در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد
سرخط خبرها

چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟

  • کد خبر: ۹۷۲۰۰
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۳
چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟
پژوهشگران برای درک علت اینکه چرا نهنگ‌ها بر اثر آب گرفتگی مجاری تنفسی خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله را بررسی و علت این موضوع را کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، «زومیت» می‌نویسد: دانشمندان ساختار آناتومیکی جدیدی را کشف کرده اند که به نهنگ‌هایی که به روش تغذیه جهشی تغذیه می‌کنند، اجازه می‌دهد تا بدون خفه شدن مقدار زیادی آب را وارد دهان خود کنند. تغذیه جهشی رفتاری است که طی آن نهنگ پس از حرکتی رو به جلو در راستای افقی یا عمودی با سرعت بالا، مقدار زیادی طعمه و آب را وارد دهان خود می‌کند.

نهنگ گوژپشت، نهنگ مینکی و نهنگ‌های دیگر برای گرفتن طعمه از روش مذکور استفاده می‌کنند. دهان آن‌ها تقریبا ۹۰ درجه باز می‌شود و حجم آبی را که وارد دهان می‌کنند به اندازه‌ای است که کل بدن آن‌ها را پر می‌کند. کلسی گیل، جانورشناسی که در دانشگاه بریتیش کلمبیا، فیزیولوژی نهنگ‌ها را مطالعه می‌کند، گفت: «این باورنکردنی است. تصور کنید انسان کاملی را درون دهان خود بگذارید.»

وقتی آب وارد دهان نهنگ می‌شود، کیسه گلویش گشاد می‌شود و موجب می‌شود نهنگ شبیه بچه قورباغه پُف دار به نظر برسد. پس از حدود یک دقیقه، کیسه گلو از حالت متورم خارج می‌شود، زیرا بیشتر آب از دهان نهنگ خارج می‌شود و دوباره به اقیانوس ریخته می‌شود.

ماهی‌های کوچک و کریل‌ها در صفحه شانه‌ای نهنگ (صفحاتی از کراتین که از سقف دهان نهنگ آویزان هستند و شبیه مو‌های روی مسواک هستند) به دام می‌افتند و بلعیده و وارد معده نهنگ می‌شوند.

رورکوال‌ها از طریق تغذیه جهشی هر روز هزاران پوند غذا می‌خورند و این راهبرد تغذیه‌ای به آن‌ها کمک می‌کند جثه بزرگ خود را حفظ کنند. وزن نهنگ‌های آبی می‌تواند به بیش از ۳۰۰ هزار پوند (۱۳۶ تن) برسد.

دکتر گیل و همکارانش برای تعیین این موضوع که چگونه نهنگ‌ها به طور ایمن غذای خود را می‌خورند و خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله مرده را بررسی کردند. وقتی دهان اولین نهنگ را باز کردند، از آنچه می‌دیدند، متحیر شدند. دکتر گیل گفت: «اگر در آینه به پشت گلوی خود نگاه کنید، فضای خالی بزرگی را می‌بینید، اما زمانی که به پشت دهان این نهنگ نگاه می‌کردیم، فضایی وجود داشت که با بافت پوشیده شده بود و ما فکر کردیم که این منطقی نیست. غذا باید از این محل عبور کند، اما چرا به این شکل مسدود است؟»

پژوهشگران با دستکاری و تشریح توده عضله و بافت (درپوش دهانی) به این نتیجه رسیدند که زمانی که حیوان در حال استراحت است، درپوش جلوی گلو را می‌گیرد. گلو ساختار لوله مانندی است که به مجاری گوارشی و تنفسی منتهی می‌شود. هنگامی که نهنگ برای غذا خیز برمی دارد، درپوش دهانی از هر دو مجرا در برابر آب گرفتگی و موجوداتی که حیوان وارد دهان کرده است، محافظت می‌کند.

برای اینکه نهنگ غذا را بخورد، درپوش دهانی باید جابه جا شود. پژوهشگران بار دیگر با دستکاری و تشریح متوجه شدند که وقتی حیوان برای بلعیدن وعده غذایی آماده می‌شود، درپوش دهانی به سمت بالا می‌رود تا از مجرای تنفسی فوقانی شامل حفره‌های بینی و سوراخ بینی محافظت کند. در همین حین، حنجره (ساختاری درون گلو که از ورودی ریه‌ها محافظت می‌کند) بسته می‌شود و به سمت پایین حرکت و دستگاه تنفسی تحتانی را مسدود می‌کند. به عبارت دیگر، هنگام بلع، حلق فقط به دستگاه گوارش ختم می‌شود و مجاری هوایی فوقانی و تحتانی محافظت می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->