باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

۶ علت تعریق شبانه مردان چیست؟ +نحوه درمان

  • کد خبر: ۹۳۶۶۵
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴
۶ علت تعریق شبانه مردان چیست؟ +نحوه درمان
تعریق‌های شبانه که به نام هایپرهیدروزیس خواب نیز شناخته می‌شوند، همان گونه که از نام آن‌ها مشخص است به تعریق بیش از حد شبانه و در خواب گفته می‌شود. این شرایط موجب خیس شدن کالای خواب، مانند روبالشی و ملحفه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر حتی زمانی که هوا گرم نیست یا پتوی ضخیمی روی خودتان نکشیده اید هم خیس عرق از خواب بیدار می‌شوید، ممکن است تعریق شبانه تان دلیل پزشکی داشته باشد.
این امر می‌تواند مایه‌ی نگرانی فرد شود و مسلماً آزاردهنده هم هست. برای تعریق شبانه مردان دلایل پنهان متعددی وجود دارد، از فشار‌های روانی گرفته تا مشکلات مزمن جسمانی.
در ادامه با علل تعریق شبانه در مردان و نحوه درمان آن آشنا خواهیم شد.

۱- اضطراب و نگرانی

تحقیقات نشان داده اضطراب هم به صورت کوتاه مدت و هم به صورت بلند مدت می‌تواند فعالیت غدد عرق بدن را بیشتر کند، امری که می‌تواند به تعریق شبانه بیانجامد.
در حقیقت، فشار‌های روانی یکی از علل شایع تعریق شبانه است. اگر با اضطراب و نگرانی ناشی از چیزی به رختخواب بروید، آشفتگی ذهنی ناشی از آن می‌تواند باعث تعریق شبانه شود.
اگر درگیر اضطراب هستید، احتمالاً علاوه بر تعریق شبانه، علائم جسمانی دیگری هم دارید، از جمله:
تپش قلب
سرگیجه
تنگی نفس
انواع درد‌های بدنی

نحوه درمان: اگر در اضطراب شدیدی به سر می‌برید که مقطعی است، مثلاً به دلیل مشکلی که در محل کارتان پیدا کرده اید، احتمالاً با حل عامل اضطراب، تعریق شبانه‌ی شما هم برطرف خواهد شد.

با این حال، اگر اضطراب تان مزمن است و مدتی است که دچار تعریق شبانه هستید، می‌بایست به یک پزشک مراجعه کنید تا معلوم شود که به اختلال اضطرابی دچار هستید یا خیر. اگر اینگونه باشد نحوه‌ی درمان می‌تواند به صورت تکنیک‌های ریلکسیشن، روان درمانی یا مصرف دارو باشد.

۲- عوارض جانبی دارو‌ها

احتمال اثرگذاری بر غدد عرق بدن و حتی دمای آن در برخی دارو‌ها بیشتر است. برخی از این دارو‌ها عبارتند از:
دارو‌های فشار خون بالا
دارو‌های اِچ‌آی‌وی
دارو‌های ضد افسردگی

نحوه درمان: از آنجایی که شما در حال مصرف دارویی برای رفع یک مشکل دیگر خود هستید، ممکن است وضعیت کمی پیچیده باشد. با این حال، می‌توانید با پزشک خود درباره‌ی تغییر دوز مصرف دارو یا استفاده از یک داروی جایگزین صحبت کنید.

۳- اختلال وقفه تنفسی در خواب

اختلال وقفه تنفسی در خواب یکی از دلایل شایع تعریق شبانه است.
تحقیقی در سال ۲۰۱۳ نشان داد نزدیک به ۳۰ درصد از مردانی که به اختلال وقفه تنفسی در خواب دچار بودند، تعریق شبانه نیز داشتند، در حالی که این میزان در میان مردانی که به این اختلال دچار نبودند، تنها ۹ درصد بود.
اختلال وقفه تنفسی باعث توقف گاه به گاه تنفس فرد در هنگام خواب می‌شود، امری که می‌تواند به افزایش سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن بیانجامد.
هورمون کورتیزول این احساس را به بدن می‌دهد که در حال ورزش و فعالیت است، گرچه شما به خوابی عمیق فرو رفته اید. همین امر می‌تواند باعث تعریق شبانه شود.

