پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

آشنایی با نکات طلایی برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا

  • کد خبر: ۹۲۶۱۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
آشنایی با نکات طلایی برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا
با آغاز تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشور تعداد زیادی از مردم با سوالات فراوانی در این خصوص مواجه شدند و در این گزارش به چند سوال اساسی در این باره پاسخ داده شده است. دوز سوم واکسن کوید۱۹، یک دوز اضافی از واکسن کروناست که کمک می‌کند قدرت ایمنی به‌دست‌آمده از واکسن کوید۱۹ همچنان در برابر این ویروس مهلک حفظ شود.

ربه گزارش شهرآرانیوز، با آغاز تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشور تعداد زیادی از مردم با سوالات فراوانی در این خصوص مواجه شدند و در این گزارش به چند سوال اساسی در این باره پاسخ داده شده است.

تفاوت دوز سوم و دوز یادآور واکسن چیست؟

آمیتیس رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان در دوز یادآور نوع واکسن را تغییر داد؟، گفت: ترجیحا بهتر است همان واکسنی که در دوز‌های اول و دوم دریافت شده است، در دوز یادآور تزریق گردد و نکته مهم در این خصوص این است که دوز سوم با دوز یاد آور تفاوت دارد و دوز یادآور تقویت کننده سیستم ایمنی است، اما دوزی که قرار است به افراد بالای ۶۰ سال تزریق شود، دوز سوم است نه دوز یادآور؛ چرا که بر طبق مشاهدات به این نتیجه رسیدیم که در افراد بالای ۶۰ سال که دو دوز واکسن سینوفارم را تزریق کرده اند، آنتی بادی به مقدار زیادی ایجاد نشده و مقدار آن هم به سرعت افت می‌کند.

وی ضمن اشاره به اینکه این مسئله برای افراد بالای ۶۰ و بیماران نقص ایمنی بیشتر است و از این رو برای اشخاص زیر ۶۰ سال توصیه‌ای جهت تزریق دوز سوم نداریم، ادامه داد: ما قصد داریم این دوز را به عنوان دوز سوم خود واکسن تزریق کنیم تا ایمنی اولیه خوبی ایجاد شود و سپس ممکن است برای دوز یادآور بگوییم می‌توانند نوع و پلتفرم واکسن خود را تغییر دهند، اما در حال حاضر باید واکسن از همان نوعی باشد که در دوز‌های اول و دوم تزریق شده و نمی‌توان نوع آن را تغییر داد.

فاصله مناسب بین تزریق دوز دوم و سوم

دبیر متخصصین عفونی کشور در خصوص فاصله مناسب بین تزریق دوز دوم و سوم افزود: برای اشخاص بالای ۶۰ سال توصیه می‌شود که ۴ ماه بعد از تزریق دوز دوم دوز سوم را تزریق کنند و این زمان در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای یک ماه است و آن‌ها باید یک ماه بعد از تزریق دوز دوم دوز سوم را دریافت کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا توصیه می‌شود که افراد تست آنتی‌بادی بدهند و آن‌هایی مقدار آنتی‌بادی کمی داشتند به تزریق دوز سوم اقدام کنند؟، اظهار کرد: بهتر است همه افراد بالای ۶۰ سال که واکسن از نوع ویروس کشته شده زده اند، دوز سوم را دریافت کنند چرا که این تصمیم بر اساس مطالعاتی که در کشور ایران و حتی سایر کشور‌ها انجام شده، گرفته شده است و خود کشور چین هم اعلام کرده است که واکسن سینوفارم برای افراد ۱۸ تا ۶۰ سال کارایی دارد و همچین در صورت تشکیل آنتی‌بادی هم به سبب جهش‌هایی که در ویروس رخ می‌دهد، نیاز به مقدار آنتی‌بادی قابل توجهی است.

