امیر قطر در دیدار با پوتین خواستار توقف کشتار در غزه شد عراقچی امروز پنجشنبه با پوتین دیدار می‌کند رئیس کمیسیون اروپا: غرب متحد مفهومی برای گذشته است بقائی: رابطه عالی ایران و روسیه بر بنیاد‌های محکم استوار است درباره امیر دریادار شهرام ایرانی | دریادلانه بر عرشه وطن رئیس سازمان انرژی اتمی: خواسته ایران، موضع بی طرفی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است ادعای مقام آمریکایی: در صورت آزادی اسرای اسراییلی، جنگ در غزه فورا متوقف خواهد شد رسانه صهیونیستی: خبر مذاکره ایران و آمریکا ضربه‌ای دردناک به نتانیاهو بود آغاز اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور رئیس‌جمهور (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی مضمون پیام رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور روسیه را تشریح کرد گروسی پس از دیدار با عراقچی، از عزم آژانس برای ایفای نقش سازنده در پرونده ایران خبر داد گروسی از نمایشگاه دستاورد‌های صنعت هسته‌ای ایران بازدید کرد + عکس شورای عالی هماهنگی حمل‌ونقل و ایمنی با حضور عارف تشکیل جلسه داد عراقچی: مشخص‌کننده محل مذاکرات، عمان خواهد بود | رایزنی با گروسی سازنده بود عراقچی وارد مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم همزمان با سفر عراقچی به روسیه امیر قطر عازم مسکو شد عدالت بی‌روایت، چرایی ضرورت پیوست رسانه‌ای در احکام قضایی اظهارات خصمانه سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی علیه ایران سوگند به پرچم زیبای وطن فرماندهان و کارکنان ارتش به‌مناسبت روز ارتش با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) رئیس شورای عالی استان‌ها: در مذاکرات، منافع ملی و بلندمدت را مدنظر قرار خواهند داد | مذاکرات بر مبنای سیاست‌های نظام پیش خواهد رفت مذاکرات گروسی و اسلامی در تهران آغاز شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) وزیر دفاع عربستان سعودی امروز به ایران می‌آید (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم سرباز وطن | گفت‌و‌گو با سیروس امان‌اللهی ارشد ارتش در شمال شرق کشور که روزگاری نه چندان دور، فرمانده کلاه‌سبز‌ها بوده است معاون وزیر خارجه: امیدواریم جولانی عناصر غیرسوری را از مردم سوریه دور کند واکنش کره شمالی به پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز کُره | پاسخ می‌دهیم عراقچی برای دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌های ارشد روسیه عازم مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) معاون وزیر خارجه ایران به عربستان سفر کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس

  • کد خبر: ۹۴۲۴۱
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس
ماهواره‌بر سیمرغ را باید یکی از پیشرفته‌ترین ماهواره‌برهای جهان دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صبح نهم دی ماه بود که ماهواره‌بر سیمرغ به فضا پرتاب شد. این ماهواره‌بر توانست ۳ محموله تحقیقاتی را به صورت همزمان با موفقیت به فضا پرتاب کند.

سید احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع در این باره گفت: در این پرتاب عملکرد اجزای پایگاه فضایی و عملکرد مراحل ماهواره‌بر به درستی انجام و در نهایت اهداف تحقیقاتی مدنظر از این پرتاب حاصل شد. در این مأموریت تحقیقاتی فضایی، برای نخستین بار ۳ محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷ هزار و ۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب و محقق شد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه در این پرتاب داده‌های تله‌متری از فرآیند پرتاب به طور کامل احصاء شد، خبر داد که با تطبیق داده‌ها و تطبیق عملکردها، برنامه ریزی لازم جهت پرتاب عملیاتی انجام خواهد شد.

از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس

این پرتاب در راستای اجرای سند توسعه هوافضا انجام شد که در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسیده بود. در دومین بخش از این سند، مدار ۵۰۰ کیلومتر دایروی با ماهواره‌بر سیمرغ در نظر گرفته شده است.

این مهم در حالی با موفقیت انجام شد که پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهواره‌های کوچک با ماهواره‌بر‌های سفیر و قاصد، توسعه پرتابگر‌های با قابلیت بالاتر مدنظر قرار گرفت.

در همین راستا، طراحی و توسعه پایگاه فضایی امام خمینی (ره) و ماهواره‌بر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت.

