حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه
سرخط خبرها

واکنش تند مجلسی‌ها به نامه مرکز پژوهش‌ها درباره طرح صیانت

  • کد خبر: ۹۳۷۲۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱
واکنش تند مجلسی‌ها به نامه مرکز پژوهش‌ها درباره طرح صیانت
رئیس مرکز پژوهش ‎های مجلس، چهارشنبه یکم دی، در نامه‌ای خطاب به رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی»، به بیان نظر کارشناسی این مرکز درباره این طرح پرداخت و ضمن بر شمردن اشکالات فراوان متن طرح، خواستار تخصیص زمان بیشتر برای اصلاح آن شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این نامه، نقض اصول متعدد قانون اساسی، کم توجهی به ساختار عالی تصمیم سازی و تقسیم وظایف حوزه فضای مجازی مصرح در حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی، عدم ابتناء بر یک نظریه و مدل مفهومی مشخص و ضعف انسجام درونی مفاد طرح، ایجاد موانع در مسیر شفافیت و پیش بینی پذیری اقتصاد دیجیتال و زمینه سازی برای فرار سرمایه‌های داخلی، امکان ایجاد رانت ‎های گسترده در کسب وکار‌های دیجیتال، بسط ید و اختیارات نهاد‌های فراقانونی و بدون نظارت، کاهش سرمایه اجتماعی نهادی، وجود نگاه تهدیدمحور به فضای مجازی در طرح و بی توجهی به فرصت‌ها و آینده نگر نبودن طرح، از جمله ایرادات وارد بر کلیات طرح عنوان شده است.

دو روز پیش هم، عطاءا... رفیعی آتانی، قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس، با بیان اینکه نظرات مرکز پژوهش‌ها درباره طرح صیانت دقیقا همان نظرات دوره قبلی بود، گفت: در متن نامه ارسالی تأکید شده است که مرکز، آمادگی اصلاح اشکالات واردشده به طرح را دارد تا موضوع مدیریت فضای مجازی همچنان بدون ضوابط قانونی، یله و رها نباشد.

در نخستین واکنش به نامه انتقادی مرکز پژوهش ها، لطف ا... سیاهکلی، سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی، به «تسنیم» گفت: ما پیشنهاد دولت را به همراه طرح مجلس به مرکز پژوهش‌ها ارسال کردیم تا این مرکز با ادغام آن دو، طرح جدیدی را به کمیسیون مشترک ارسال کند. این در حالی است که مرکز پژوهش‌ها پس از بررسی این موضوع، طرح قدیم مجلس را نقد کرده است. مرکز پژوهش‌ها اساسا قرار نبوده است که طرح مجلس را نقد کند، بلکه قرار بوده با ادغام پیشنهاد‌های دولت با طرح اولیه مجلس، طرح جدیدی را به کمیسیون مشترک ارسال کند.

از سوی دیگر، نامه مرکز پژوهش ‎های مجلس درباره طرح صیانت، با واکنش ‎های متفاوتی از جانب نمایندگان مجلس مواجه شده است. ف اطمه قاسم پور، رئیس فراکسیون زنان مجلس، نیز در توئیتر نوشت: «ایرادات جدی قانونی، اقتصادی و اجتماعی که مرکز پژوهش‌های مجلس به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گرفته، نشان دهنده بررسی همه جانبه این طرح و اثرات آن در کشور است. مخالفان این گزارش فنی و ذو ابعاد، به جای برچسب زدن بر یک مرکز پژوهشی معتبر، اگر نقد علمی به این سند پژوهشی دارند، اعلام کنند.»

نظر مرکز پژوهش‌‎ها را تصدیق می‌کنم

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، در گفتگو با «ایسنا»، درباره نظر کارشناسی مرکز پژوهش ‎های مجلس درخصوص مغایرت طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی با قانون اساسی، گفت: من نیز همین نظر را دارم و معتقدم این طرح در تعارض با قانون اساسی بوده و بدون در نظر گرفتن همه جوانب تهیه شده است. طرح صیانت ضمن تعارض با قانون اساسی، هزینه سنگینی به کشور تحمیل و کسب وکار‌های موجود در فضای مجازی را تهدید می‌کند.

با توجه به شرایط جدید جهان و پیشرفت‌هایی که در این حوزه اتفاق افتاده است، نمی‌توان صرفا به دلیل آسیب‌هایی که بعضا در فضای مجازی وجود دارد، به سمت محدودسازی این فضا حرکت کرد. وی گفت: نظر مرکز پژوهش ‎های مجلس را تصدیق می‌کنم و مشخص است که یک بررسی دقیق روی این طرح انجام داده اند. در ابتدا نیز مرکز پژوهش‌ها به این موضوع اشاره کرده بود، اما به واسطه اینکه عده‌ای در مجلس طرفدار نگرش سلبی هستند، این هزینه به مجلس تحمیل شد.

موضع گیری مرکز پژوهش‌ها «اهانت به مجلس» است

بیژن نوباوه، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، اما در گفتگو با «فارس»، با انتقاد از عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس قانونا حق ندارد که درباره موضوعات و طرح ‎های در دستورکار اطلاعیه بدهد و موضع گیری کند، بلکه تنها می‌تواند نظر مشورتی و کارشناسی بدهد. درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی پس از ارجاع این طرح از کمیسیون ویژه به مرکز پژوهش ها، این مرکز با صدور اطلاعیه با آن مخالف کرده است که این کار، قانونا درست نیست.

وی افزود: رفتار مرکز پژوهش‌ها در اعلام نظر و مخالفت با طرح در دستورکار حمایت از کاربران در فضای مجازی، اهانت به مجلس است و نباید اتفاق بیفتد. باید در شرح وظایف مدیر و کارکنان مرکز پژوهش‌های مجلس تجدیدنظر صورت گیرد و از تداوم این مسیر که این مرکز بخواهد با طرحی مخالفت یا موافقت کند، ممانعت شود.

خروج از دستورکار یا رونمایی از طرح جدید؟

علی رغم آنکه نظر مرکز پژوهش ‎های مجلس درباره طرح صیانت مشورتی است، برخی گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که نظر این نهاد ممکن است منجر به خروج این طرح از دستورکار مجلس شود. اما مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، در این باره به «ایرنا» گفت: ایرادات مرکز پژوهش‌ها به طرح صیانت قابل اصلاح است و طرح صیانت از دستور کار کمیسیون و مجلس خارج نشده است و تنها تلاش داریم این طرح، اصلاح و پخته شود.

در همین راستا، در جلسه روز گذشته کمیسیون مشترک طرح صیانت، از نسخه جدیدی از این طرح رونمایی شد. ویرایش جدید طرح صیانت، اکنون با عنوان «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» شناخته می‌شود. در پایان این جلسه نیز بیژن نوباوه، نماینده تهران در مجلس، گفت: کارشناسان مرکز پژوهش‌ها از کمیسیون، فرصت خواستند که آخرین بار طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی را بررسی کنند تا بتوانند طرح پیشنهادی خود را به کمیسیون مشترک ارائه کنند.
حال باید منتظر ماند و دید که در روز‌های آینده، نسخه جدید طرح صیانت در میان آرای موافقان و مخالفان، چه سرنوشتی در بهارستان پیدا خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->