در سکونتگاه‌های روستایی شده است.

این مسئله ضرورت حفظ محیط زیست را در روستا ازطریق مدیریت پسماند دوچندان می‌کند. تغییر در کیفیت زندگی مردم روستا موجب تغییر در کمیت و کیفیت پسماند تولیدی در روستا‌ها شده است؛ لذا حفظ محیط زیست روستا‌ها ازجمله ضرورت‌های توسعه روستایی محسوب می‌شود.

یکی از مسائلی که محیط زیست روستا‌ها را تهدید می‌کند، بی توجهی به نحوه جمع آوری و دفن زباله‌ها در محیط روستایی است.

ازاین رو باتوجه به رابطه تنگاتنگ بهداشت و توسعه در همه جوامع، به ویژه در جوامع روستایی، نقش مؤثر جمع آوری و دفع اصولی پسماند‌ها در ارتقای وضعیت بهداشت محیط روستا‌ها بیش از پیش به چشم می‌آید.

مقدار پسماند تولیدی در هر روستا به اندازه‌ای نیست که برای هرکدام از روستا‌ها طرح مدیریت پسماند جداگانه‌ای ارائه شود و این کار از نظر اقتصادی هیچ گونه توجیهی ندارد. روش‌های متفاوتی برای دفع زباله‌ها در نواحی روستایی مطرح است؛ مانند زباله سوزی، دفن، بازیافت، تبدیل و... که باتوجه به حجم زیاد زباله‌های روستایی دفن بهداشتی می‌تواند راه حل مناسبی برای روستا‌ها باشد.

البته گزینه‌های دیگر نیز مردود نیستند؛ بنابراین دفن بهداشتی زباله یکی از راهکار‌های مدیریت زباله در مناطق روستایی محسوب می‌شود.

یکی دیگر از اجزای ضروری برای اجرای موفق برنامه‌های کاهش تولید پسماند، بازیافت و کمپوست، مشارکت عمومی است.

در واقع مدیریت پسماند بدون درنظرگرفتن نقش مردم که تولیدکننده اصلی پسماند هستند، ممکن نخواهد بود. مشارکت عمومی در برنامه‌های بازیافت، نرخ بازیافت را افزایش و هزینه‌های مربوط را کاهش‌ می‌دهد و موجب بهبود کیفیت کالا‌های بازیافتی می‌شود.

طرح تفکیک و جداسازی پسماند‌ها در مبدأ تولید، پایه اصلی بازیافت را تشکیل می‌دهد و عامل اصلی برای اجرایی شدن این طرح در جلب مشارکت و همکاری مردم است.

در حقیقت مدیریت پسماند می‌تواند به کاهش زباله‌های تولیدی و تفکیک پذیری زباله‌های قابل استفاده مجدد کمک شایان توجهی کند و این امر زمانی قابلیت اجرایی دارد که بتوان از ظرفیت‌های مردمی به نحو شایسته استفاده کرد؛ ظرفیت‌هایی که باید با برنامه ریزی، آموزش و تشویق فعال شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->