غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قسمت تازه‌ای از بدن انسان کشف شد

  • کد خبر: ۹۳۴۶۸
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵
قسمت تازه‌ای از بدن انسان کشف شد
دانشمندان به تازگی قسمتی از بدن انسان را کشف کرده اند که پیش از این هرگز شرح داده نشده بود؛ لایه عمیقی درون عضله ماستر (ماهیچه جَوشی یا عضله جونده) که فک پایین را بالا می‌برد و برای عمل جویدن حیاتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، در کتاب‌های درسی آناتومی مدرن آمده است که ماهیچه ماستر ۲ لایه دارد؛ لایه عمقی و لایه سطحی. نویسندگان این مطالعه در مقاله اخیرشان نوشته اند: «متون تاریخی علم پزشکی به احتمال وجود لایه سوم اشاره کرده اند، اما درباره موقعیت آن بسیار متناقض هستند.»

بنابراین پژوهشگران تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا عضله برجسته فک ممکن است همان طور که در متون تاریخی آمده است، لایه پنهان و بسیار عمیقی داشته باشد. آن‌ها برای انجام این کار ۱۲سر جسد انسان را که در فرمالدهید نگهداری شده بود، تشریح کردند. آن‌ها همچنین از ۱۶جسد تازه سی تی اسکن تهیه کردند و اسکن ام آرآی یک فرد زنده را نیز بررسی کردند.

پژوهشگران از طریق این بررسی‌ها توانستند لایه سوم عضله ماستر را شناسایی کنند که از نظر تشریحی متمایز بود.

این لایه عمیق از زائده گونه‌ای (برآمدگی استخوانی که بخشی از استخوان‌های گونه را تشکیل می‌دهد و می‌توان آن را درست جلو گوش احساس کرد) تا زائده غرابی (برآمدگی مثلثی شکل در استخوان فک پایین) امتداد دارد. سیلویا مزی، نویسنده نخست مقاله از گروه زیست پزشکی دانشگاه بازل سوئیس، گفت: «این بخش عمقی عضله ماستر از نظر مسیر و عملکرد به روشنی از ۲ لایه دیگر متمایز است.»

پژوهشگران در گزارش خود نوشته اند: «براساس آرایش فیبر‌های عضلانی، این لایه عضلانی احتمالا با بالابردن و جمع کردن زائده غرابی، به ثبات فک پایین کمک می‌کند.»

به گفته‌ی مزی، لایه عضلانی تازه کشف شده فقط قسمت عضله ماستر است که می‌تواند استخوان فک را به سمت عقب بکشد.

دکتر ینس کریستوف تورب، نویسنده ارشد مقاله، گفت: بیشتر چنین فرض می‌شود که پژوهش‌های آناتومیکی در ۱۰۰سال گذشته از هیچ کوششی فروگذار نکرده و همه چیز را کشف کرده است. یافته ما کمی شبیه پیداکردن گونه جدیدی از مهره داران توسط جانورشناسان است.

آن‌ها بیان کردند که این کشف از نظر بالینی نیز می‌تواند مهم باشد. زیرا آگاهی از این لایه عضلانی به پزشکان کمک می‌کند تا هم جراحی‌های آن ناحیه از فک را بهتر انجام دهند و هم وضعیت مرتبط با مفصل متصل کننده استخوان فک به جمجمه را بهتر درمان کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->