آخرین وضعیت بازار سرمایه | رشد ۵۰ هزار واحدی بورس (۱۸ دی ۱۴۰۳) سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس: افزایش خودسرانه قیمت نان توجیه ندارد خراسان رضوی رتبه دوم تولید تخم‌مرغ کشور را دارد قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ | بیت‌کوین دوباره اوج گرفت قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ ریزش قیمت دلار تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ (۱۸ دی ۱۴۰۳) مهشید اشتری، نفر اول بخش بانوان در جدیدترین رنکینگ تنیس روی میز جهانی وام مسکن زوجین کفاف خرید چند متر خانه را می‌دهد؟ سود سهام عدالت معوقه چقدر است؟ | جزئیات مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال ارزش تخلفات کشف‌شده در حوزه کشاورزی خراسان رضوی است قیمت خودرو در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | پژو پارس، شاهین، رانا، ساینا، جک و لاماری چقدر قیمت خورد؟ + جدول قیمت‌ها تولید ماهی‌های زینتی در شهرستان مشهد ۲۰ درصد افزایش یافت قراردادهای کارموقت و کارمعین کارگران دوره آزمایشی ندارند قیمت طلای جهانی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸‌ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آیا مزد ۱۴۰۴ کارگران در جلسه امروز شورای عالی کار (۱۸ دی ۱۴۰۳) تعیین می‌شود؟ بار سنگین فقر بر دوش مستأجران قالیبافان چگونه از مستمری بازنشستگی و ازکارافتادگی بهره‌مند می‌شوند؟ رجیستری آیفون در سامانه جامع تجارت آغاز شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: آزادسازی معادن منجمد شده را پیگیری می‌کنیم کاهش ۰.۴ درصدی نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل تغییر سهامداران مستقیم شرکت تولیدکننده روغن خوراکی بهشهر تکذیب شد گرانفروشی و عدم درج قیمت، در صدر تخلفات لاستیک فروشان مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) اطلاعیه جدید عرضه خودرو‌های وارداتی منتشر شد | آغاز ثبت‌نام از امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی قیمت روز موبایل‌های شیائومی (۱۷ دی ۱۴۰۳) محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ممنوعیت فروش نان به نرخ آزاد در نانوایی‌های دولتی افت ۶۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) نشست شورای عالی کار فردا (۱۸ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود سقف‌شکنی شاخص هم‌وزن، بورس را مثبت کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پول‌هایتان را به باد ندهید!

  • کد خبر: ۹۳۱۷
  • ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۵
پول‌هایتان را به باد ندهید!
چرا رئیس بانک مرکزی درباره سفته‌بازها به مردم هشدار داد؟
یوسف انصاری - یکی از نگرانی‌های همیشگی افرادی که پس انداز می‌کنند، کم شدن ارزش پس اندازشان است. قطعا ۱۰ میلیون تومان امسال، قدرت خرید ۱۰ میلیون تومان سال گذشته را ندارد و با گذشت زمان باز هم از ارزشش کم خواهد شد. برای همین است که خیلی‌ها تصمیم می‌گیرند به جای پول نقد، پس اندازشان را به صورت طلا، سپرده‌های بانکی، سهام، اوراق بهادار و... نگه دارند. این روز‌ها با تکان خوردن قیمت دلار و یورو، خیلی‌ها وسوسه شده اند که پولشان را به ارز تبدیل کنند تا هم ارزشش حفظ شود، هم بتوانند در بالاترین نقطه آن را بفروشند و به ریال تبدیل کنند و دوباره با ارزان شدن قیمت ارز، دلار یا یورو بخرند و این طوری سرمایه شان زیادتر شود. کاری که در بازار مالی به آن سفته بازی می‌گویند. اما دیروز رئیس بانک مرکزی درباره سفته بازی هشدار مهمی به مردم داد. همین موضوع بهانه‌ای شد تا در مطلب امروز کمی بیشتر از سفته بازی و آسیب‌های آن بنویسیم.