ضرورت تزریق دوز یادآور برای همه افراد بالای ۱۸ سال

حمید عمادی کوچک در گفتگو با میزان در خصوص ضرورت تزریق دوز یادآور برای همه افراد بالای ۱۸ سال گفت: از آنجایی که ممکن است به سبب ایجاد جهش جدید اومیکرون در جهان شاهد یک اپیدمی دیگر باشیم و همچنین با توجه به اینکه تنها سلاح ما برای مقابله با ویروس کووید واکسن است تصمیم گرفتیم که همه افراد بالای ۱۸ سال دوز یادآور تزریق کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ضمن اشاره به اینکه دیده شده است که ابتلا به این سویه جدید در افرادی که واکسینه شده بودند، شدید نبوده و علت جدی شدن این ویروس در کشور آفریقای جنوبی عدم پوشش بالای واکسیناسیون بوده است، ادامه داد: در صورت تزریق واکسن با گذشت ۶ ماه سطح آنتی بادی افت می‌کند و میزان ایمنی بخشی واکسن کاهش می‌یابد و برای اینکه میزان اثربخشی واکسن‌ها در بدن مردم کشورمان همچنان بالا باشد و بتوانیم در صورت بروز اپیدمی با آن مقابله کنیم و مانع از این شویم که موج جدید بیماری مانند موج قبلی جدی و خطرناک باشد، این تصمیم را گرفتیم.

چه واکسنی برای تزریق در دوز یادآور مناسب است؟

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که چه واکسنی برای تزریق در دوز یادآور مناسب است؟، توضیح داد: در دوز بوستر محدودیت‌ها کمتر شده است و اینکه دقیقا برای هر فردی با توجه به نوع واکسنی که تزریق کرده است چه نوع واکسنی برای دوز بوستر مناسب است در آینده مشخص می‌شود، اما به طور کلی واکسن‌هایی برای تزریق دوز یادآور مناسب هستند که عوارض کمتری ایجاد می‌کنند. نظیر سینوفارم، پاستووک و برکت که عارضه بسیار کمی برای دریافت کنندگان به وجود آوردند و در عین ایمنی بخشی مناسب کم خطرترین واکسن‌ها بوده اند.

بهترین واکسن برای تزریق در دوز سوم کدام است؟

مسعود مردانی در گفتگو با میزان در پاسخ به این سوال که بهترین واکسن برای تزریق در دوز سوم کدام است؟، گفت: توصیه اصلی ما این است که همه افرادی که دو دوز واکسن را دریافت کرده اند در موعد مقرر اقدام به تزریق دوز سوم کنند چرا که ثابت شده است که بین ۴ تا ۶ ماه بعد از دریافت دوز دوم سطح آنتی بادی افت می‌کند و از این رو افراد در معرض ابتلا قرار می‌گیرند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: این امر که بهترین واکسن برای تزریق در دوز سوم کدام است به این موضوع بستگی دارد که افراد در دوز‌های اول و دوم چه نوع واکسنی را تزریق کرده اند و اگر همان واکسنی که در دوز‌های اول و دوم مورد استفاده قرار دادند، در دسترسشان است بهتر است همان را دریافت کنند و چنانچه آن واکسن در دسترس نبود این امکان وجود دارد که از پلتفرم‌های دیگر استفاده نمایند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به اینکه در برخی موارد تغییر نوع واکسن در دوز سوم سبب افزایش میزان سطح آنتی بادی آزاد شده می‌گردد، افزود: بیشتر مردم ما واکسن سینوفارم که نوع ویروس غیرفعال شده است را تززیق کرده اند و اگر این واکسن در اختیارشان قرار گرفت می‌توانند مجددا همان را دریافت کنند و چنانچه در دسترسشان نبود این امکان وجود دارد که از واکسن‌هایی با پلتفرم‌های دیگر همچون آسترازنکا، اسپایکوژن و پاستووک که واکسن پروتئینی است و به نظر می‌رسد، اثربخشی مناسبی داشته باشد، استفاده کنند.

منبع:  جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->