چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری چهار آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضا تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات
سرخط خبرها

«توصیه درمانی» برای امیکرون!

  • کد خبر: ۹۳۳۰۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
«توصیه درمانی» برای امیکرون!
فاطمه رافع - معاون سردبیر در حوزه اطلاعات و اخبار

سویه جدید کرونا که سازمان بهداشت جهانی از آن با عنوان «واریانت نگرانی» نام برده است، اگرچه قدری دیرتر از برخی کشور‌های جهان، سرانجام به ایران و به‌تبع آن، به شهر ما یعنی مشهد هم آمد. سرعت عجیب‌وغریب گسترش این سویه که در یکی‌دو روز شمار مبتلایان شناسایی‌شده‌اش در کشور به بیش از ۱۸۰۰ نفر رسید، چندروزی است که به گفته مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تعداد مبتلایان سرپایی و بستری‌شدگان را در خراسان‌رضوی به‌طرز چشمگیری افزایش داده است.

حالا بیم آن می‌رود که با ادامه روند کنونی و گسترش سویه جدید موسوم به امیکرون، ظرف سه‌چهار هفته رنگ کرونایی مشهد و خراسان‌رضوی بار دیگر قرمز شود و در نخستین‌ماه آخرین فصل سال، ما را درگیر شبیخون زمستانی‌اش کند.

سویه جدید کرونا هنوز هم چندان شناخته‌شده نیست و خبر‌های ضدونقیضی از میزان گسترش، عفونت‌زایی و مرگ‌ومیر آن به گوش می‌رسد، اما گویا امیکرون بیش از ۳۰ جهش داشته و همین مسئله قدرت انتقال آن را ۵ تا ۸ برابر بیشتر کرده است. به‌عبارتی، فرد مبتلا به این سویه جدید ممکن است دست‌کم ۴۰ نفر را آلوده کند که از این تعداد احتمالا ۵ یا ۶ نفر تسلیم مرگ خواهند شد.

تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، پرهیز از دورهمی‌ها، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و... از راهکار‌هایی است که برای پیشگیری از گسترش بیشتر این بیماری بر آن تأکید و توصیه می‌شود. در این راستا مسئولان خراسان‌رضوی هم «تشدید دستورالعمل‌های بهداشتی، آمادگی کامل برای رویارویی درمانی و فعال‌کردن بخش‌های مختلف» را سیاست استان در مواجهه با سویه جدید کرونا اعلام و بر لزوم افزایش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس، اصناف، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و... تأکید کرده‌اند.

با همه این تفاصیل، عقب‌نشینی موقت کرونا پس از موج پنجم، عادی‌انگاری این بیماری را به‌دنبال داشته است و گویی فراموش کرده‌ایم که «کرونا هنوز تمام نشده است». تصورمان هم این است که واکسن برایمان ایمنی مطلوبی به همراه دارد، غافل از آنکه بخشی از این ایمنی نسبی را به ثمن ازدست‌رفتن جان‌هایی به دست آورده‌ایم که هریک از آن‌ها عزیز خانواده‌ای بودند.

داده‌های رسمی حکایت از آن دارد که میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، فقط حدود ۴۶ درصد مردم این شیوه‌نامه‌ها را رعایت می‌کنند.

این را هم اضافه کنید که جمعیت زیر ۱۲ سال کشور و نیز خراسان‌رضوی و همچنین بخشی از جمعیت بالای ۱۸ سال هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند که این موضوع هم رویارویی ما را با بیماری دشوارتر می‌کند.

تجربه رویارویی با ۵ موج پیشین کرونا و آمار‌های مرگ‌ومیر روزانه تا حدود ۷۰۰ نفر، نشان می‌دهد که در چنین وضعیتی فقط «توصیه‌درمانی» نمی‌تواند راهکار مقابله با امیکرون باشد. جلوگیری از گسترش بیشتر این سویه جدید نیازمند قرنطینه زودهنگام است و مسئولان استانی باید در این زمینه جدیت بیشتری داشته باشند.

لازم است که همین امروز جلو انتشار امیکرون گرفته شود تا شاهد تکرار خاطره تلخ روز‌های جولان کرونا در موج پنجم نباشیم. پس آقایان مسئول! همین امروز برای نحوه بازگرداندن قرنطینه و حدود و ثغورش فکری کنید که فردا شاید دیر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->