اختلال وقفه تنفسی علاوه بر تعریق شبانه می‌تواند با نشانه‌های دیگری هم همراه باشد، از جمله:

احساس خواب آلودگی در طول روز
خروپف
خشکی دهان یا گلو درد در هنگام صبح
پریدن از خواب با نفس تنگی یا احساس خفگی

نحوه درمان: اگر احتمال می‌دهید که به اختلال وقفه تنفسی دچار باشید، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
پس از آن، نحوه درمان می‌تواند ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند کاهش وزن (درصورت داشتن اضافه وزن)، انجام ورزش و پرهیز از مصرف الکل باشد.
در موارد شدید، ممکن است لازم باشد هنگام خواب از یک دستگاه سی پپ (یا فشار جریان هوای مثبت دائمی) استفاده کنید تا تنفس تان در تمام طول شب بدون وقفه باشد.

۴- تعریق شدید بدن (هایپر هیدروز)

هایپرهیدروز یک مشکل پزشکی است که در آن عصب‌های کنترل کننده‌ی غدد عرق فعالیت افراطی پیدا می‌کنند، امری که باعث تولید بیش از اندازه‌ی عرق از آن‌ها می‌شود.
این مشکل بسیار شایع است و نشانه‌ی اصلی آن یعنی تعریق شدید می‌تواند در طول روز یا شب رخ دهد.

نحوه درمان: روش‌های مختلفی برای کاهش تعریق بدن وجود دارد، از جمله:
استفاده از محصولات ضد تعریق موضعی
مصرف دارو‌های مسدود کننده‌ی اعصاب
تزریق بوتاکس

با این حال، علت هایپرهیدروز ممکن است یک مشکل پنهان باشد، مانند دیابت، بروز عفونت، یا اختلالات دستگاه عصبی، که در اینصورت به آن هایپرهیدروز ثانویه گفته می‌شود.
شما می‌بایست به پزشک مراجعه کنید و تمامی علائم خود را برای او توضیح دهید تا متوجه شود مشکل شما علت پنهانی دارد یا خیر.

۵- پایین بودن سطح تستوسترون

پایین بودن سطح هورمون تستوسترون علل زیادی دارد، از بروز صدمات جسمانی گرفته تا عوارض جانبی دارو‌ها و سوء مصرف مشروبات الکلی.
بالا رفتن سن هم می‌تواند در کاهش سطح تستوسترون نقش داشته باشد. با بالا رفتن سن سطح این هورمون به تدریج در بدن کاهش می‌یابد و این امر ممکن است با نشانه‌هایی همراه شود که تعریق شبانه می‌تواند یکی از آن‌ها باشد.

دیگر نشانه‌هایی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

اختلال نعوظ
کاهش میل جنسی
بد بودن حال روحی
خستگی

نحوه درمان: اگر آزمایش خون تان نشان دهد که سطح تستوسترون بدن تان پایین است، ممکن است پزشک برای شما انجام هورمون درمانی به شکل تزریق و یا استفاده از ژل‌های موضعی یا پچ تجویز کند.

۶- پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید پرکار باشد. یکی از نشانه‌های رایج این مشکل تعریق شدید است، امری که می‌تواند در طول شب هم رخ دهد.

دیگر نشانه‌های پرکاری تیروئید عبارتند از:

تپش قلب
کاهش وزن
اختلالات خواب
اضطراب
زودرنجی
لرزش بدن

نحوه درمان: اگر آزمایش خون تان نشان دهد که تیروئید پرکار دارید، اصلی‌ترین روش درمان برای شما مصرف داروی ضد تیروئید است. در موارد شدید ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->