از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس

وقتی سیمرغ دوباره به پرواز درآمد

وقتی سیمرغ روز گذشته دوباره پرواز کرد، توجه همه را برد به دوردست‌ها. البته این نخستین پروازش نبود، بلکه پیش‌تر نیز چند پرواز انجام داده بود. در واقع می‌توان گفت که شروع پرتاب‌ ماهواره‌برهای سیمرغ از سال ۱۳۹۶ و به عبارتی از ۱۳۹۵ آغاز شده است. این بار اما در پرتاب نهم دی‌ماه ۱۴۰۰، موفقیت‌های این ماهواره‌بر بیش از گذشته به همه اثبات شد.

سیمرغ، یک ماهواره‌بر دو مرحله ای است که با خوشه‌ای کردن چهار موتور سفیر در مرحله اول توانایی حمل ماهواره‌های ایرانی را داراست. این قابلیت باعث می شود بتوانیم ماهواره‌های سنگین‌تری را به مدار حمل کنیم و از طرفی هم، چندین ماهواره کوچک را در یک پرتاب به فضا پرتاب کنیم.

این ماهواره‌بر طولی در حدود ۲۵/۹ متر، وزنی در حدود ۸۷ تُن و سرعتی تا حدود ۷ هزار ۵۰۰ متر بر ثانیه دارد. باید این نسل از سیمرغ را بهبودیافته نسل‌های قبل دانست. چراکه ویژگی‌های فنی این موشک نسبت به نسل‌های قبلی ارتقاء پیداکرده است.

ویژگی‌های فنی آن عبارتند از؛ اول، دارای سوخت پیشران مایع. دوم، دارابودن ۴ موتور بهینه‌شده پیشران. سوم، قابلیت پرتاب ماهواره تا ۲۵۰ کیلوگرم. چهارم، قابلیت پرتاب ماهواره به مدار حدود ۵۰۰ کیلومتری زمین. پنجم، توان تزریق ماهواره‌های چند صد کیلوگرمی در مدار‌های نزدیک به زمین و ششم، امکان انتقال ماهواره‌ها در مدار بازگشت‌ناپذیربیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین.

طبق گفته سخنگوی فضایی وزارت دفاع، پرتاب اخیر یک پرتاب تحقیقاتی بود و باید منتظر پرتاب‌های بعدی نیز ماند. هنگامی که یک پرتاب موفقیت‌آمیز باشد در راستای آن وعده‌های پرتاب نهایی در آینده داده می‌شود.

از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس

تشکیل شورای عالی فضایی پس از ۱۱ سال

سیمرغ در حالی امروز به آسمان پرتاب شد که چندی پیش در پنجم آذرماه، رئیس جمهور نخستین جلسه شورای عالی فضایی را پس از حدود ۱۱ سال تشکیل داد.

رئیس‌جمهور در این جلسه گفت که همه بخش‌های فعال در این صنعت باید با هم‌پوشانی و هم‌گرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از کار‌های موازی دست به دست هم بدهند و خواسته مقام معظم رهبری را برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری محقق سازند. البته دستیابی به این هدف یک مسیر حداقل ۱۰ ساله است، اما مطمئن هستیم که به فضل خداوند با روحیه جهادی متخصصین کشور و با حمایتی که دولت سیزدهم خواهد کرد این مسیر کوتاه و کوتاه‌تر خواهد شد.

از ماهواره‌بر سیمرغ چه می‌دانیم؟ + عکس

رئیسی گفت: ما باید به سرعت و با برنامه ریزی دقیق و منسجم، به فناوری تثبیت شده برای مدار‌های (LEO) برسیم و در گام بعد باید با برنامه ریزی دقیق و کار مجاهدانه، به سرعت به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتری (GEO) حرکت کنیم. اگر در صنعت فضایی و فضای مجازی حضور نداشته باشیم مجبور خواهیم شد در اتوبان ساخته شده توسط دیگران حرکت کنیم. صنعت فضایی یک نوع بازدارندگی برای تعرض دشمنان به کشور ایجاد می‌کند. وقتی ماهواره‌ای پرتاب می‌شود مردم و جوانان احساس قدرت و غرور می‌کنند.

پرتاب امروز نشان داد که دولت سیزدهم بیش از پیش قصد دارد تا در حوزه توسعه صنعت فضایی گام بردارد. چراکه پیش‌تر نیز رئیس‌جمهور پیش از جلسه مذکور از مدل پایگاه جدید فضایی ایران که قرار است در چابهار ساخته شود نیز بازدید کرده بود.

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->