دستگیری ۵ جوان شرور در شهرک رجائی مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) مسمومیت الکلی در مازندران ۱۳ فوتی برجای گذاشت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارویی نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، همراه با رعد و برق و وزش باد برای استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق در روز شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳) ۴۸ درصد تماس‌های مردمی با اورژانس ۱۱۵ مشهد مزاحمی و نامرتبط است
سرخط خبرها

نگاهی به دردسر‌های خانه‌های قولنامه‌ای

  • کد خبر: ۹۴۲۱۵
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲
نگاهی به دردسر‌های خانه‌های قولنامه‌ای
معمولا ملک‌هایی که نمی‌توان سند آن‌ها را رسمی و قانونی انتقال داد، به صورت قولنامه‌ای معامله می‌شوند. عوامل زیادی در معامله ملک وجود دارند که مانع از انتقال سند رسمی می‌شوند.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ درباره قولنامه و معاملاتی که به صورت قولنامه‌ای انجام می‌شود زیاد شنیده‌اید. آنچه در کشور ما به‌عنوان ۲ روش مرسوم جریان دارد این است که ملک موردنظر یا سند دارد یا به صورت قولنامه‌ای معامله می‌شود. بر اساس قانون، همه املاک قولنامه‌ای و قراردادی جزو املاک با اسناد عادی محسوب می‌شوند. معاملات قولنامه‌ای هم از انواع معاملات ملک است که ابهامات زیادی درباره آن مطرح است؛ بنابراین بهتر است با اطلاعات و آگاهی کامل سر معاملات قولنامه‌ای بنشینید و ملکی را قولنامه کنید. در این مطلب می‌کوشیم به همه شرایط و نکات مهم این‌گونه معاملات و اسناد قولنامه‌ای بپردازیم.

آیا خرید خانه قولنامه‌ای معتبر است؟

معمولا ملک‌هایی که نمی‌توان سند آن‌ها را رسمی و قانونی انتقال داد، به صورت قولنامه‌ای معامله می‌شوند. عوامل زیادی در معامله ملک وجود دارند که مانع از انتقال سند رسمی می‌شوند.
برای مثال، قرار نگرفتن اصولی پارکینگ برای واحد‌ها در آپارتمان، ساخت واحد در همکف، ساخت تعداد طبقات زیاد به صورت غیر مجاز و ... باعث می‌شوند ملک یا آپارتمان مورد نظر نتواند سند رسمی و پایان کار را دریافت کند.

به طور کلی، در قانون منعی برای خرید و فروش خانه‌های فاقد سند وجود ندارد. به عبارت دیگر، از دید قانون، خرید خانه قولنامه‌ای فاقد اعتبار نیست.
هم‌چنین باید به این نکته توجه کنید که قولنامه یک سند عادی به حساب می‌آید. هرچند اسناد عادی در مراجع قضایی اعتبار کمتری در مقایسه با اسناد رسمی دارند، به هر حال اسناد معتبری هستند و در دادگاه می‌توان به آن‌ها استناد نمود.

چگونه از وضعیت ملک قولنامه‌ای مطلع شویم؟

هنگامی که شخصی تصمیم می‌گیرد ملکی را قولنامه‌ای بخرد، باید مشخصات مالی را که قصد خرید آن را دارد با آنچه در سند قید شده است به طور کامل مطابقت دهد. هم‌چنین باید مشخص شود مال در وثیقه، رهن یا توقیف شخص دیگری نباشد.

با گرفتن استعلام ملک قولنامه‌ای، از میزان بدهی‌های ساختمان، وضعیت تخریب و سایر اطلاعات ضرور در خصوص ملک آگاهی به دست می‌آورید که با داشتن این اطلاعات مهم، احتمال ضرر و زیان تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
همواره به یاد داشته باشید مطمئن‌ترین روش برای اطلاع از وضعیت ملک قولنامه‌ای، گرفتن استعلام خانه‌ها و دیگر املاک از شهرداری است.

خرید خانه قولنامه‌ای چه مشکلاتی دارد؟

در خرید خانه قولنامه‌ای ممکن است از ۲ جهت برای خریدار مشکل ایجاد شود: یا ممکن است فروشنده مالک واقعی نباشد یا اینکه مالک خانه را به بیش از یک نفر بفروشد.

در هر ۲ مورد، فروشنده به فروش مال غیر اقدام کرده است. درباره ملک‌هایی که سند دارند، با دریافت استعلام و احراز هویت، به‌راحتی می‌توان از این موارد جلوگیری کرد، اما در خرید قولنامه‌ای ملک، به علت نبود سند، این خطرات وجود دارد.
البته در خرید ملک قولنامه‌ای هم راهکار‌هایی وجود دارد که با وجود آن‌ها می‌توانید از صحت و سلامت معامله‌ای که انجام می‌دهید مطمئن شوید.

چند توصیه به خریداران و مشاوران املاک

سعی کنید از مالکیت مالک مطمئن شوید. برای این کار راه‌های متفاوتی وجود دارد، اما بررسی مبایعه‌نامه‌های قبل‌تر در معاملات قولنامه‌ای می‌تواند این کار را برای شما راحت‌تر کند.

با همه امکانات سعی کنید از اصالت مدارک هویتی ارائه‌شده از سوی متعاملان مطمئن شوید. البته این کار برای مشاوران املاک ساده‌تر است، چون با وارد شدن به سامانه خود و وارد کردن کد ملی می‌توانند از اصالت مدارک هویتی متعاملان آگاه شوند.

در صورتی که خانه را از کسی به غیر از صاحب ملک همچون وکیل، قیم، نماینده قانونی او و ... می‌خرید، سمت و اختیارات قانونی وی را به طور کامل بررسی کنید که آیا حق فروش خانه و نیز حق گرفتن قیمت خانه را دارد یا خیر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->