رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا

  • کد خبر: ۹۳۳۱۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا
کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

هیولای دریایی که اوایل عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کرد، به طور غیرمنتظره بسیار بزرگ است و نشانگر این موضوع است که این جانوران از نظر تکاملی با سرعت بالایی به این اندازه بدن رسیده اند. این کشف نشان می‌دهد که ماهی خزنده سانان یا ایکتیوسور‌ها (گروهی از خزندگان دریایی به شکل ماهی که در دریا‌های عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کردند) در طول فقط ۵/۲ میلیون سال، به این اندازه عظیم رسیده اند.

برای درک بهتر این موضوع، باید بدانید که حدود ۹۰ درصد از تاریخ ۵۵ میلیون ساله نهنگ‌ها طول کشید تا آن‌ها به اندازه‌های بزرگی برسند که ایکتیوسور‌ها در یک درصد ابتدایی تاریخ ۱۵۰ میلیون ساله خود به آن رسیدند. لارس اشمیتز، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «ایکتیوسور‌ها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به نهنگ‌ها به اندازه‌های بزرگ رسیدند و این اتفاق زمانی رخ داد که جهان از انقراض ویرانگری درحال احیا بود (در پایان دوره پرمین). این نشانه‌ای از انعطاف پذیری زندگی است و نشان می‌دهد اگر شرایط محیطی مناسب باشد، تکامل می‌تواند با سرعت بالایی اتفاق افتد و حیات می‌تواند دوباره احیا شود.»

پژوهشگران برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ متوجه فسیل‌های ایکتیوسور‌ها شدند که در صخره‌های کوه‌های آگوستا در شمال غربی نوادا گیر کرده بود. اشمیتز گفت: «تن‌ها چند مهره از سنگ بیرون زده بود، اما مشخص بود حیوان بزرگی بوده است.» پژوهشگران سرانجام در سال ۲۰۱۵ موفق شدند به کمک هلی کوپتر آن را به طور کامل از میان سنگ‌ها بیرون آورند. فسیل‌های باقی مانده شامل جمجمه، شانه و زائده باله مانند بود که به موزه تاریخ طبیعی لس آنجلس منتقل شد و در آنجا آماده سازی و تجزیه و تحلیل آن انجام شد.

پژوهشگران به تازگی در مجله معتبر Science گونه جدیدی را گزارش کردند که Cymbospondylus youngorum نام گرفته است. این خزنده دریایی که آرواره‌های بسیار بزرگی داشت، ۲۴۷ میلیون سال پیش در دوران تریاسه زندگی می‌کرد. جانور مذکور نیز همچون دیگر موجودات آن زمان، عجیب بود. اشمیتز می‌گوید: «حیوانی را تصور کنید که مانند اژد‌های دریایی است، بدنی دوکی شکل و بسیار بلند و اندام‌هایی که به شکل باله درآمده اند و دمی بلند.»

پژوهشگران دریافتند که با جمجمه‌ای به طول تقریبا دو متر، طول بدن C. youngorum بالغ می‌توانسته به ۱۷ متر یا بزرگ‌تر از یک نیمه تریلر برسد. زمانی که این جانور ۴۵ تُنی زنده بود، در اقیانوس جهانی پانتالاسا در سواحل غربی آمریکای شمالی زندگی می‌کرد. براساس اندازه و شکل دندان هایشان احتمالا ایکتیوسور‌های کوچک تر، ماهی و احتمالا ماهیان مرکب را می‌خورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->