باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

آیا بی‌اشتهایی می‌تواند یک علامت باشد؟

  • کد خبر: ۹۳۶۶۸
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲
آیا بی‌اشتهایی می‌تواند یک علامت باشد؟
اشتها به معنی میل به خوردن غذا و احساس گرسنگی است. هر کسی می‌تواند بی اشتهایی را به دلایل مختلفی تجربه کند. افراد ممکن است تمایل کمی به غذا خوردن داشته باشند، علاقه‌ای به غذا نداشته باشند، یا اینکه موقع غذا خوردن احساس حالت تهوع داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دوست‌داشتنی‌ترین خوراکی مورد علاقه شما روی میز است؛ اما میلی به آن ندارید. خوراکی‌های ترش مصرف می‌کنید تا اشتهای شما باز شود؛ اما وضعیت فرقی نمی‌کند. ورزش می‌کنید، ساعت‌ها گرسنه هستید، معده شما ضعف می‌رود، اما بازهم میلی به مصرف یک لقمه غذا ندارید. چرا

بی‌اشتهایی دلایل مختلفی دارد که می‌خواهیم در اینجا با آن‌ها آشنا شویم.
تا پیش از شیوع کرونا، بی‌اشتهایی ناشی از ابتلا به این بیماری مفهومی نداشت، اما در حال حاضر یکی از دلایل بی‌اشت‌هایی را می‌توان نشانه ابتلا به این بیماری دانست. معمولاً همراه با این عارضه، اختلالی نیز در حس بویایی و چشایی ایجاد شده و این دو حس به خوبی فعالیت نکرده و یا کاملاً مختل می‌شوند؛ بنابراین اگر دچار بی‌اشتهایی شده‌اید، به کرونا شک کنید.

حوصله‌ای که نیست

وقتی حوصله‌ای نیست؛ اشتهایی هم نیست. البته که در بعضی موارد ما شاهد عکس این حالت هستیم. در واقع بی‌حوصلگی با پرخوری همراه است، اما یکی از دلایل ابتلا به بعضی اختلال‌های روانی مانند افسردگی، اضطراب، استرس، اختلال خواب و... با بی‌اشتهایی همراه است.

بیماری‌هایی که اشتها را می‌برند

بعضی از بیماری‌ها سخت یا حتی ساده می‌توانند زمینه‌ساز تغییر میزان اشتها باشند که معمولاً به شکل بی‌اشتهایی دیده می‌شوند. ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری‌های ریوی، ایدز، هپاتیت، کم‌کاری غده تیرویید یا هیپوتیرویید، نارسایی کلیوی و ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها مانند پانکراس (لوزالعمده)، معده، کولون، تخمدان و... می‌توانند باعث بی‌اشتهایی شوند.

دارو‌هایی که اثر دارند

هر دارویی، اثر‌های مخصوص به خود دارد. در واقع اگرچه دردی را دوا می‌کنند، اما می‌توانند عوارضی نیز به جا بگذارند. مصرف آمفتامین‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، دارو‌های شیمی‌درمانی، دارو‌های پرتودرمانی و یا مصرف مخدر‌ها می‌توانند باعث کاهش اشتها شوند.

اثری که می‌گذارد، خوب نیست

نخستین عارضه بی‌اشتهایی، سرگیجه است. همین سرگیجه به ظاهر ساده می‌تواند باعث زمین خوردن و بروز فاجعه شود. اما بی‌اشت‌هایی و عارضه آن به همین جا ختم نمی‌شود. بی‌اشت‌هایی معمولاً با عوارضی مانند از دست دادن قدرت بدنی و احساس ضعف، کمبود ویتامین‌ها، مواد معدنی و...، دل‌درد، اسهال، ریفلاکس معده، اختلال در هضم و جذب موادغذایی، تغییر خلق و خو و عصبانیت و بی‌حوصلگی، کسالت یا بی‌حالی، حالت تهوع که با استفراغ یا بدون آن دیده می‌شود، اشاره کرد. علاوه بر این بی‌اشتهایی باعث خستگی مفرط، کاهش وزن و تنگی نفس و ضربان پایین یا بالای قلب دیده می‌شود.

با پزشک صحبت کنید

دلیل بی‌اشتهایی هرچه که باشد باید شناسایی شده و برطرف شود؛ بنابراین اگر بی‌اشت‌هایی شما بیش از سه روز به طول انجامید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگرچه همیشه بی‌اشتهایی نشانه ابتلا به بیماری یا اتفاق خاصی نیست؛ اما نباید از کنار آن بی‌تفاوت گذشت. بی‌اشتهایی می‌تواند یک نشانه باشد؛ مانند تب.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->