زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار
سرخط خبرها

کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید

  • کد خبر: ۹۴۳۵۷
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید
ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است. آمار فاجعه باری که به خوبی نشان می‌دهد ته سیگارها، بزرگ‌ترین دشمنان زمین هستند و برای کاهش آلودگی آن ها، باید به تمهیدات جدی اندیشید.

سالانه در سراسر دنیا نزدیک به ۶ تریلیون نخ سیگار مصرف می‌شود که از این آمار، پسماند ۴.۵ تریلیون نخ در طبیعت رها می‌شود. به این صورت ته سیگار‌ها بیشترین حجم زباله رها شده در طبیعت را تشکیل می‌دهند و تنها یک سوم آن‌ها سر از سطل زباله درمی آورند. ۷ سال پیش بود که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در دو دهه گذشته، کارخانه‌های سیگارسازی ۴۵ میلیون تن زباله جامد، ۶ میلیون تن زباله نیکوتین و ۴۰۰ هزار تن زباله شیمیایی تولید کرده اند و امروز این آمار، افزایش درخورملاحظه‌ای یافته است.

این حجم می‌تواند به کاهش رشد گیاهان و جوانه زدن آن‌ها منجر شود و آخرین پژوهش مجله ایمنی محیط زیست و سم شناسی، ته سیگار‌ها تا ۲۵ درصد؛ از رشد گیاهان می‌کاهند و تا ۵۷ درصد از وزن ریشه را کم می‌کنند.

این مطالعه در سال ۲۰۱۹ و در دانشگاه Anglia Ruskin انگلستان انجام شده است و با این حال، هنوز هم ابعاد بسیاری از تأثیر آلایندگی ته سیگار بر گیاهان مشخص و واضح نیست. برخلاف باور عموم که گمان می‌کنند، فیلتر سیگار بافت نرم و پنبه‌ای مانندی دارد و به سرعت تجزیه می‌شود، باید گفت که این فیلتر از پلاستیکی با ماندگاری بالا تهیه می‌شود و تجزیه آن می‌تواند بین ۱۸ ماه تا ۱۰ سال زمان ببرد و به بحران میکروپلاستیک‌ها در جهان دامن بزند. افزون بر نیکوتین؛ آرسنیک، سرب، مس و کروم نیز از فلزات سمی و سنگینی هستند که سالانه به مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزی منجر می‌شوند و به چرخه غذایی انسان بازمی گردند.

در کنار مهم‌ترین توصیه، که ترک سیگار است؛ می‌توان به مصرف کنندگان آن آموزش داد تا مسئولانه‌تر سیگار بکشند و به بحرانی که به واسطه فیلتر‌های سیگار پیش روی داریم، دامن نزنند. مهم‌ترین و اولین قدم برای این کار، این است که تحت هیچ شرایطی ته سیگار را در کوچه، خیابان، جنگل، رودخانه، دریا و... رها نکنند و فیلتر‌ها را در جعبه‌ای کوچک و یا یک بطری پلاستیکی، جمع آوری کنند و دیگران را هم به انجام این کار تشویق کنند. در کنار همه این‌ها به نظر می‌رسد که باید قوانین سخت گیرانه تری برای جلوگیری از رها کردن ته سیگار در طبیعت به تصویب برسد و هزینه جمع آوری و معدوم سازی ته سیگار از تولیدکنندگان آن دریافت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->