مردم مراقب باشند
عبدالناصر همتی گفت: «مجموعه ذخایر بانک این اجازه را می‌دهد که با رصد تحرکات بازار ارز، هرگونه تلاش برای سفته بازی را خنثی کند و هم زمان اجازه دهد که روند عادی عرضه و تقاضای ارز، نرخ آن را تعیین کند. روز‌های گذشته و امروز، همچنان بانک مرکزی در بازار ارز حضور فعال دارد؛ زیرا مدیریت بازار ایجاب می‌کند که به عنوان بازارساز اصلی نیاز‌های واقعی را تأمین کرده و مازاد عرضه ارز را نیز مطابق ماه‌های گذشته جمع آوری و به ذخایر کشور اضافه کند. روند گذشته و منطقی در بازار ادامه پیدا خواهد کرد؛ مردم مراقب سرمایه‌های خود باشند تا از ناحیه سودجویان و سفته بازان آسیب نبینند.» این در حالی است که می‌بینیم کم کم خبر‌های هیجانی مربوط به افزایش قیمت دلار در فضای مجازی زیاد می‌شود؛ خبر‌هایی که کارشان هل دادن مردم به سمت این بازارهاست.

سفته باز‌ها چطور سرمایه ما را بالا می‌کشند؟
شاید بپرسد چه ایرادی دارد وقتی دلار می‌خواهد گران شود، ما دلار بخریم؟ موضوع اینجاست که دلال‌ها نمی‌خواهند مردم عادی از این نوسانات سود ببرند. آن‌ها خودشان در کف قیمت مقدار زیادی ارز می‌خرند، بعد خبرسازی می‌کنند و در بازار جو ایجاد می‌کنند تا مردم به خرید تحریک شوند. با ایجاد تقاضا، قیمت ارز بالا می‌رود. اینجا زمانی است که آن‌ها ارزهایشان را به خریداران تازه واردشده می‌فروشند و سود می‌کنند. بعد دست از خریدوفروش می‌کشند. وقتی خریدار کم شود، قیمت پایین می‌آید. گروهی که ارز را گران خریده اند، ضرر می‌کنند و می‌خواهند سریع‌تر ارزشان را بفروشند، ولی خریدار کم است. پس راضی می‌شوند ارز را با قیمت پایین به دلال بفروشند. وقتی قیمت پایین آمد، دلال‌ها دوباره این چرخه را تکرار می‌کنند و دوباره سود می‌برند و یک عده ضرر می‌کنند. این جنس بازی دادن‌ها فقط مختص دلالان ارز نیست و در بازار طلا، خودرو، زمین و... هم مشابه آن وجود دارد.

پس با پس اندازمان چه کار کنیم؟
با پس اندازتان هر کار می‌کنید، ریسک نکنید! یعنی آن را برای سود کوتاه مدت وارد این بازار و آن بازار نکنید. اگر دوست دارید، طلا، دلار یا سهام و زمین بخرید، ولی نه به این امید که تا گران شد، بفروشید و دوباره تا ارزان شد، بخرید. بگذارید پس اندازتان در آن بازار رشد منطقی داشته باشد. به بازاری که می‌بینید مدام بالا و پایین می‌شود، وارد نشوید. اگر می‌بینید بازار ارز آشفته است، بروید طلا بخرید و مطمئن باشید سال بعد سود خواهید کرد و ارزش پولتان حفظ شده است. اگر بازار طلا آشفته است، بروید در زمین سرمایه گذاری کنید. اگر بازار زمین اوضاع مطلوبی ندارد، بروید سهام پتروشیمی و امثال آن را بخرید که همیشه در درازمدت سود مناسب داشته است. خلاصه هر وقت دیدید در فضای مجازی دارند به یک بازار جو می‌دهند و آن را هیجانی می‌کنند، دورش را خط بکشید و بروید سراغ بازار‌های امن و کم ریسک.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->