۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟

  • کد خبر: ۹۲۵۷۸
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟
بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟

با اینکه آتش سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی استان گلستان عصر دیروز خاموش شد، اما همچنان، اما و اگر‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. اینکه بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟ همین چندوقت پیش یکی از کارشناسان جنگلداری آمار عجیبی از تعداد آتش سوزی در جنگل‌های کشور داد.

او گفته بود در یک دهه گذشته چهارده هزار آتش سوزی رخ داده است. این آمار را وحیده بهرامی، عضو کارگروه تنوع زیستی کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرده و گفته است: «سالانه یک درصد از سطح جنگل‌های جهان تحت تأثیر پدیده آتش سوزی قرار دارد. عامل ۹۰ درصد از کل آتش سوزی‌های سال‌های گذشته به ویژه در ایران عامل انسانی است. سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار هکتار از منابع طبیعی (جنگل و مرتع) کشور دچار آتش سوزی می‌شوند. در یک دهه گذشته (۹۸-۱۳۸۸) نزدیک به ۱۴۰۰۰ آتش سوزی در جنگل‌های کشور گزارش شده است.»

دیروز هم جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان خبر داده که بیش از ۲۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی طعمه حریق شد و آتش سوزی در ۲ نقطه همچنان ادامه دارد. او گفته وزش باد شدید از عصر روز جمعه در گلستان آغاز شد و یک بار دیگر آتش مهارشده مناطق جنگلی و عرصه‌های مناطق طبیعی گلستان را شعله ور کرد. مردادوشهریور امسال هم چیزی حدود ۱۵ هکتار از گستره‌های جنگلی در گلستان در آتش سوخت.

۲۰ مرداد هم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفته بود؛ نزدیک به ۱۰ هکتار از گستره‌های جنگلی اُرس و شاخه زاد جنگل‌های شهرستان کردکوی و رامیان در آتش سوخته است. مهرماه هم دوباره خبر رسید که ۱۵۰ هکتار از مناطق جنگلی درازنو در گلستان آسیب دیده است. قبل‌تر در خرداد ده هکتار از گندمزار‌های کلاله در همین استان در آتش سوخته بود.

این گندم زار درحالی که کمباین در مزرعه در حال برداشت بود، طعمه آتش شد و افزون بر آن، بیش از ۱۰ هکتار از کاه و کلش باقی مانده در مزرعه هم خاکستر شده است. این آمار و ارقام فقط مربوط به یک بازه زمانی و مربوط به یک استان کشور است. حالا نگاه کنید در یک دهه چند هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور از بین رفته اند. آینده جنگل‌ها و مراتع کشور با این مسیر تلنبار زمین‌ها سوخته و از ریخت انداختن طبیعت است. زمین‌های سوخته بی بازگشتی که هیچ جانداری امیدی به زندگی در آن نخواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->